Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Studieretningsprojektet Anette Lind. Hhx-bekendtgørelsen § 22 Studieretningsprojektet skrives i 2 eller 3 fag med udgangspunkt i et studieretningsfag,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Studieretningsprojektet Anette Lind. Hhx-bekendtgørelsen § 22 Studieretningsprojektet skrives i 2 eller 3 fag med udgangspunkt i et studieretningsfag,"— Præsentationens transcript:

1 Studieretningsprojektet Anette Lind

2 Hhx-bekendtgørelsen § 22 Studieretningsprojektet skrives i 2 eller 3 fag med udgangspunkt i et studieretningsfag, som eleven har på A-niveau, og med inddragelse af andre studieretningsfag på C-, B- eller A-niveau og/eller obligatoriske fag på A-niveau, jf. bilag 6. Stk. 2. Såfremt eleven vælger at inddrage et studieretningsfag på B- eller C-niveau, der blev afsluttet før 3. år, jf. § 68, stk. 3, skal skolens leder sikre, at eleven tilbydes faglig og metodisk vejledning i faget. Stk. 3. Eleven vælger studieretningsprojektets fagkombination. Et fag, der indgår i en elevs studieretningsprojekt, indgår på det højeste niveau, eleven har eller har haft faget.

3 Hvilke fag? I 3.år skal hver elev udarbejde et studie-retningsprojekt. Studieretningsprojektet udarbejdes i 2 eller 3 fag med udgangspunkt i et studieretningsfag som eleven har på A- niveau og med inddragelse af andre studieretningsfag og/eller fagene dansk A og engelsk A. (Bilag 6 i hhx-bekendtgørelsen)

4 - med udgangspunkt i….. Hvad menes der med det….. At studieretningsprojektet udarbejdes ”med udgangspunkt i et studieretningsfag, som eleven har på A-niveau”, betyder, at eleven skal tage sit udgangspunkt i et af de studieretningsfag, som eleven i 3.år har på A-niveau enten inde i studieretningen eller som valgfag uden for studieretningen. ”At tage udgangspunkt” i et fag betyder derimod ikke, at dette fag nødvendigvis skal spille den dominerende rolle i det endelige projekt. Efterhånden, som eleven arbejder sig ind i problemstillingen, kan det vise sig, at elevens hovedinteresse i sagen koncentrerer sig om et af de andre fag, der kan indgå i projektet.

5 Nyt begreb - hovedfag Et hovedfag er et fag, hvor eleven går ud over arbejdet i faget – i forhold til fagets læreplan. Et hovedfag skal være et studieretningsfag på mindst B-niveau. Der kan være mere end 1 hovedfag Eks: Studieretning Afs.A – it B – Markkomm. C

6 Mulige fagkombinationer Studieretningsfag som eleven har på A + et andet studieretningsfag Studieretningsfag som eleven har på A + dansk /engelsk Studieretningsfag på B + Studieretningsfag som eleven har på A

7 Perioden Udarbejdelsen af studieretningsprojektet skal ske i løbet af 2 sammenhængende uger (i alt 10 skole- dage) i perioden fra 15. oktober til 1. marts. Skolen kan dog, hvis særlige forhold taler derfor, beslutte, at nogle af de første 5 dage kan placeres enkeltvis og/eller adskilt fra den sidste, sammen- hængende del af perioden. I de dage, der er afsat til studieretningsprojektet, gives der ikke anden undervisning.

8 Område og opgaveformulering Eleven vælger i samråd med sin(e) vejleder(e) område for studieretningsprojektet. Området skal – inden for såvel fagenes kernestof som det supplerende stof – afgrænses på en sådan måde, at der kan udformes en opgaveformulering, som sikrer, at der ikke kan ske genanvendelse af afsnit fra besvarelser, som tidligere er blevet afleveret og rettet. Eleven skal senest 6 uger inden projektperiodens start skriftligt meddele de valgte fag og område. Eleven meddeler samtidigt hvilke(t) fag, der er projektets hovedfag.

9 Område og opgaveformulering,2 Elever, der har valgt samme område, skal have forskellige opgaveformuleringer. Opgaveformuleringen kan ikke direkte bygge på den del af fagenes stof, der allerede er indgået i den enkelte elevs undervisning. Der er dog intet til hinder for, at studieretningsprojektet udarbejdes i forlængelse af arbejdet i de indgående fag eller har forbindelse hermed.

10 Opgaveformuleringen udfærdiges af elevens vejleder(e). såvel fagspecifikke som mere tværgående faglige krav i de indgående fag, krav om fordybelse, der på væsentlige punkter ligger ud over arbejdet i projektets hovedfag. Opgaveformuleringen skal være konkret og afgrænset og skal i præcise formuleringer angive, hvad der kræves af eleven, herunder krav til og rammer for omfang af opgavebesvarelsen, og den skal inddrage nogle aspekter eller være ledsaget af bilag, der ikke er blevet drøftet med eleven under vejledningen. Opgaveformuleringen skal have en sådan form, at eleven ikke på forhånd kan udarbejde detaljerede dele af den endelige besvarelse, men samtidig være udformet sådan, at der tages hensyn til de overvejelser, eleven har gjort sig om opgaven i vejledningsperioden.

11 Studieretningsprojekter og sprog


Download ppt "Studieretningsprojektet Anette Lind. Hhx-bekendtgørelsen § 22 Studieretningsprojektet skrives i 2 eller 3 fag med udgangspunkt i et studieretningsfag,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google