Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Efterskoleforeningens Årsmøde, 2013 Dialoggruppe 5 Vejledning og overgange v/ Bent Bisballe Østergård, Bestyrelsesmedlem Lis Brok-Jørgensen, Vejledningskonsulent.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Efterskoleforeningens Årsmøde, 2013 Dialoggruppe 5 Vejledning og overgange v/ Bent Bisballe Østergård, Bestyrelsesmedlem Lis Brok-Jørgensen, Vejledningskonsulent."— Præsentationens transcript:

1 Efterskoleforeningens Årsmøde, 2013 Dialoggruppe 5 Vejledning og overgange v/ Bent Bisballe Østergård, Bestyrelsesmedlem Lis Brok-Jørgensen, Vejledningskonsulent

2 Aktuelle målsætning for vores drøftelse ”Efterskoleforeningen vil understøtte de enkelte efterskolers arbejde med gode overgange til ungdomsuddannelserne”

3 Alle unge har brug for mere uddannelse efter endt efterskole. Efterskoleeleverne er godt hjulpet på vej, hvis de enkelte efterskoler prioriterer vejledningen højt, og hvis deres samarbejde med ungdomsuddannelserne tilrettelægges og organiseres godt. Efterskoleforeningens overvejelser…

4 Efterskoleforeningen vil fortsætte sit arbejde for at få forbedret kvaliteten og de formelle krav i forhold til den nuværende brobygning. Målet er at få større frihed i efterskolen til at samarbejde med ungdomsuddannelser og eventuelt virksomheder om overgangsforløb. Efterskoleforeningen vil fortsætte sit arbejde med at få integreret vejledning udbredt i hele skoleformen. I 2013 vil fokus særligt være på at støtte vejledernetværkene. Derudover vil foreningen undersøge og dokumentere, hvorledes det institutionelle samarbejde fungerer bedst og mest effektivt omkring overgang til ungdomsuddannelse. Prioriterede handlinger i 2013

5 Overgangsforløb Forløb som er orienteret på uddannelsesparathed (uddannelsesrobusthed), dvs. på elevens faglige, sociale og personlige kompetencer og motivation. Forløb som skabes gennem et tæt samarbejde med relevante ungdomsuddannelsesinstitutioner og/eller virksomheder i efterskolens nærområde.

6 ”Verdens bedste vejledning” Vejledningen skal tænkes ind, som en del af hele skolens dannelsesprojekt, -gøre dem uddannelsesrobuste og livsduelige. Vi har ”særlige” rammer for integreret vejledning: vejleders nære kendskab til eleverne vejlederne ”er altid til at få fat på” i det daglige det tætte samarbejde mellem vejleder, fag- og kontaktlærere, det gode rum for refleksion, elev/lærer/vejleder er sammen i et fællesskab 24/7.

7 Integreret vejledning ledelsen ser vejledningen som en central del af skolens profil vejledningen er en del af årsplanen der er en høj grad af samarbejde mellem faglærere, kontaktlærer og vejleder vejledningen er fordelt over hele skoleåret og på forskellige aktiviteter* Uddannelses, Erhvervs- og Arbejdsmarkedsorienterings- undervisning er en del af skolens tilbud. (UEA-undervisning) der er en høj grad af forældreinddragelse udvikling af vejledning sker på baggrund af systematisk årlig evaluering af efterskolens samlede vejledningstilbud * det anbefales at differentiere vejledningen, snarere end at prioritere den. Dvs. tilbyde en bred vifte af aktiviteter, som der kan vælges fra.

8 ” Efterskoleforeningen vil understøtte de enkelte efterskolers arbejde med gode overgange til ungdomsuddannelserne” 1.Hvordan praktiserer jeres skole vejledning – er den fx integreret i den faglige undervisning? Hvordan ser I på denne prioriterede handling? a.Forventninger til Efterskoleforeningen? b.Hvordan kan de enkelte skoler tage aktiv del i dem?

9 ” Efterskoleforeningen vil understøtte de enkelte efterskolers arbejde med gode overgange til ungdomsuddannelserne” … 2.Hvordan fungerer brobygningen hos Jer? Har I samarbejde med ungdomsuddannelser på Jeres skole? a.Hvordan fungerer det? b.Hvad er Jeres planer? Hvordan ser I på denne prioriterede handling? a.Forventninger til Efterskoleforeningen? b.Hvordan kan de enkelte skoler tage aktiv del i dem?


Download ppt "Efterskoleforeningens Årsmøde, 2013 Dialoggruppe 5 Vejledning og overgange v/ Bent Bisballe Østergård, Bestyrelsesmedlem Lis Brok-Jørgensen, Vejledningskonsulent."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google