Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Krimifortællinger Interaktiv assistent til arbejde med krimifortællinger i udskolingen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Krimifortællinger Interaktiv assistent til arbejde med krimifortællinger i udskolingen."— Præsentationens transcript:

1 Krimifortællinger Interaktiv assistent til arbejde med krimifortællinger i udskolingen

2 Forsiden på den interaktive assistent Intro Genren Krimiord HV-ord Lad mysteriet begynde

3 Intro En krimifortælling er en fortælling, der indeholder en gåde, en forbrydelse eller et mysterium, hvor det gælder om at få opklaret sagen. Ordet kriminel betyder noget der har med forbrydelser at gøre, altså alt der ikke er tilladt i følge loven.

4 Genren Krimier er fiktion, hvilket betyder de er noget opdigtet. Derudover tilhører krimier undergenren epik, der betyder fortællende digtning. De episke genrer – og derfor også krimien – er bygget op efter det fortællende (narrative) grundskema: 1. Præsentation af personer og sted 2. Konflikt og konfliktudfoldelse 3. Løsning af konflikten

5 Genren - 2 Det narrative grundskema er en meget overordnet og enkelt model. En mere detaljeret model er berettermodellen: Dette er en hjælp til, hvordan du kan opbygge din krimifortælling.

6 Krimiord Disse ord bliver ofte brugt i en krimifortælling: Offer, forbryder, detektiv, en kriminalsag, at afsløre, skyldig, spor, at afhøre, at undersøge, alibi, motiv, mistænkt, forbrydelse, vidne, afsløring, uskyldig, gerningsmand, politi, mord, at skjule Brainstorm: Du skal nu i gang med at tænke på, hvad din krimi skal handle om! Skriv i 3 minutter uden pause – bare lad tankerne flyve! Du skal bruge mindst 5 af de ovenstående krimiord! INPUT!!!

7 HV-ORD Her kan du skrive et par sætninger, som kan hjælpe dig til at få styr på, hvad din krimifortælling skal indeholde. Hvem fortæller historien? (input) Hvor er det sket? Hvad er der sket? Hvem er indblandet? Hvilke spor er der? Hvad er historiens klimaks? Hvem står bag? Hvorfor er det sket?

8 Lad mysteriet begynde!! Du er nu klar til at skrive din egen krimifortælling! Men først skal du have fundet en overskrift! Det er vigtigt, at en overskrift fanger læserens opmærksomhed. Find på noget originalt der passer til handlingen. INPUT

9 Samle-siden Input - Print denne side så du har kan bruge den når du NU skal i gang med at skrive en krimi!


Download ppt "Krimifortællinger Interaktiv assistent til arbejde med krimifortællinger i udskolingen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google