Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler."— Præsentationens transcript:

1

2 Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler uden administrativt bøvl

3 Værdigrundlag  Eleven i centrum  Fleksibilitet og nytænkning  Samarbejde, engagement og handlekraft

4 Mission  Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre denne ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne og Silkeborg Kommune.

5 Vision  Eleven oplever garantiskolen som en virtuel campus, hvor der er adgang til et fleksibelt uddannelsesforløb.  Garantiskolen er en kendt og anerkendt mulighed internt på skolerne og eksternt i det omgivende samfund.

6 Samarbejdsaftale Formål:  Teknisk Skole Silkeborg, Handelsskolen Silkeborg, Social- og sundhedsskolen Silkeborg, Silkeborg Gymnasium, Th. langs HF og VUC, Silkeborg Ungdomsskole, Silkeborg Produktionshøjskole og UU Silkeborg indgår med nærværende aftale i et samarbejde om at sikre, at flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse.  Samarbejdet omfatter og skal støtte unge, der har brug for en særlig start på eller et særligt forløb under en ungdomsuddannelse, herunder unge som er uafklarede i deres uddannelsesvalg eller i risiko for at falde fra på deres uddannelse

7 Samarbejdsaftale (fortsat) Organisering:  Samarbejdsaftalen er en del af garantiskolesamarbejdet og evalueres og koordineres løbende i dette forum.  I forhold til den konkrete elev foregår samarbejdet direkte mellem vejlederne på de involverede institutioner Økonomi:  Ved undervisningsforløb hvor flere institutioner enten samtidigt eller på skift yder dele af undervisningen, aftales det forlods, hvor eleven er indskrevet, idet der tages udgangspunkt i elevens behov.  Den institution, hvor eleven er indskrevet, betaler til den institution, der afvikler undervisningen, kr. 50,00 pr. lektion pr. elev.  Der afregnes kvartalsvis bagud.  Der underskrives i hver sag en aftale indeholdende elevoplysninger, kontaktpersoner, indhold samt antal timer. Hvert forløb afsluttes med en skriftlig evaluering.

8 Det daglige samarbejde  Tilmeldt en ungdomsuddannelse, VUC, Ungdomsskolen eller SPH = elev i garantiskolen.  Hvis eleven undervejs i sin uddannelse er frafaldstruet eller ønsker omvalg, kan eleven støttes gennem garantiskoleaktiviteter.  Aktiviteterne aftales mellem undervisere, vejledere og andre aktører (UU, jobcenter, misbrugscenter, ungecenter, familieafdeling o. lign.).

9 Samarbejdet vedrører eksempelvis  Uddannelsesparathedsvurdering  Udviklingsprojekter (psykisk sundhed, HOLD FAST, sundhed mm.)  Støtteforanstaltninger  Mentorordninger  Fælles psykologordning  SSP  Introduktions- og brobygningsforløb  Kombinationsforløb  Vejlederkonference - garantiskolekonference  Styrkelse af underviser- og vejledernetværk (besøg og udveksling)

10 Udfordringerne  Formidling og implementering  Succesen – at ville det hele i et samarbejdsforum med mange deltagere.  Holde fokus på opgaven  Lovgivning og økonomi – diverse reformer  Stadig for mange der ikke gennemfører (95%)  Bedre koordinering jobcenter (uddannelsespålæg)

11 Ungdomsskolen i Garantiskolen  Mange afdelinger og kontakt med alle elevgrupper  10. klasse, inklusionscenter Højmark, sprogskole GFU, fritidsafdeling og SSP  Fleksibel lovgivning – kan reagere hurtigt  En hurtig vej ind i skoleafdelingen herunder PPR


Download ppt "Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google