Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september."— Præsentationens transcript:

1 Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september 2015

2 Side 2 Program kl. 17.30 – 18.30 Velkommen v. Pernille Beckmann, Borgmester Præsentation af hovedtræk i forslaget v. Maj Buch, Direktør Børne- og ungeområdet Dialog og spørgsmål Afrunding og kort om de næste skridt

3 Præsentation af høringsmateriale

4 Side 4 Hovedtræk i forslaget om at lukke Tjørnelyskolen Afsættet er, at En bygningsgennemgang har vist et omfattende vedligeholdelsesbehov på Greves skoler. Tjørnelyskolen er en af de skoler som er mest nedslidt, og hvor behovet for genopretning er stort. Hvis Byrådet til december beslutter at lukke skolen, vil de penge en genopretning ville koste blive brugt til at løfte de andre skoler.

5 Side 5 Hvis Tjørnelyskolen lukkes, skal Tjørnelyklasserne have ny placering fra august 2017 Hvis Byrådet beslutter at lukke Tjørnelyskolen, vil det ske med virkning fra skoleåret 2017/18. Som konsekvens skal Tjørnelyklasserne flyttes til enten Arenaskolen eller Mosedeskolen fra august 2017. Beslutning om placering forventes truffet december 2015. Planen for almenskolen Eleverne på skolen overflyttes til enten Hedelyskolen eller Krogårdskolen fra august 2017. Der indskrives ikke nye 0.klasses elever på skolen i skoleåret 2016/17. Hedelyskolen og Krogårdskolen får nye skoledistrikter og optager kommende skolestartere fra Tjørnelyskolens nuværende distrikt.

6 Side 6 Tjørnelyklasserne flytter samlet Tjørnelyklasserne fortsætter som specialtilbud og elever og personale flytter samlet til en ny placering. Tjørnelyklasserne flyttes til enten Arenaskolen eller Mosedeskolen efter dialog med forældrene. Forløbet planlægges og gennemføres i tæt samarbejde med forældre og personale og med vægt på tryghed og størst mulig ro og kontinuitet for børnene. Der er god tid til at planlægge en tryg overgang.

7 Side 7 Generelle fokuspunkter for det videre forløb Omhyggelig forberedelse og forudsigelighed for børnene. Tæt dialog med forældre og personale om forhold og muligheder, det er vigtigt at fastholde ved ny placering. Lokalefaciliteter med fleksibilitet, hvor der for de enkelte børn er fokus på det individuelle tilbud og mulighed for gruppefællesskab.

8 Side 8 Hvis Tjørnelyklasserne placeres på Mosedeskolen Skolen er tresporet. Det vil være nyt for skolen at have et specialklassetilbud. Lokaler skal indrettes så de tilgodeser målgruppens behov, fokus på adgang til egnede udearealer. Længere afstand til klub Havana (fra 0,6 til 3,2 km). Fokus på transport vil indgå i tilrettelæggelsen af samarbejdet mellem Havana og skolen i hverdagen, herunder fokus på personaleressourcer til evt. at følge børnene. Kortere afstand til klub Brogården (fra 3,5 til 1,6 km) Øvrige opmærksomhedspunkter Der er plads til Tjørnelyklasserne, hvis Mosede Klub flyttes til Brogården Flytning vil blive koordineret med forestående byggeprojekt på skolen ”Mosede+”

9 Side 9 Hvis Tjørnelyklasserne placeres på Arenaskolen Skolen har et/to spor. Skolen har erfaringer med at have specialklassetilbud. Lokaler skal (gen)indrettes så de tilgodeser målgruppens behov, fokus på adgang til egnede udearealer. Længere afstand til klub Havana (fra 0,6 til 2,7 km) og til klub Brogården (fra 3,5 til 5,1 km). Fokus på transport vil indgå i tilrettelæggelsen af samarbejdet mellem klub og skolen i hverdagen, herunder fokus på personaleressourcer til evt. at følge børnene.

10 Side 10 Fortsat tæt samarbejde mellem skole og fritidstilbud Ved placering på enten Mosedeskolen eller Arenaskolen vil nogle elever få længere afstand mellem skolen og deres fritidstilbud på Havana og Brogården Det eksisterende tætte samarbejde mellem Tjørnelyklasserne og Havana og Brogården fortsættes ved ny placering. Ved en øget afstand vil afhentning af børnene blive en større del af det pædagogiske tilbud, og der vil fortsat blive arbejdet målrettet med at selvstændiggøre børnene, så de kan transportere sig selv i den udstrækning det er muligt. Der kan trækkes på tidligere erfaringer, hvor det hidtidige fritidstilbud i Tjørnelyklasserne blev ændret til en placering i henholdsvis Klub Havana og Brogården Klub.

11 Side 11 Det videre forløb Høring er i perioden fra 29. september – 24. november 2015. Høringssvar behandles i Børne- og Ungeudvalget den 2. december, og Byrådet træffer endelig beslutning den 21. december 2015. Forslaget om lukning af Tjørnelyskolen er i offentlig høring, dvs. at alle interesserede kan afgive høringssvar. Hvis Byrådet beslutter, at Tjørnelyskolen skal lukkes, og Tjørnelyklasserne derfor skal have ny placering, tilrettelægges forløb med opstart primo 2016. Det vil omfatte Dialog og involvering af forældre til elever i Tjørnelyklasserne Involvering af personale i Tjørnelyklasserne, Havana og Brogården Der nedsættes evt. byggeudvalg og arbejdsgrupper sammen med skolen (Arena el. Mosede) Forløb for eleverne med vægt på tilpas information, forudsigelig, ro og tryghed

12 Side 12 Spørgsmål og debat ? Vores spørgsmål til jer (Nu og i høringssvarene) Hvordan skaber vi den største mulige tryghed for jeres børn - hvad vil I særligt lægge vægt på? Hvilke styrker har Tjørnelyskolen i dag, som er vigtige at fastholde ved en ny placering på enten Arenaskolen eller Mosedeskolen?


Download ppt "Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google