Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Børnesundhedstjenesten i Næstved Kommune Chef for Børnesundhedstjenesten Helle Eskildsen Kommunallæge for Børn og Unge Birgitte Barfod.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Børnesundhedstjenesten i Næstved Kommune Chef for Børnesundhedstjenesten Helle Eskildsen Kommunallæge for Børn og Unge Birgitte Barfod."— Præsentationens transcript:

1 Børnesundhedstjenesten i Næstved Kommune Chef for Børnesundhedstjenesten Helle Eskildsen Kommunallæge for Børn og Unge Birgitte Barfod

2 Sundhedsloven Kapitel 36 Forebyggende sundhedsydelser til børn og unge § 120. Kommunalbestyrelsen bidrager til at sikre børn og unge en sund opvækst og skabe gode forudsætninger for en sund voksentilværelse. Stk. 2. Kommunale tilbud skal tilrettelægges, så der dels ydes en generel forebyggende og sundhedsfremmende indsats, dels en individorienteret indsats, der retter sig mod alle børn, samt en særlig indsats, der specielt tager sigte på børn med særlige behov.

3 § 120. Stk. 2 ”en generel forebyggende og sundhedsfremmende indsats, dels en individorienteret indsats, der retter sig mod alle børn, samt en særlig indsats, der specielt tager sigte på børn med særlige behov”.

4 Sundhedslovens § 120. Stk. 2. Kommunens muligheder

5

6

7

8 Adipositas For mange kokke? De rigtige kokke? Den rigtige måde? Det rigtige tidspunkt? De rigtige børn?

9 Baggrund for overvægt Viden Vaner Handlekompetence – ”Kærlige Nej’er” Genetik Sygdom? – sjældent

10 Baggrund Stres i hverdagen? Egen opvækst? Livskriser (sygdom, skilsmisse). Tidligere sygdom hos barnet. Alkohol.

11 Indskolingsundersøgelse af Jonas 7½år

12 Indskolingsundersøgelse af Jonas 7½år - sammenlignet med storebror Jakob

13 Kost Politik

14 Frit Valg

15 Skoleboden

16 7.000 til klassekassen i 5.A.

17 Slikbod?

18 Skolevejen

19 Konklusion Det er alvorligt! Kommunen arbejder Generelt Individuelt til alle Individuelt til de få Skal vi nå de mest truede, er den strukturelle tilgang vigtig


Download ppt "Børnesundhedstjenesten i Næstved Kommune Chef for Børnesundhedstjenesten Helle Eskildsen Kommunallæge for Børn og Unge Birgitte Barfod."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google