Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Trivselsmålinger Lean-Trivselsmåling er et øjebliksbillede på Trivslen på byggepladsen. Målingen foretages i forbindelse med alle former for møder/samlinger.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Trivselsmålinger Lean-Trivselsmåling er et øjebliksbillede på Trivslen på byggepladsen. Målingen foretages i forbindelse med alle former for møder/samlinger."— Præsentationens transcript:

1 Trivselsmålinger Lean-Trivselsmåling er et øjebliksbillede på Trivslen på byggepladsen. Målingen foretages i forbindelse med alle former for møder/samlinger på byggepladsen. Der skal reageres øjeblikkeligt på dårlig eller middelgod trivsel, idet en god trivsel er forudsætningen for at der kan arbejdes med andre processer og en forudsætning for at ”man vil forlade” kendte arbejdsprocesser.

2 Eksempel p å m å ling. F ø r hvert m ø de flyttes en bl å, gul eller r ø d magnet over til h ø jre side af feltet.

3 Rød blok repræsenterer mistrivsel Bl å blok repr æ senterer neutral Gul blok repr æ senterer positiv Den reelle proces er derudover: Det er vigtigt, at alle gule og r ø de markeringer og kommentarer bliver taget seri ø st. Det betyder bl.a. at alle har et medansvar for, at der kommer forbedringsforslag ud fra de gule og r ø de magneter. Lederen spiller her en stor rolle og skal bede om og opfordre til forbedringsforslag ud fra trivselskommentarerne p å m ø det.

4 Regler for måling af medarbejdertrivsel i en Leanproces Der bør laves nogle regler for målingen af medarbejdertrivslen. Eksempler: Der er tale om en arbejdsrelateret måling af trivsel. Det private bør holdes udenfor. Men reelt smelter de to ting selvfølgelig sammen. Og ofte kan man også hjælpe med dårlig trivsel på den private front. Hvis en kollega eks. er stresset på hjemmefronten, så giver det anledning til arbejde med best practice, krydstræning og udjævning af arbejdsbelastningen. Og så må man naturligvis altid gå til nærmeste leder. Mødet ved tavlen er ikke det eneste sted, hvor man kan udtrykke sin trivsel. Den viden som leder og kolleger får om en kollegas trivsel, må på ingen måder misbruges eller føre til mobning. Kritiske punkter fra målingen må ikke efterlades i mere end eks. 3 dage. Dvs. at hvis der kommer noget ”slemt” på tavlen, så er det ikke sikkert at det kan håndteres på stedet pga. tid i kalenderen. Men så skal lederen indkalde til møde inden for 3 dage hvor det skal tages op. Røde og gule magneter skal/bør føre til forbedringsforslag. Brok i løbet af ugen > på tavlen. Hvis det ikke kan siges i trivselsprocessen – så drop det! – Hvad der ikke kan siges – eksisterer det ikke. Det vigtigste er ikke magnetens farve – det vigtigste er, at det bliver sagt! Om begrebet trivsel og effekten af en god/dårlig trivsel se ”Samarbejde og ledelse”. Trojka 2011.


Download ppt "Trivselsmålinger Lean-Trivselsmåling er et øjebliksbillede på Trivslen på byggepladsen. Målingen foretages i forbindelse med alle former for møder/samlinger."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google