Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse."— Præsentationens transcript:

1 Produktionsskolernes ny rolle

2 Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse Produktionsskolerne skal i vidt omfang forestå eller indgå i de lokale institutionssamarbejder, der skal udbyde KU Produktionsskolerne skal tilrettelægge eller medvirke til EGU, PBU og STU UU skal efter reformens gennemførelse have skærpet opmærksomhed på at vejlede de unge med manglende forudsætninger til produktionsskolerne Der er enighed om at styrke produktionsskolernes muligheder for at målrette produktionsskoleforløb til unge, som er motiveret for en erhvervsuddannelse, men har mangelfulde skolekundskaber

3 Målgruppen I (Dem, der ikke kan endnu) Forskellige erfaringer, men med noget i bagagen… Målgruppen II Dem, der er klar; fagligt, personligt og socialt rustet… Noget i bagagen, og med tro på sig selv og fremtiden… Rammen for produktionsskolerne… Ikke i uddannelse / ikke i arbejde PRODUKTIONS- SKOLE Uddannelse / arbejde Middel: Praktisk arbejde og produktion Forpligtende arbejdsfællesskab Teoretisk / almen undervisning (Integreret og afledt) Vejledning, skolemiljø og voksne Formål: Faglig, personlig og social udvikling

4 En anden vej til uddannelse

5 MÅLRETTEDE FORLØB PÅ PRODUKTIONSSKOLEN

6

7 Kravene stiger, vi kan ikke sætte barren ned, men må finde andre måder at komme over. Dick gjorde.

8

9 PRODUKTIONS- SKOLENS MÅLRETTEDE FORLØB

10 ADGANG – Den unge skal kunne komme ind på erhvervsskolen! AFKLARING – Den unge skal være tændt på et fag! ‘KLAR’ – Vi skal tro på at den unge kan komme hele vejen igennem uddannelsen! OVERGANGEN – En sikker og tryg vej fra produktionsskole til erhvervsskole! Noget af det, vi skal forholde os til…

11 Afklaring: Er den unge tændt på et fag? Produktionsskolens kerneopgave generelt! –Værkstedsbaseret og praktisk undervisning –Praktik –Kombinationsforløb –Vejledning En ny målgruppe…

12

13 Afklaring: Er den unge tændt på et fag? Grundforløb 2 er specifikt rettet mod et hovedforløb Udfordring / muligheder: 1.Klar til uddannelse 2.Dansk / matematik 3.Ville et fag Den unge skal have valgt fag!

14 Adgang: Kan den unge komme ind på GF1 / GF2? Har den unge 2 i dansk og matematik? Adgangsvejene: –2 i dansk/matematik –Alternativ adgangsvej: Prøve og samtale –Uddannelsesaftale

15 DA / MA Screening af alle i DA og MA. Tilbud om DA / MA målrettet eksamen Ungdomsskole / VUC. ( 1/3 dels undervisning, eller udenfor ”skoletid” ) Test og undervisning af ordblinde og talblinde. Anvendelsesorienteret DA og MA rettet mod prøve.

16 Kørekort teorien !!

17 Adgang: Kan den unge komme ind på GF1 / GF2? Produktionsskolens muligheder: Undervisning efter anden uddannelseslovgivning mhp. FSA Værkstedsintegreret undervisning mhp. den alternative adgang OM DEN ALTERNATIVE ADGANGSVEJ Skal påvise et niveau, der svarer til 02 (FVU niveau 4 i dansk og niveau 2 i matematik) Samme prøve til alle EUD-udd. Praksisorienteret betyder fx: ”du skal male et værelse hvis sider måler…” eller ”du skal koge kartofler til 12 personer…” SKRIFTLIG!

18 Adgang: Kan den unge komme ind på GF1 / GF2? Produktionsskolens muligheder: Undervisning efter anden uddannelseslovgivning mhp. FSA Værkstedsintegreret undervisning mhp. den alternative adgang OM DEN ALTERNATIVE ADGANGSVEJ 1.Motivation for uddannelse og lyst til læring. 2.Viden om krav til gennemførsel af erhvervsuddannelse. 3.Selvstændighed og ansvarlighed, tage initiativ til opgaveløsning. 4.Mødestabilitet, lavt fravær. 5.Samarbejdsevner. 6.Respekt, forståelse for andre mennesker. MUNDTLIG!

19 Model for målrettede forløb MÅLRETTET FORLØB Starter med et G2 TOPMØDE: Hvad siger du / hvad siger din leder. Hvordan forholder det sig til overgangskravene for faget. FAGLIGT PERSONLIGT / SOCIALT DA / MA Hvad skal der arbejdes med under det målrettede forløb? Skriftlig aftale udarbejdes. Målrettet forløb hen imod grundforløb: Elementer: Værkstedsbaseret undervisning – Undervisning efter anden udd.lovgivning – praktik - kombinationsforløb Overgang via kombinationsforløb: (Evt. prøve og samtale). Start på grundforløb via kombinationsforløb. Erhvervsskolen melder tilbage, hvis der er yderligere, der skal arbejdes med. MÅLRETTET FORLØB Starter med et G2 TOPMØDE: Hvad siger du / hvad siger din leder. Hvordan forholder det sig til overgangskravene for faget. FAGLIGT PERSONLIGT / SOCIALT DA / MA Hvad skal der arbejdes med under det målrettede forløb? Skriftlig aftale udarbejdes. Målrettet forløb hen imod grundforløb: Elementer: Værkstedsbaseret undervisning – Undervisning efter anden udd.lovgivning – praktik - kombinationsforløb Overgang via kombinationsforløb: (Evt. prøve og samtale). Start på grundforløb via kombinationsforløb. Erhvervsskolen melder tilbage, hvis der er yderligere, der skal arbejdes med.


Download ppt "Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google