Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Broforløbet-Esbjerg, Varde og Vejen. Projektets formål: At lave en model for opkvalificering af målgruppen, som efterfølgende kan danne skole for, hvorledes.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Broforløbet-Esbjerg, Varde og Vejen. Projektets formål: At lave en model for opkvalificering af målgruppen, som efterfølgende kan danne skole for, hvorledes."— Præsentationens transcript:

1 Broforløbet-Esbjerg, Varde og Vejen

2 Projektets formål: At lave en model for opkvalificering af målgruppen, som efterfølgende kan danne skole for, hvorledes målgruppen kan nå frem til at få en uddannelse, således at flere unge skifter uddannelseshjælpen ud med en ordinær uddannelse! Eleverne skal løbende visiteres til erhvervsuddannelserne, når de vurderes klar til at starte og gennemføre en uddannelse.

3 Projektets målgruppe: Unge, der er berettiget til uddannelseshjælp og dagpengemodtagere i alderen 18- 29 år, der ikke har gennemført en erhvervskompetencegivende uddannelse, men som via et brobygningsforløb vurderes at kunne påbegynde og gennemføre en erhvervsuddannelse. Målgruppen er unge, der enten hovedsagligt har faglige problemer og/ eller unge, hvis problemer primært er af social karakter.

4 Et tværsektorielt samarbejde: Jobcentre-Esbjerg, Varde og Vejen UU- Esbjerg, Varde og Vejen Rybners Teknisk Skole, Esbjerg Social-og Sundhedsskolen, Esbjerg Rybners Handelsskole, Esbjerg –hvor projektet gennemføres- de unge har deres daglige gang på en erhvervsskole.

5 Helhedsorienteret opbygning: Beskæftigelsesrådgiver, praktikpladskonsulent og mentor er placeret på skolen: - 3 nøglefunktioner er synlige og let tilgængelige - optimerer daglige arbejdsgange- og processer -informationsdeling og netværksdeling - daglig kontakt med underviserne

6 Opbygning og struktur: Personlig udvikling Brobygning på: Sosu, Esbjerg Teknisk Skole, Esbjerg Rybners HG, Esbjerg Faglig opkvalificering EUD-F-niveau med fokus på emnerne: Privatøkonomi og kommunikation virksomhedspraktik Ordinær Uddannelse ( 1 års efterværn med mentor) 3 uger 1-20 uger Job- center

7 Visitation ud af projektet: Møde hver 14. dag, hvor alle medarbejdere deltager med henblik på at vurdere om den enkelte elev er klar til at påbegynde en uddannelse: - elevens faglige niveau - elevens udvikling og studieaktivitet - elevens egen uddannelsesplan

8 Faglig opkvalificering: 15% Personlig udvikling: 12% Virksomhedspraktik : 8% Erhvervsuddannelse: 33% Anden uddannelse: 3% VUC/HF: 6% Elevplads: 5% Broforløbet 267 elever Job- centre Plan B Andre projekter: 14% Ordinært arbejde: 7% Udgangspunkt: 11 forløb med 267 elever

9 Udfordringer/erfaringer Visitation/målgruppe Nøglemedarbejdere placeret på skolen. ”En uddannelse er noget, jeg får, når jeg har lyst!” ”En uddannelse er noget jeg tar’, i kraft af en indsats!”


Download ppt "Broforløbet-Esbjerg, Varde og Vejen. Projektets formål: At lave en model for opkvalificering af målgruppen, som efterfølgende kan danne skole for, hvorledes."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google