Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

1. klasse skriver fagbøger - eksempel på undervisningsforløb fra Hattingskolen 2007.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "1. klasse skriver fagbøger - eksempel på undervisningsforløb fra Hattingskolen 2007."— Præsentationens transcript:

1 1. klasse skriver fagbøger - eksempel på undervisningsforløb fra Hattingskolen 2007

2 Fagbøger i 1.klasse Der er de seneste år kommet mange gode fagbøger til den første læsning. Der er de seneste år kommet mange gode fagbøger til den første læsning. Elevernes interesse er meget stor. Elevernes interesse er meget stor. Bøgerne indgår ofte i læseundervisningen. Bøgerne indgår ofte i læseundervisningen.

3 ”Første Fakta” Vi tog udgangspunkt i letlæsningsserien: ”Første Fakta” fra forlaget Gyldendal Se serieoversigt på Gyldendals hjemmeside på denne adresse: http://www.ff.gyldendal.dk/ http://www.ff.gyldendal.dk/ Ud over serieoverigten findes her også - opgaver til alle bøger (ca. 2. klasse) - gode råd til faglig læsning

4 Fagbøger i 1. klasse Eleverne skulle i foråret arbejde tværfagligt med emnet dyr. Eleverne skulle i foråret arbejde tværfagligt med emnet dyr. Der skulle læses og læres om dyr. Der skulle læses og læres om dyr. Eleverne skulle lære om en fagbogs opbygning Eleverne skulle lære om en fagbogs opbygning Eleverne skulle selv prøve at lave en lille fagbog på computeren. Eleverne skulle selv prøve at lave en lille fagbog på computeren.

5 Fagbøger i 1.klasse Fagbogen skulle skrives ind i en skabelon på 8 sider, som lærerne på forhånd havde lavet. Fagbogen skulle skrives ind i en skabelon på 8 sider, som lærerne på forhånd havde lavet. Bogen var opdelt i 5 kapitler + for- og bagside samt indholdsfortegnelse. Bogen var opdelt i 5 kapitler + for- og bagside samt indholdsfortegnelse. Skabelonen ligger vedhæftet dette materiale – både som PDF-fil og som redigerbar Publisher 2003-fil. Skabelonen ligger vedhæftet dette materiale – både som PDF-fil og som redigerbar Publisher 2003-fil.

6 Fagbøger i 1. klasse Der skulle være en passende illustration på alle sider – enten som tegning eller fotokopi (hver elev fik lov til at få kopieret 2 billeder). Der skulle være en passende illustration på alle sider – enten som tegning eller fotokopi (hver elev fik lov til at få kopieret 2 billeder). Illustrationerne blev klippet ud og limet ind i bogen – da eleverne endnu ikke mestrer billedbehandling på computeren. Illustrationerne blev klippet ud og limet ind i bogen – da eleverne endnu ikke mestrer billedbehandling på computeren. Teksten skulle helst skrives med ”egne” ord, men man måtte godt hente hjælp til stavning i fagbogen. Teksten skulle helst skrives med ”egne” ord, men man måtte godt hente hjælp til stavning i fagbogen. Nogle elever skrev lidt af efter bøgerne, men det påtalte vi ikke, fordi de var så godt i gang med skriveprocessen! Nogle elever skrev lidt af efter bøgerne, men det påtalte vi ikke, fordi de var så godt i gang med skriveprocessen!

7 Fagbøger i 1.klasse Bøgerne blev lavet som A4-sider, men trykt som A5-hæfter i farver. Brug kopi-maskinens ”booklet- funktion” – det er meget nemt og sparer en del papir. Desuden ligner resultatet mere en ”rigtig bog”. Bøgerne blev lavet som A4-sider, men trykt som A5-hæfter i farver. Brug kopi-maskinens ”booklet- funktion” – det er meget nemt og sparer en del papir. Desuden ligner resultatet mere en ”rigtig bog”. Alle elever skulle fremlægge ved at vise bogen og fortælle om dyret til resten af klassen. Alle elever skulle fremlægge ved at vise bogen og fortælle om dyret til resten af klassen. Eleverne var stolte af deres bøger og syntes, det havde været et spændende emne! Eleverne var stolte af deres bøger og syntes, det havde været et spændende emne!

8 ENIS Europæisk Netværk af IT-innovative Skoler Læs evt. mere om IT i indskolingen på Hattingskolens ENIS-side: http://lene.brok.person.emu.dk/ENIS Lene Brok, Hattingskolen lene.brok@skolekom.dk Oktober 2007


Download ppt "1. klasse skriver fagbøger - eksempel på undervisningsforløb fra Hattingskolen 2007."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google