Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Trafikcafé for seniorer November 2014 Flere og flere ældre i kommunen En trafikcafe er sjovere end et tilskud til kørekursus Opfyldelse af Hørsholm Cykelby.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Trafikcafé for seniorer November 2014 Flere og flere ældre i kommunen En trafikcafe er sjovere end et tilskud til kørekursus Opfyldelse af Hørsholm Cykelby."— Præsentationens transcript:

1 Trafikcafé for seniorer November 2014 Flere og flere ældre i kommunen En trafikcafe er sjovere end et tilskud til kørekursus Opfyldelse af Hørsholm Cykelby projektets målsætning om cykling uden alder og aktiviteter rettet mod ældre Godt samarbejdsprojekt mellem Vej & Park og Sundhed & Omsorg Vi ville gerne slå et slag for elcykler

2 Trafikcafé for seniorer Aktivitetscenteret Sophielund, Sophielund 25-27, 2970 Hørsholm. Torsdag den 27. november 2014 kl. 13.30 – 15.45 Program 1.Velkomst og introduktion til Cykel- og Trafiksikkerhedsplan 2014 v/ projektleder Johanne Leth Nielsen, Hørsholm Kommune 2.Mobilitet i hverdagen v/ Mette Bebe Tvilde og Anne Bech Coldsted, trænende terapeuter, Hørsholm Kommune 3.Ulykker og trafiksikkerhed for ældre v/ Peter Stryn, Politiet 4.Aldringsprocesser og adfærd i trafikken v/ overlæge Klaus Elholm Der serveres kaffe, te og kage

3

4 ”Ældre bilister er ikke farligere trafikanter end andre bilister. Ældre bilisters øgede erfaring betyder, at raske og trænede bilister har en større indsigt i de trafikale situationer, og dermed også fokus på de farlige situationer, der kan opstå.”

5 De fleste kender egen begrænsning Ved fornyelse af kørekort Undlader at indtage væske Lytter ikke til deres børn Lytter bedre til venner Ældre bilister Vælger den kendte vej Vælger en omvej – (frem for ”den nye rundkørsel”) Kører ofte i dagslys Kører ofte i ”stille perioder”

6

7 De ældre skal have vejledning i at orientere sig De ældre bør være opmærksomme på symptomer inden kørslen De ældre skal vejledes i et sikkert bilvalg, og der skal banes vej for teknik, som kan gribe ind ved ildebefindende Hastigheden ved kryds skal sænkes, og krydsene skal være overskuelige HVU anbefaler

8

9 Ældre på cykel Brug cykelhjelm Vælg den rigtige cykel Placér bagage bag på cyklen Monter eventuelt sidespejle Køb en cykel med lav indstigning Bliv ved med at cykle

10

11 Gode råd ”Faktisk er I jo de mest erfarne billister derude – og I har nogle gode vaner i trafikken. Mit råd til jer er, at I husker at holde jer i form, drikke masser af vand, så hjernen og kroppen har optimale forhold. Og så lyt til jeres pårørende! Det kan være svært at få sagt, at man er bekymret for sine nærmestes evner i trafikken, så tag kørekortet op til overvejelse, hvis I bliver rådet til det” sagde Peter Stryhn. ”Og som gode medborgere har I et samfundsmæssigt ansvar i forhold til at være ærlige overfor jeres venner og bekendte i forhold til deres kørevaner. For mig at se handler det om at vise omsorg,” sluttede han.

12 http://www.erfarnebilister.dk/ Bog: Længst mulig i egen bil – og livet uden bil. ÆldreForum. December 2012. Gode råd


Download ppt "Trafikcafé for seniorer November 2014 Flere og flere ældre i kommunen En trafikcafe er sjovere end et tilskud til kørekursus Opfyldelse af Hørsholm Cykelby."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google