Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Karrierelæring og karrierekompetencer ”Karrierekompetence er at vide, hvad man har lyst til i livet. Det handler om at kende de muligheder, der er, og.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Karrierelæring og karrierekompetencer ”Karrierekompetence er at vide, hvad man har lyst til i livet. Det handler om at kende de muligheder, der er, og."— Præsentationens transcript:

1 Karrierelæring og karrierekompetencer ”Karrierekompetence er at vide, hvad man har lyst til i livet. Det handler om at kende de muligheder, der er, og foretage nogle valg i forhold til dem. Groft sagt handler det om at være i stand til at påvirke det liv, man kommer til at leve, så det bliver, som man gerne vil.” Rie Thomsen i Asterisk, september 2015:11 Vejledningsaktiviteter tænkes som en proces, der bidrager til udvikling af kompetencer. ”Mennesker må hellere forberede sig på muligheder end at lægge planer.” M.L. Savickas i Life Designing: A paradigm for career construction in the 21st century, 2009 Hvorfor? Hvordan? Hvad?

2 Erfaring med mine beslutninger og handlinger Hvad? Kompetencer for livet Viden om og erfaring med andre Viden om og erfaring med uddannelse, fag og job Viden om og erfaring med mig selv

3 - En didaktisk model til udvikling og planlægning af vejledningsaktiviteter 1. At opdage (sensing, finding out) Handler og at få nok information til at komme videre til næste trin. Fx introduktion til uud.system. 4. At forstå (understanding working out) Handler om at reflektere over egne forestillinger og handlingers eventuelle konsekvenser, samt hvilke handlemuligheder der er foran mig. Fx konsekvenser af hhv. uddannelse A og B. Lego som redskab. 3. At fokusere (focusing, checking out) Handler om at finde frem til, hvad der er vigtigt for mig og for andre. Fx kendskab til egne styrker. 2. At ordne (Sifting, sorting out) Handler om at sammenligne og sortere information. Fx fordele/ulempeskema. Hvordan? Karrierestigen

4 Hvorfor? Behov for perspektivskifte 1. De unges vilkår har ændret sig: Fra valgET til processen. Unge som har opnået kompetencer til at vælge uddannelse og i øvrigt navigere i eget liv. 2. Vi bør som professionelle vejledere levere tidssvarende, relevant og effektiv vejledning. Forventede bi-effekter: - Vejledere, der har redskaber til at løfte vejledningsopgaven - Højere gennemførelsesprocent på ungdomsuddannelser. 3. Vejledning med udgangspunkt i karrierelæring og karrierekompetencer på tværs af uu-centre, grundskoler og uddannelsesinstitutioner.


Download ppt "Karrierelæring og karrierekompetencer ”Karrierekompetence er at vide, hvad man har lyst til i livet. Det handler om at kende de muligheder, der er, og."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google