Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen 14.00 – 14.15 Velkomst v. Lone Greve Petersen, Formand for pædagogisk enhed, Efterskoleforeningen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen 14.00 – 14.15 Velkomst v. Lone Greve Petersen, Formand for pædagogisk enhed, Efterskoleforeningen."— Præsentationens transcript:

1 Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen 14.00 – 14.15 Velkomst v. Lone Greve Petersen, Formand for pædagogisk enhed, Efterskoleforeningen 14.15 – 15.15 Inklusion – i efterskolesammenhæng v. Rasmus Alenkær, psykolog og konsulent med speciale i inklusion 15:15 – 15:40 Tid til refleksion 15:40 – 16:00 Kaffepause 16.00 – 18.00 Workshops

2 Mangfoldighed og Inklusion Kom med i netværk! Facebookgruppen ’Mangfoldighed og inklusion i efterskolen’ facebook.com/groups/ inklusioniefterskolen/

3 Workshops 1) Unge med udviklingsforstyrrelserSal K 2) Mangfoldighed skaber værdiSal L 3) Dokumentation og samarbejde i inklusionsarbejdetSalon 25 4) Støtte til unge der mistrivesHer!

4 Det forpligtende fællesskab Undersøgelsen ‘Status på efterskolernes inklusionsarbejde’ (2013) - 80% af de adspurgte almene efterskoler vil gerne inkludere - Der er behov for en strategisk, multi-facetteret tilgang i et åbent fællesskab:  Strategisk: Organisering af ressourcer, sikring af kompetencer, systematisk dokumentation, samarbejde med eksterne aktører.  Multifacetteret: Forskellige individuelle og gruppemæssige tiltag  Åbent fællesskab: Mangfoldig elevflok, inddragelse af elever i arbejde med skolens værdier etc. - At optagelsesproceduren er afgørende – ift. hvad man ved om den enkelte før opholdets start -At når det lykkes, kan det nedbringe frafald blandt elever og sygefravær blandt medarbejdere

5 Det forpligtende fællesskab

6

7 Samarbejde med kommuner Kend kommunen Serviceloven Samarbejde på tværs

8 Samarbejde med kommuner Personlige kontakter Kommunikation Roller og ansvar Optagelse og udslusning

9 Samarbejde med kommuner Samarbejdsaftale med Københavns Kommune (Børnefamiliecenter København) Forældresamtykke, relevante oplysninger og økonomi Rammer for mentorstøtte Kontaktperson

10 Dokumentation og samarbejde Hvilke eksterne parter har I samarbejde med? Hvordan oplever I det samarbejde? Indgår der dokumentation og udveksling af skriftlig information i det samarbejde? Hvilke? Er der en koordinator på skolen af det arbejde? Er der andre på skolen, der er involverede?

11 Samarbejde med kommuner Det fysiske funktionsniveau Er han/hun meget fysisk aktiv? Eller har den unge svært ved bestemte fysiske opgaver? Har hun/han været syg i længere perioder? Haft skader ved idrætsudøvelse? Har svært ved at løbe? Tager han/hun nogen former for medicin? Det psykiske funktionsniveau Er han/hun generelt glad og tilfreds og velfungerende? Har den unge det svært til daglig? Er han/hun ofte ked af det eller stresset? Er der problemer i familien, som påvirker den unges trivsel? Har han/hun haft kontakt til eller gået i et forløb hos en psykolog? Har den unge en diagnose – som f.eks. ADHD, Asperger eller andet? Det sociale funktionsniveau Har han/hun generelt gode relationer til andre unge i samme alder? Er han/hun glad for sociale sammenhænge/kan godt lide at være sammen med mange andre unge på én gang? Eller trives han/hun bedst med få andre personer ad gangen? Det faglige funktionsniveau Klarer han/hun sig godt i skolen? Er der ting, der volder den unge vanskeligheder – f.eks. at læse, at regne eller andet? Er der fag, der er særligt svært at lære? Har han/hun modtaget specialundervisning i folkeskolen? Hvordan er det dansksproglige niveau? Kan han/hun føre længere samtaler på dansk? Kan han/hun skrive på dansk?


Download ppt "Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen 14.00 – 14.15 Velkomst v. Lone Greve Petersen, Formand for pædagogisk enhed, Efterskoleforeningen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google