Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Temadage med SJH. Arbejdsskade Ulykke En fysisk eller psykisk skade, som opstår efter en hændelse eller en påvirkning, der er sket pludseligt eller inden.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Temadage med SJH. Arbejdsskade Ulykke En fysisk eller psykisk skade, som opstår efter en hændelse eller en påvirkning, der er sket pludseligt eller inden."— Præsentationens transcript:

1 Temadage med SJH

2 Arbejdsskade Ulykke En fysisk eller psykisk skade, som opstår efter en hændelse eller en påvirkning, der er sket pludseligt eller inden for 5 dage Erhvervssygdom Sygdom, som skyldes de påvirkninger eller arbejdets forhold, som personen udsættes for på deres arbejde Hjælpemidler, behandlings- og følgeudgiffter Hjælpemidlet skal være nødvendigt for at mindske arbejdsskadens følger og skal som udgangspunkt være individuelt tilpasset. Behandlingen skal være nødvendig for at borgeren kan blive helbredt bedst mulig. Følgeudgifter som f.eks. transport i forbindelse med undersøgelser dækkes som udgangspunkt, hvis behandlingen er nødvendig. Dækningen kan være i en kortere periode og i særlige tilfælde også permanent Varigt mén En vurdering af de fysiske og psykiske følger efter arbejdsskaden. Graden af det varige mén fastsættes til mellem 5% og 100% - i ganske særlige tilfælde op til 120%. Der er i nogen tilfælde mulighed for at vurdere et sikkert mén før skaden er stationær. Tab er erhvervsevne En økonomisk vurdering af, hvor meget arbejdsskaden har nedsat borgerens mulighed for at tjene penge ved arbejde. I vurderingen inddrager vi borgerens funktionsevne, alder og ressourcer. Evnen til at tjene penge skal være nedsat med mindst 15% for at borgeren kan få erstatning. Vi kan træffe en midlertidig eller en endelig afgørelse. En midlertidig afgørelse træffes som udgangspunkt, når borgeren er på sygedagpenge, under omskoling eller i ressourceforløb. Hvis arbejdsskaden anerkendes kan der være mulighed for dækning af behandlingsudgifter, godtgørelse for varigt mén og erstatning for tab af erhvervsevne ANMELDELSE Læger har pligt til at anmelde erhvervssygdomme til Arbejdsskadestyrelsen, hvis de vurderer, at der kan være en sammenhæng mellem arbejdet og sygdommen. ANMELDELSE Arbejdsgiveren har pligt til at anmelde ulykker til sit forsikringsselskab, når der er mulighed for, at skaden kan give erstatning. Borgeren har altid ret til at anmelde en arbejdsskade

3 OLE - 55 årig murer

4 TINA – 45 årig specialarbejder

5 Husk muligheden for dækning af 1. Behandlingsudgifter mv. 2. Hjælpemidler 3. Erstatning for tab af erhvervsevne Ved 1 + 2: Rådgiv evt. borgeren om kontakt til arbejdsgivers forsikringsselskabet Ved 3: Rådgiv evt. borger om kontakt til Arbejdsskadestyrelsen


Download ppt "Temadage med SJH. Arbejdsskade Ulykke En fysisk eller psykisk skade, som opstår efter en hændelse eller en påvirkning, der er sket pludseligt eller inden."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google