Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvorfor er Kalundborg Kommune bruger af ”Klar til Start” ? Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvorfor er Kalundborg Kommune bruger af ”Klar til Start” ? Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland."— Præsentationens transcript:

1 Hvorfor er Kalundborg Kommune bruger af ”Klar til Start” ? Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland

2

3 Kalundborg Kommune: Vi ligger ud til vandet - midt i landet 48.800 indbyggere her pr. 1. maj Har en række specialinstitutioner, herunder også institutioner for unge med autisme Skal som alle andre kommuner tilstræbe at borgere med nedsat funktionsevne også tilknyttes arbejdsmarkedet

4 Klar til start i Kalundborg: UU Nordvestsjælland blev Klar til Start partner pr. 1. august 2014 1. september startede de første unge med autisme hos Fakta i Holbæk. 1. februar 2015 udvidede Klar til Start med en Fakta butik i Kalundborg. Her har vi konstant 4 unge med autisme tilknyttet projektet. 1. april 2015 blev der udvidet med yderligere en butik i Hørve og 1. september 2015 også i Lejre.

5 Vi har konstant 4 unge tilknyttet Klar til Start i Fakta butikken i Kalundborg Vi har venteliste til pladserne, og er ved at visitere en fra Kalundborg Kommune til butikken i Holbæk De unge vi giver tilbuddet, er unge med autisme, som ikke vil kunne bestride et ordinært job, men som vi vurderer vil kunne klare et fleksjob, hvis de modtager den rette oplæring og træning De unge får et tilbud, som giver værdi og en plads på arbejdsmarkedet. For os som kommune er det en god business case – det betaler sig at investere i at få denne målgruppe i job.

6 Det er vi lykkedes med: At få udviklet et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem Jobcenter, UU og Fakta om Klar til Start At visitere de rigtige til forløbet At se potentiale og resurser i de unge og ikke kun begrænsninger og diagnoser

7 Jeg vil som jobcenterchef gerne have flere flyttet fra overførsels- indkomst til job/fleksjob Vi kan ikke gøre det selv – det kræver at der er virksomheder, der vil uddanne og ansætte Derfor har jeg nogle ønsker…

8 Det ønsker jeg mig: At flere private virksomheder på tilsvarende vis som Fakta byder ind med tilbud til unge på kanten af arbejdsmarkedet At tilbud som Klar til Start ikke kun rettes mod unge med autisme, men også andre grupper med funktions- nedsættelse eller diagnoser At oplæring og træning i virksomheder, for unge med funktionsnedsættelse, anerkendes som en uddannelsesaktivitet.


Download ppt "Hvorfor er Kalundborg Kommune bruger af ”Klar til Start” ? Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google