Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
Offentliggjort afElla Ipsen Redigeret for ca. et år siden
1
Mad og sundhed på Flakkebjerg Efterskole 142 elever 6 linier à 2 hold 9-12 elever pr hold 2 køkkenuger pr. år
2
Flakkebjerg Efterskole som sundhedsfremmende skole Mål og visioner Vores praksis i køkken og undervisning Bæredygtighed skal være en del af den sunde skole
3
Kostpolitikken på Flakkebjerg Efterskole Du får spændende, velsmagende, varieret og sund mad tilberedt af friske og helst økologiske varer Vi bruger færrest muligt forarbejdede madvarer Som elev får du undervisning i, hvordan du tilbereder og sammensætter sund mad Vi spiser fortrinsvis kød fra dyr der er avlet på friland eller økologisk Du får både kød-, fisk og vegetarretter hver uge. Du har mulighed for at leve vegetarisk hele skoleåret, eller blot i en kortere periode. Du får hver dag nybagt brød, frisk frugt, mange grønsager, kartofler i mange variationer, inspiration fra andre landes madkultur. Mælkeprodukter med lavt fedtindhold Måltidet er et vigtigt samlingspunkt. Flest mulig skal glæde sig til maden
4
På FE tilbereder og spiser vi mad, der giver energi, lyst og glæde til at leve livet, så vi trives i hverdagen Vi laver maden sammen Vi udfordes konstant på at lave inspirerende menu Inspirere eleverne til gode madvaner Velsmagens økokøkken Omsorg Maddannelse
5
Ansvar for egen sundhed Vores mål er ikke at få alle til at leve på en bestemt måde Vores mål er at gøre alle i stand til at gennemskue hvordan de selv kan styre hvad de spiser, hvor meget de sover, hvordan de motionerer, hvad der gør dem glade, samt hvad konsekvenser af disse valg er
6
forskel på hverdag og fest. Her øser spiderman masser af dessert op
7
undervisningen Hygiejne Ernæring fibre, fedt, proteiner, vitaminer, 6 om dagen Økologi Klima & CO2 Smag Andre landes mad Køkkenlogistik
8
Menu tirsdag den 12. maj Sushi og japansk nudelsuppe
9
Sund mad går i mange sammenhænge hånd i hånd med økologisk mad Sundhedsstyrelsens 8 kostråd Økologi
10
Sund og økologisk mad går i mange sammenhænge hånd i hånd med klimavenlig mad Sundhedsstyrelsens 8 kostråd Økologi klimaråd
11
Må eleverne bestemme? Nej det må de ikke. De må komme med ønsker, som bliver honoreret hvis det lader sig gøre Elevernes organisering
12
En forandringsdagsorden Er Ikke noget man taler om Det er noget man gør Omlægning er en forandringsproces af gryder og hoveder Sammenhæng mellem økonomi og sundhed – med mindre penge
13
CO2-venlige menuer: fx chili sin carne, duftende grøn lasagne eller som her: empanadas m krydret bønnefyld og 3 slags råkost
14
Produkter, producenter og prioriteter Egne produkter Lokale producenter Økologiske og konventionelle handlende
15
Affald/rester og genanvendelse mad og emballage Madrester bliver til nye, delikate retter Råkost og rodfrugter den ene dag – frikadeller den næste Rigtig mange madrester kan genanvendes i brød som vinder i smag og konsistens På Flakkebjerg er det en eftertragtet tjans at håndtere affald til genbrug
16
Projekter m fokus højner bevidstheden hos både personale og elever Fremtidige projektønsker: CO2 projekt sammen med sciencelinjen Invitere lokalbefolkningen til klimavenlig mad med forskellige foredrag om hhv smag, økologi, vegetarisk mad og klimaproblematikker
17
En madelsker som ikke er en miljøforkæmper = for dum En miljøforkæmper som ikke er en madelsker = for trist Miljøforkæmper + madelsker = det er lige os, og vi vil gerne udvikle og forandre os
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.