Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sundhedsledelse I Kolding Kommune v/Hanne Thomsen,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sundhedsledelse I Kolding Kommune v/Hanne Thomsen,"— Præsentationens transcript:

1 Sundhedsledelse I Kolding Kommune v/Hanne Thomsen, hato@kolding.dk

2 Kolding Kommune Kolding Kommune – hvem er vi 8000 ansatte fordelt på bl.a. Kontorer Hjemmepleje Tandlæge Sundhedspleje Dag- og døgninstitutioner Plejehjem Smedeværksted m.m. Materialegårde - vej og park Osv.

3 Kolding Kommune Personalepolitikken - mål at Kolding Kommune opleves som en attraktiv arbejdsplads med dygtige, engagerede og fleksible medarbejdere at medarbejderne gives mulighed for såvel personlig som karrieremæssig udvikling at medarbejderne gives mulighed for indflydelse på egen arbejdssituation ud fra en høj grad af åbenhed og gensidig dialog at medarbejdere og ledere samarbejder om at udvikle Kolding Kommune, så vi alle arbejder hen imod at indfri borgernes forventninger om en effektiv service.

4 Kolding Kommune Personalepolitikken Den bærende ide i personalepolitikken er, at alle medarbejdere og ledere indgår og deltager i samvær og samarbejdsformer, der bygger på: Anstændighed, åbenhed og gensidig respekt Frihed til initiativ Lidt bedre - hele tiden!

5 Kolding Kommune Organisering af sikkerheds- og sundhedsarbejdet Den enkelte medarbejders indflydelse på egen arbejdssituation. Sikkerhedsrepræsentant MED- institution/arbejdsplads MED – Forvaltningsgren MED – Hovedudvalg (Økonomiudvalg) (Byråd)

6 Kolding Kommune Arbejdsmiljø- og sundhedspolitik Bygger på de 6 guldkorn –Indflydelse, –Social støtte, –Belønning, –Forudsigelighed –Mening –Krav 3 diamanter. –Retfærdighed og respekt –Tillid og troværdighed –Samarbejde.

7 Kolding Kommune Hovedudvalgets rolle Udforme politikkerne Sikre forankringen i MED- og sikkerhedsorganisationen Følgegruppe til indsatsområde Sikre at grænsen mellem privatliv og arbejdsliv fastholdes Følge redegørelser/resultatopfølgninger Iværksætte indsatser med baggrund i de enkelte resultater/tilbagemeldinger

8 Kolding Kommune Hovedudvalgets rolle, forsat Etik Sikre, at det er medarbejderønske Sikre anonyme konsultationer Sikre fremdrift og være nødbremse.

9 Kolding Kommune Willis undersøgelsen i 2004 Trivsel- og sundhedsundersøgelse 4746 blev spurgt, svarprocent 65,5 Spørgsmål om: Forebyggelse/sundhedsordning Sygefravær Sikkerhed Psykisk arbejdsmiljø Fysisk arbejdsmiljø Fysisk helbred Helbred og livsstil

10 Kolding Kommune Tiltag til forbedring af sundhedsarbejdet og arbejdsmiljøet Trivsel og sundhedsfremme Ansat arbejdspsykolog Ergoterapeut Sundhedsordning Arbejdsmiljøcertificeret, herunder årlig audits Årlig arbejdsmiljøkonference med fokus på aktuelle emner.

11 Kolding Kommune Sundhedsordning Leverandør er valgt efter licitation Ledes af styregruppe, med 4 årlig møder Den enkelte medarbejder bestiller selv. Succeskriterier: Fald i medarbejdernes opfattelse af smerter Medarbejdernes deltagelse i fysisk aktivitet stiger Der er aktivitet i ordningen (holdtræning og individuel træning)

12 Kolding Kommune Sundhedstilbud Få udarbejdet en sundhedsprofil Akut hjælp Holdtræning Misbrugspolitik – tilbud om hjælp Ryge stop tilbud – gratis hjælp Mange steder frugtordning Specielle kurser f.eks. løfte/forflytninger Kollegiale coach. Opbakning til f.eks. ”Vi cykler på arbejde” og motionskampagne ”30 min dagligt” Lederuddannelse med fokus på psykisk arbejdsmiljø

13 Kolding Kommune Det kunne gøres bedre Meget fokus på behandling i nuværende sundhedsordning, skal styres over i forebyggelse. ”tunge ende” er endnu ikke med. Decentrale ledere er ikke gode nok til, at inddrage det i den daglige drift. Elementerne markedsføres ikke som et samlet tilbud. Leverandør til sundhedsordning er udefra, forankring i virksomheden kan være svær. Krav til leverandørens data til vurdering af arbejdsmiljøet i målrettet sammenhæng.

14 Kolding Kommune Indsatsområder 2008 - 2010 Forebyggelse af muskel- og skeletbesvær Balance i arbejdslivet, forebyggelse af stress, vold/trusler og konflikter Forebyggelse af høreskadende og generende støj.

15 Kolding Kommune Fremtidige ønsker til sundhedsordning Sundhedsforsikring Psykolog tilbud målrettet til den enkelte Jobdesign, bevist om at tænke bevægelse ind i arbejdet. Fokus på kost og kostrådgivning på lige fod med det nuværende tilbud muskel- og skeletbesvær. Penge til kampagneorienterede aktiviteter f.eks. skridttællere, seniormotion osv. Der årligt er tilbud om sundhedsdage for alle ansatte.

16 Kolding Kommune


Download ppt "Sundhedsledelse I Kolding Kommune v/Hanne Thomsen,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google