Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen."— Præsentationens transcript:

1 Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen af budget 2009 blev der afsat 1 mio. kr. i drift og 2 mio. kr. i anlæg i forbindelse med følgende hensigtserklæring: ”Med henblik på øget kvalitet i folkeskolen er det forligspartiernes opfattelse, at kvalitetspuljemidlerne (regeringens kvalitetsfond) skal bruges på folkeskoleområdet med henblik på forbedring af læringsmiljøet både i henseende til fysiske rammer, tekniske hjælpemidler og opkvalificering af personale”. Der afsættes derfor 1 mill.kr. i 2009, jfr. oversigt vedr. drift, til en udredning af områderne med størst behov. Udredningsarbejdet udføres af Børne - og Ungeforvaltningen med eventuel anvendelse af ekstern konsulent. Udredningen skal foretages primo 2009, således at arbejdet kan indgå i den samlede oversigt, som KL vil udarbejde i foråret 2009.

2 Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner”   Udmøntningen iværksættes senest fra sommerferiens begyndelse, og der afsættes en ramme på 2 mio. kr. i 2009 og 40 mio. kr. i hvert af årene 2010, 2011 og 2012 inkl. midler fra Kvalitetsfonden.   Forligspartierne forudsætter, at udmøntningen sker i samarbejde med skolernes bestyrelse, ledelse og medarbejdere”.   Midlerne er først afsat i 2009, men Børne- og Ungeforvaltningen anser det for nødvendigt at iværksætte arbejdet allerede nu med de nødvendige budgetreguleringer mellem budget 2008 og 2009 der følger heraf.

3 Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner”  B1. Fysisk spor  Med henblik på at få en vurdering af skolernes fysiske tilstand og dermed vurdering  af behov for vedligeholdelse/ genopretning er der indgået aftale med NIRAS-konsulenterne i Allerød om at gennemføre en tilstandsvurdering på bygningerne i henhold til ovenstående afgrænsning.  Det er samtidig opgaven at få foretaget en vurdering af hvilke ændrede indretningsbehov der måtte være på de enkelte skoler. Dette skal ses i sammenhæng med indholdsporet, hvor de enkelte skoleledelser i samarbejde med personale, bestyrelse (og elever) skal vurdere, hvilke bygningsmæssige behov de har for at kunne forbedre læringsmiljøet.

4 Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner”  B2. Indholds spor  Det forudsættes, at de enkelte skoler arbejder indenfor gældende ret og vedhæftede fil med vision for skoleområdet af 11-11-2008, så vi kan se, vi er i Helsingør Kommune, men at de enkelte skoler i øvrigt kan udtrykke sig i forhold til netop de elever, ansatte, ledelser og forældre der er på skolen.  De enkelte skoleledelser må derfor opstille de langsigtede perspektiver for egen skole med henblik på at vurdere, hvad det vil kræve i forhold til fysiske rammer, tekniske hjælpemidler og opkvalificering af personale, jf. afgrænsningen under hovedpunkt A, men i øvrigt uden begrænsninger i udgangspunktet.  Det forudsættes at dette arbejde sker i samarbejde med personale, bestyrelse (og elever).  NIRAS-konsulenterne understøtter koordineringen og integrationen af de to spor, så skolerne og beslutningstagerne får det bedst tænkelige grundlag for det fremtidige arbejde med at prioritere og udnytte midlerne  Skoleledelserne bliver således omdrejningspunktet i sammenhængen mellem det fysiske spor og det indholdsmæssige spor.

5 Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner”  Den overordnede vision  Den sammenhængende børne- og ungepolitik:  Helsingør Kommune prioriterer et skolevæsen, der med udgangspunkt i rummelighed, trivsel og omsorg står for kvalitet, udvikling og evne til at undervise alle børn og unge.  Det betyder, at alle børn og unge tilbydes undervisning, der medvirker til at fremme den enkelte elevs læring, faglige og personlige alsidige udvikling.

6 Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner”  De 5 drømme og ønsker – vores projekter

7 Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner”  At der på to udvalgte steder bliver sat interaktive tavler ”i gulvet”.

8 Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner”  Science område.

9 Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner”  Amfiteater – Udeområde ved kantine

10 Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner”  Natur - Udeområde ved Nørremarken.

11 Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner”  Fleksible rumløsninger & møbler i undervisnings- lokalerne  Skolen er optaget af læringsstile og cooperativ learning. Vi har kommunens højeste klassegennemsnit på næste 26 elever i hver klasse. Vi har mange elever, på meget lidt plads.  Vi har ingen reelle grupperum, derfor anvender vi gange, fællesrum m.m.  Vi har brug for gode råd med hensyn til at tænke rumløsninger anderledes, og til at tænke kreativt med hensyn til multi fleksible møbel indretning.  Vi kigger sammen under rundturen.

12 Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner”  Det fysiske spor:  Tage  Afløb  Renovation af idræt  Mindre skader Den generelle tilstand bygningsmæssigt på skolen Den generelle tilstand bygningsmæssigt på skolen er god er god


Download ppt "Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google