Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune Politisk ønske om at iværksætte nytteaktivering igennem flere år, men mødt med skepsis fra fagbevægelsen. Koldings.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune Politisk ønske om at iværksætte nytteaktivering igennem flere år, men mødt med skepsis fra fagbevægelsen. Koldings."— Præsentationens transcript:

1 Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune Politisk ønske om at iværksætte nytteaktivering igennem flere år, men mødt med skepsis fra fagbevægelsen. Koldings vision for arbejdsmarkedspolitikken: Visionen om de kompetente ledige og sygemeldte - via en indsats der giver mening for den enkelte og fornuft for fællesskabet

2 Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune Formål med nytteaktivering af kontanthjælpsmodtagere: - Skræmmeeffekt - Aktivere personer, som det ellers vil være svært at finde et tilbud til - Bidrage med struktur i hverdagen for borgerne - Lære borgerne almindelige arbejdspladsnormer, såsom mødestabilitet. - Et skridt på vejen – En opbyggende indsats

3 Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune Nytteaktiveringsprojekter i Kolding: 1.Virksomhedscenter Drift siden 2011 2.På rette vej i job og uddannelse siden 2012 3.Legeparken siden 1996 4.Haveholdet siden 1990’erne

4 Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune Virksomhedscenter Drift: -Organisatorisk placeret i Driftsafdelingen under By- og Udviklingsforvaltningen. Primært målrettet borgere i matchgruppe 2, dog også enkelte borgere fra matchgruppe 1. -En borger er typisk tilknyttet Virksomhedscenter Drift i ca. 3 måneder, og der er ca. 20 pladser. Der er tilknyttet mentor, som fungerer som daglig leder. Ugentlig opfølgning fra jobkonsulent. -Borgerne udfører typisk diverse oprydningsopgaver og vedligeholdelsesopgaver i bymiljøet, f.eks. vedligehold af kommunale bygninger, affaldsindsamling, beskæring af træer og buske, oprensning af strande, snerydning og oprydning på kommunale veje.

5 Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune Virksomhedscenter Drift: -29,4 % af borgerne, som har været tilknyttet Virksomhedscenter Drift, er kommet i ordinært arbejde eller har påbegyndt et ordinært uddannelsesforløb 3 måneder efter et afsluttet forløb og 60,8 % af borgerne, som har været tilknyttet Virksomhedscenter Drift, er 3 måneder efter et afsluttet forløb fortsat ledige. -Andelen af jobklare kontanthjælpsmodtagere, som er kommet i beskæftigelse efter at have været på Virksomhedscenter Drift er stort set identisk med andelen af jobklare kontanthjælpsmodtagere, som kommer i beskæftigelse efter vejledning og opkvalificering og virksomhedspraktik

6 Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune På rette vej i job og uddannelse: -Organisatorisk placeret i Driftsafdelingen under By- og Udviklingsforvaltningen. -Primært målrettet borgere i matchgruppe 1 – Unge uddannelsesparate -En borger er typisk tilknyttet Virksomhedscenter Drift i op til 13 uger, og der er 20 pladser. -Borgerne har typisk udført diverse oprydningsopgaver i bymiljøet, f.eks. vedligehold af kommunale bygninger, oprensning af strande og oprydning på kommunale veje. -Opfølgning fra sagsbehandler -Problemer med stort fravær – Ofte over 50 %. Stor skræmmeeffekt.

7 Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune På rette vej i job og uddannelse: -Fra september 2012 og indtil 20.8.2013 har der været henvist 113 borgere, og der er afsluttet 97 borgere indtil videre: Arbejde9 Uddannelse14 Anden aktivering15 Åbent tilbud10 Sygdom/barsel8 Lukket for ydelse13 Praktik/løntilskud11 Flyttet/match 27 Ej aktiveret10

8 Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune Legeparken: Legeparken er et rekreativt område i Kolding Kommune med 150.000 besøgende årligt. By- og Udviklingsforvaltningen har netop overtaget ansvaret for Legeparken og Legeparken er nu formelt en del af Kulturafdelingen.

9 Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune Legeparken: -Primært målrettet matchgruppe 2 borgere, der er 45 pladser. Der er ikke nogen øvre tidsbegrænsning for, hvor længere borgere kan være tilknyttet projektet. -Borgerne udfører typisk diverse vedligeholdelsesopgaver i Legeparken, f.eks. affaldsindsamling, renhold, beskæring af buske og træer samt vedligeholdelse af vandcykler og mooncars.

10 Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune Haveholdet: -Består af borgere i matchgruppe 2 og er en del af de kommunale projekter. -Haveholdet hjælper f.eks. pensionister, der ikke længere selv kan klare det grovere havearbejde, beskæring og snerydning. -Kommunens borgere har mulighed for, mod betaling, at bestille Haveholdet til at udføre forskellige opgaver i haven. -Haveholdet ledes af en holdleder, som har en håndværkerbaggrund og der er ca. 15 pladser.

11 Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune Erfaringer: -Fremmødeprocenten er meget lav blandt match 1. Der er ikke viden om de borgere, som udebliver, går i arbejde eller uddannelse. Ofte er der tale om unge uden erfaringer fra arbejdsmarkedet og uden gejst til at løse de givne opgaver. -Matchgruppe 2 borgere er tilfredse med nytteaktiverings- tilbuddene, fordi de oplever arbejdet som meningsfuldt og noget der har værdi for andre. Positivt når tilbuddet giver struktur i hverdagen. -Fordel at blande aldersgrupper – De unge har gavn af at indgå i grupper med ældre, som har en arbejdsidentitet. De ældre kan både motivere og supplere de unge i forhold til de givne arbejdsopgaver. -Vigtigt at inddrage fagbevægelsen og LBR -Vigtigt at det er personale med erfaring fra aktiveringsindsatser, som er ansvarlig for den daglige drift.


Download ppt "Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune Politisk ønske om at iværksætte nytteaktivering igennem flere år, men mødt med skepsis fra fagbevægelsen. Koldings."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google