Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Honninghøsten. Hvornår tager man honning fra? Når tavlen er 2/3 forseglet … Og/eller ved ’sjaske’-test … Og/eller ’tændstik’-testen…

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Honninghøsten. Hvornår tager man honning fra? Når tavlen er 2/3 forseglet … Og/eller ved ’sjaske’-test … Og/eller ’tændstik’-testen…"— Præsentationens transcript:

1 Honninghøsten

2 Hvornår tager man honning fra? Når tavlen er 2/3 forseglet … Og/eller ved ’sjaske’-test … Og/eller ’tændstik’-testen…

3 Hvornår tager man honning fra? Enten først på dagen inden bierne er kommet helt i gang… Eller midt på dagen når træk bierne er ude og lede … Men IKKE sidst på dagen eller om aftenen - det skaber for meget uro…

4 Hvordan tager man honning fra? 2 dage før man vil høste sætter man en ’bitømmerplade’ på… Så kravler bierne igennem til de nederste magasiner og ’honning lageret’ bliver stort set tømt for bier… Man kan ’børste’ bierne af tavlerne med en en ’kost’…

5 Pas på! Mens man tager honningtavlerne fra skal de dækkes til for at undgå bierne laver ’røveri’ … At bierne børstes af UDE FORAN stadet og ikke ’ned i stadet fra oven’ da det giver unødig uro… At man ikke stiller honningtavlerne direkte på jorden…

6 Husk! At man ikke skal ’ribbe’ det hele – der er sandsynligvis ’trækstop’ og bierne skal have noget at spise af… At man ikke kan ’passe’ bierne mens man tager honning fra – vent til senere eller næste dag… At honningtavlerne opbevares et tørt og varmt sted indtil de slynges…

7 Slyngning Tavlerne skrælles for voks… Tavlerne slynges – først halvdelen af side 1 – så side 2 – og derefter resten af side 1… Honningen grovsies først for at fjerne de værste urenheder… - og derefter finsies…

8 Røring Honningen skal stå en dags tid før småpartiklerne kan skummes af (Evt. brug pergament papir…) Honningen røres i nogle dage indtil den er tappeklar… Honningen tappes på glas – når den har ’sat’ sig sættes der etiketter på…

9 Krystallisering af honning

10 Podning af honning (ved 14-18 grader) Tag 1kg finkrystalliseret honning og rør det ud med 2kg af det nyslyngede … Lad stå i 8-12 timer… Rør 6kg mere nyslynget honning i … Lad stå i 8-12 timer… Så blandes 18kg nyslynget mere i … efter ca. 12 timer er honningen blevet tappeklar…

11 Etiketter Danmarks Biavlerforenings etiket er forsynet med et kontrolnummer og dit navn samt en advarsel om at spædbørn ikke må gives honning… Etikkerne har et kontrolnummer så man kan finde tilbage til leverandøren hvis der er kvalitetsproblemer... Der skal stå ”Mindste holdbar til ….” - man kan selv fastsætte datoen men den er normalt 18mdr. fra tappedatoen. Honningen opbevares køligt og tørt Mindst holdbar til September 2018


Download ppt "Honninghøsten. Hvornår tager man honning fra? Når tavlen er 2/3 forseglet … Og/eller ved ’sjaske’-test … Og/eller ’tændstik’-testen…"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google