Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Trivselsarbejdet i klassen Program for forældremødet: Mål for klassen Ansvaret for klassens trivsel Årsager til mobning/ mistrivsel Dilemmaer og budskaber.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Trivselsarbejdet i klassen Program for forældremødet: Mål for klassen Ansvaret for klassens trivsel Årsager til mobning/ mistrivsel Dilemmaer og budskaber."— Præsentationens transcript:

1 Trivselsarbejdet i klassen Program for forældremødet: Mål for klassen Ansvaret for klassens trivsel Årsager til mobning/ mistrivsel Dilemmaer og budskaber Børns Vilkår Dette oplæg er udarbejdet med inspiration fra Børns Vilkår

2 Mål for klassen klassen ønsker at øve sig i: (indsæt de mål klassen er nået frem til – fx:) At hjælpe hinanden alle sammen At lytte til hinanden

3 Voksenansvar Børns trivsel de voksnes ansvar Skolen og lærernes ansvar Forældrenes ansvar

4 Forældreansvar Kendetegn ved skoler med høj trivsel mine forældre synes godt om min skole mine forældre er enige med klasselæreren mine forældre synes, jeg klarer mig fagligt godt i skolen mine forældre vil gerne komme til forældremøder og konsultationer Kilde: WHO.

5 1. budskab Mobning er et problem for hele gruppen. – Det opstår, når klassefællesskabet ikke fungerer…

6 For tynd langhåret Stræber Rødhåret For tyk Hennes og Mauritz-tøj Store brysterkorthåret Fjällraven taske North Face taske Samsung mobil Brun i hovedet Nokia mobil Små bryster Handicap Store ører ADHD Bøjle på tænderne Muslim Briller Hvad bliver børn mobbet med? Små ører Dum 6

7 Dialog Hvordan kan I som forældre hjælpe med at stoppe mobning i klassen? Snak sammen i grupperne og find max 3 bud…

8 2. Budskab Forældre skal klæde børnene på til fællesskab…

9 Fællesskaberne i fælleskabet Der skal være plads til forskellighed

10 Dilemma Din søn/ datter skal holde videoaften for alle drengene/ pigerne i klassen… Da I skal lave invitationen, fortæller han, at der er to klassekammerater, som han ikke ønsker skal med. Hvad gør du?

11 3. budskab Vi voksne skal være gode rollemodeller for børnene…

12 Dilemma Du køber ind og møder en forældre fra klassen… I snakker sammen, og forælderen begynder at bagtale en tredje forældre i klassen. Hvad gør du?

13 4. Budskab Forældrene skal give deres børn handlemuligheder…

14 Dilemma Din søn fortæller, at tre af klassens meget populære drenge tit er efter en af de stille drenge i klassen… De kalder ham for ”Brunkagen”, fordi han kom solbrændt hjem fra en rejse for et par måneder siden. Ifølge din søn, er drengen begyndt at holde sig meget for sig selv, og han virker ked af dét med de andre drenge. Din søn fortæller også, at han aldrig selv har været med til at kalde drengen ”brunkage”. Hvilke handlemuligheder har drengen?

15 Læs mere om trivsel i skolen og book trivselsforløb på www.børnsvilkår.dk Børns Vilkår Dette oplæg er udarbejdet med inspiration fra Børns Vilkår


Download ppt "Trivselsarbejdet i klassen Program for forældremødet: Mål for klassen Ansvaret for klassens trivsel Årsager til mobning/ mistrivsel Dilemmaer og budskaber."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google