Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Skolernes trafiksikkerhedspolitik Skoleledermøde Onsdag den 17. marts 2010.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Skolernes trafiksikkerhedspolitik Skoleledermøde Onsdag den 17. marts 2010."— Præsentationens transcript:

1 Skolernes trafiksikkerhedspolitik Skoleledermøde Onsdag den 17. marts 2010.

2 Skolernes trafiksikkerhedspolitik Henrik Christoffersen Trafik- og vejafdelingen Ansvarsområde: Trafiksikkerhed

3 Kommunens trafikpolitik Kommunens trafikpolitik – Vedtaget af Byrådet, oktober 2009. Visioner Visioner Målsætninger Målsætninger Indsatsområder Indsatsområder Evaluering Evaluering – Side 6: Middelfart Kommunes trafikpolitik ”SÆRLIG FOKUS PÅ SKOLEBØRN”

4 For at leve op til målsætningen vil vi sikre, at alle kommunens skoler udarbejder en lokal trafiksikkerhedspolitik For at leve op til målsætningen vil vi sikre, at alle kommunens skoler udarbejder en lokal trafiksikkerhedspolitik Ultimo 2010. Vision: ”Ingen må dræbes eller kvæstes alvorligt i trafikken”. Målsætning: Vi vil have særlig fokus på skolebørn. Trafikpolitikkens side 6.

5 HVORFOR?

6 Fyens Stiftstidende 19. – 21. februar.

7

8 Når de unge forlader 9. klasse, står de overfor de ti farligste år i trafikken. Personskader i 2008 Dræbte i 2008 Danmarks Statistik: Transport: Færdselsuheld 2008 1067 bløde trafikanter 37 bløde trafikante r

9 Når de unge forlader 9. klasse, står de overfor de ti farligste år i trafikken. 3 timer 41 minutter pr personskadeuheld året rundt 2 dræbte om ugen Danmarks Statistik: Transport: Færdselsuheld 2008 123 % 176 %

10

11

12 Hvem har ansvaret for at lære børnene, at færdes i trafikken? Forældrene Forældrene Folkeskolelovens §7: Folkeskolelovens §7: ”I undervisning i grundskolen indgår følgende obligatoriske emner: 1) Færdselslære,”… Færdselslovens §3, stk. 3: Færdselslovens §3, stk. 3: ”Det påhviler politi og vejmyndighed efter samråd med skolerne, at træffe foranstalt- ninger til at beskytte børnene mod farerne fra den kørende færdsel på deres vej til og fra skolen.”

13 Skolernes trafiksikkerhedspolitik – Er en beskrivelse af, hvad skolen gør for at ruste børn og unge til at færdes i trafikken. – Kan opdateres regelmæssigt eller efter behov. – Ønskes af 93% af forældrene ifølge Rådet for Sikker Trafik. – Findes i 30% af landets skoler, som synes deres arbejde i undervisning og kommunikationen med forældrene er blevet lettere, hvor samarbejdet med politiet samtidig er blevet bedre.

14 Skoler med en trafiksikkerhedspolitik… Har oftere regler for trafikafvikling omkring skolerne Har oftere regler for trafikafvikling omkring skolerne Afholder oftere gå-prøver og cyklistprøver Afholder oftere gå-prøver og cyklistprøver Har markant mere kommunikation med forældrene om holdninger til trafikken omkring skolen Har markant mere kommunikation med forældrene om holdninger til trafikken omkring skolen Samarbejder mere med politiet om færdselsopgaver i skolen Samarbejder mere med politiet om færdselsopgaver i skolen Bakker op om skolens færdselskontaktlærer Bakker op om skolens færdselskontaktlærer

15 Hvad skal vi gøre i Middelfart Kommune, så vores børn og unge ikke kommer til skade i trafikken? Vi skal: Planlægge en fælles indsats (hvem, hvad, hvornår) Planlægge en fælles indsats (hvem, hvad, hvornår) Arbejde målrettet med børnenes trafikopdragelse (sundhed, institutioner, skoler, fritidsaktiviteter m.fl.) Arbejde målrettet med børnenes trafikopdragelse (sundhed, institutioner, skoler, fritidsaktiviteter m.fl.) Planlægge færdselsundervisning på klassetrin (så alle børn modtager samme gode færdselsundervisning i skoleforløbet) Planlægge færdselsundervisning på klassetrin (så alle børn modtager samme gode færdselsundervisning i skoleforløbet) Beskrive skolens forventninger til voksne som trafikale forbilleder Beskrive skolens forventninger til voksne som trafikale forbilleder Planlægge trafikafvikling omkring skolen og formidling til forældrene Planlægge trafikafvikling omkring skolen og formidling til forældrene

16 Vi har brug for jeres hjælp til: At sætte tid af til færdselskontaktlæreren, så vedkommende kan deltage i årlige netværks- møder. At sætte tid af til færdselskontaktlæreren, så vedkommende kan deltage i årlige netværks- møder. At bistå færdselskontaktlæreren i arbejdet med, at få beskrevet dét, som allerede gøres på skolen. At bistå færdselskontaktlæreren i arbejdet med, at få beskrevet dét, som allerede gøres på skolen. At involvere skolebestyrelsen i dette vigtige arbejde og til, at rodfæste trafiksikkerheds- politikken som et af skolens principper. At involvere skolebestyrelsen i dette vigtige arbejde og til, at rodfæste trafiksikkerheds- politikken som et af skolens principper. At der kommer handling bag trafiksikkerheds- politikken. At der kommer handling bag trafiksikkerheds- politikken.


Download ppt "Skolernes trafiksikkerhedspolitik Skoleledermøde Onsdag den 17. marts 2010."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google