Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kompetenceudvikling Kjeld Bo spurgte i efteråret 2012 Claus om der blandt medarbejderne var interesse for noget dansk undervisning. Hvorfor kom spørgsmålet,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kompetenceudvikling Kjeld Bo spurgte i efteråret 2012 Claus om der blandt medarbejderne var interesse for noget dansk undervisning. Hvorfor kom spørgsmålet,"— Præsentationens transcript:

1

2 Kompetenceudvikling Kjeld Bo spurgte i efteråret 2012 Claus om der blandt medarbejderne var interesse for noget dansk undervisning. Hvorfor kom spørgsmålet, det var foranlediget af et sælger besøg fra VUC, når han nu ikke havde andet i tasken kunne vi jo godt undersøge interessen. Er det muligt at udvikle på ”ældre medarbejderes” dansk kompetencer?

3 Kompetenceudvikling Barrierer Det at have svært ved at læse og skrive, er det tabu belagt? Kan vi skabe motivation for dansk undervisning. Tid og prioritering. TR er god fortaler, er åben om egen situation.

4 Kompetenceudvikling Hvordan blev det solgt? Åbenheden blandt kollegaer Præsentationen af tilbuddet kom fra TR som er ligeværdig kollega.

5 Kompetenceudvikling Hverdagen i 2012 Mobil telefon af ældre model blev brugt til samtaler. Bærbar Pc som blev brugt til Map info – Landkort med ledningsoplysninger. Mail, var noget dem på kontoret brugte. Masser af udprint. Den elektroniske lønseddel blev til enkelte printet ud af adm. medarbejder.

6

7 Kompetenceudvikling År 1 Screening Et hold med 11 deltagere, to undervisere Holdet bestod af OBU og FVU – stor spredning. Undervisning, tavle, lærebøger og Pc. CD ord blev præsenteret og taget i anvendelse.

8 Kompetenceudvikling År 2 Ledelsen ser et behov for Pc kompetence opgradering og køber færdige kurser ude i byen. Go sandwich Dialog med Inger omkring undervisning tilrettet den enkelte, og fokuseret på anvendelsen af Pc – vi opretter to Klasser OBU & FVU med den nye lærer.

9 Kompetenceudvikling År 2 fortsat Udviklings potentialet bliver meget synligt for den enkelte. Snakken går blandt medarbejderne, ”se hvad jeg kan” det vækker nysgerrighed blandt de kollegaer som ikke deltager. Den nye lærer kan noget med smartphone.

10

11 Kompetenceudvikling År 3 OBU & FVU kører fortsat med endnu mere fokus på brugen af Pc og tilhørende programmer. Undervisning målrettet den enkelte. Medarbejder uden læse stave problemer deltager med stort udbytte i undervisningen. Stort udbytte af undervisningen arbejdsmæssigt såvel som privat.

12 Kompetenceudvikling Hverdagen 2015: Smart phone efterspørges og bruges Der modtages og sendes mail Der bruges flere elektroniske kort databaser Der laves tids registrering på egen Pc. Arbejdsopgaver oprettes, søges og afsluttes elektronisk. Alle har en privat Pc.

13 Kompetenceudvikling År 2015 fortsat Vidensdeling omkring brugen af Pc Bedre social sammenhold. Grænser er nedbrudt mellem to afdelinger Nye og tidligere ikke anvendte programmer efterspørges og tages i anvendelse Nu efterspørges bedre isenkram

14 Kompetenceudvikling Hvordan? Undervisere som lytter mens de taler. Undervisere som evner at få alle med. Undervisere som er i stand til at gribe bolden i luften – er ikke bundet af et ”pensum” Underviser som gør det hyggeligt men stadig målrettet. Den personlige sejr.

15 Kompetenceudvikling Hvad har virksomheden opnået. Det er blevet muligt at kommunikere med den enkelte på flere måder. Administrative medarbejdere har fået tid til andre opgaver. Mødeindkaldelser via Outlook. Der er en anden åbenhed for nye måder at lave elektronisk dokumentation.

16 Kompetenceudvikling


Download ppt "Kompetenceudvikling Kjeld Bo spurgte i efteråret 2012 Claus om der blandt medarbejderne var interesse for noget dansk undervisning. Hvorfor kom spørgsmålet,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google