Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Bredbånd til alle - også på landet Kaj Møldrup Christensen – formand for Panel for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Bredbånd til alle - også på landet Kaj Møldrup Christensen – formand for Panel for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder."— Præsentationens transcript:

1 www.regionmidtjylland.dk Bredbånd til alle - også på landet Kaj Møldrup Christensen – formand for Panel for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder - juni 2009

2 2 ▪ www.regionmidtjylland.dk Vi er meget tæt på målet  Næsten alle interesserede beboere og firmaer inden for handel, håndværk, industri, landbrug, privat og offentlig service og andre sektorer i by og på land i Region Midtjylland er sikret adgang til hurtigt, trådløst bredbånd.

3 3 ▪ www.regionmidtjylland.dk Levende landdistrikter  Adgang til moderne bredbånd er en afgørende betingelse for at sikre levende landdistrikter kulturelt, erhvervsmæssigt og demokratisk. Altså rammer for, at borgerne kan leve og virke privat og erhvervsmæssigt på en god måde.

4 4 ▪ www.regionmidtjylland.dk Derfor gjorde vi det  Allerede få måneder efter Region Midtjyllands etablering fra nytår 2006 blev vi opmærksom på problemet med den manglende dækning af vore landdistrikter med moderne bredbånd.

5 5 ▪ www.regionmidtjylland.dk Den regionale udviklingsplan  ”Et fuldt udbygget net med bredbånd i hele Region Midtjylland er en afgørende betingelse for at sikre levende landdistrikter erhvervsmæssigt, kulturelt og på flere andre vigtige felter. En moderne digital infrastruktur skal derfor være et led i en aktiv politik for regional udvikling. Hermed får vi bedre muligheder for at bidrage til at skabe trivsel, vækst og øget beskæftigelse og hermed sikre positive rammer for alle borgeres hverdag. I alle egne af vores region”.

6 6 ▪ www.regionmidtjylland.dk Et rigtigt skridt, men..  I sommeren 2007 kom meldingen fra partier i Folketinget om, at Danmark skal have en 100 pct. dækning med bredbånd hurtigere end de 10 år, som IT- og Telestyrelsen hidtil havde vurderet. Videnskabsminister Helge Sander udtalte kort efter, at Danmark skal være fuldt digitaliseret senest i 2012. Det hverken kunne eller ville vi vente på…

7 7 ▪ www.regionmidtjylland.dk Ny og spændende mulighed  Elro i Randers erhvervede i sommeren 2007 den såkaldte Wimax-licens og forpligtede sig til at dække Danmark med bredbånd inden udgangen af 2010. Vi besluttede i Udvalget for Udvikling i Landdistrikter at søge dialog med Elro Erhverv for at udveksle ideer og muligheder for udbredelse af bredbånd til vore landdistrikter.

8 8 ▪ www.regionmidtjylland.dk Danmark og regionerne 1/1 - 2009 Region Syddanmark Region Hovedstaden Region Sjælland Region Nordjylland Region Midtjylland 1.247.732 indbyggere 1.199.667 indbyggere 580.515 indbyggere 1.662.285 indbyggere 821.252 indbyggere

9 9 ▪ www.regionmidtjylland.dk Skylines dækning - juni 2009

10 10 ▪ www.regionmidtjylland.dk Informationsmøder

11 11 ▪ www.regionmidtjylland.dk Nye muligheder med bredbånd  Det er videnskabeligt fastslået, at udbredelsen af bredbånd vil få stigende betydning i landdistrikterne på vitale felter, eksempelvis som forudsætning for etablering af arbejdspladser, ældres mulighed for at bo i det nære område og generelt at kunne fastholde borgerne på landet.

12 12 ▪ www.regionmidtjylland.dk Rapporten slår endvidere fast  at hvis disse muligheder skal gribes og anvendes som led i regionens udvikling og konkurrence med andre regioner, kræver det teknologisk lederskab.

13 13 ▪ www.regionmidtjylland.dk Så store ord vil jeg ikke bruge…  …men det er rart at få bekræftet, at det ikke var helt tosset at tage fat på opgaven. Og gøre det allerede i januar 2006 – lige efter regionens fødsel, og før vi kendte spor til rapportens resultater.

14 14 ▪ www.regionmidtjylland.dk Et vigtigt spørgsmål  …som står i centrum for konferencen her i dag: Gør vi det godt nok i samarbejdet mellem den offentlige og private sektor, altså statens, kommunernes og regionernes utallige aktiviteter i forhold til det private erhvervsliv og borgerne?

15 15 ▪ www.regionmidtjylland.dk Mit svar er:  Det kan og skal blive betydeligt bedre på mange områder. Opbygningen af den digitale infrastruktur har fart på, og det vil med garanti gå endnu stærkere i fremtiden over hele kloden!

16 16 ▪ www.regionmidtjylland.dk Tak for ordet


Download ppt "Bredbånd til alle - også på landet Kaj Møldrup Christensen – formand for Panel for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google