Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kontekst: Formålet er at lave en let overskuelig og hjælpsom guide til billedanalyse i 8. klasse. Målet er at eleverne skal opnå en god forståelse for,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kontekst: Formålet er at lave en let overskuelig og hjælpsom guide til billedanalyse i 8. klasse. Målet er at eleverne skal opnå en god forståelse for,"— Præsentationens transcript:

1 Kontekst: Formålet er at lave en let overskuelig og hjælpsom guide til billedanalyse i 8. klasse. Målet er at eleverne skal opnå en god forståelse for, og indsigt i at analysere billeder. Meningen er at formidle stoffet på en differentieret og attraktiv måde så en 8. klasse vil synes det er sjovt og spændende at lære nyt.

2

3 Hjælp! Er der en særlig stemning i billedet? Er der noget som du lægger mærke til eller som virker tiltrækkende/frastødende på dig? Hvilken følelse giver billedet dig?

4 Hjælp Et figurativt billede – indeholder tydelige farver og figurer. Et abstrakt billede – opbygges med farver og streger, men uden at ”forestille noget” Hvad ser du på billedet?

5 Hvordan? Hjælp Billedets opbygning kaldes kompositionen. Se efter om der er centrale linjer i billedet! - Horisontale (vandrette) - Vertikale ( lodrette) - Diagonale - Bløde, slyngede linjer - Rette, zigzaggede liner Er billedet bygget op om: - Midteraksen - Diagonalen - Det gyldne snit Hvordan er billedet bygget op?

6 Hvordan? Hjælp Balance hænger nøje sammen med kompositionen! En midterkomposition kan være symmetrisk – altså lige ”tung” i hver side. En diagonalkomposition kræver en anden form for balance – en assymmetrisk. Er der balance i billedet?

7 Hvordan? Hjælp Bevægelse kan skabes ved hjælp af forskellige teknikker. Fx Formelt – ved linjer, flader og farver Ved rytmisk gentagelse Ved motivers handling Ved beskuerens forventninger Ved blikretning Ved malemåden Er der bevægelse i billedet?

8 Hvordan? Hjælp Frøperspektiv – motivet iagttages nedefra Fugleperspektiv – motivet iagttages oppefra Simultanperspektivet – Set fra flere vinkler Normalperspektivet – direkte og lige på Fra hvilken synsvinkel ses billedet?

9 Hvordan? Hjælp Varme: Gule, Orange, Røde og Brune nuancer kaldes varme farver Kolde: Blå og Grønne nuancer kaldes kolde farver Eksempler på stærke kontraster: Gul/violet – Orange/Blå - Rød/grøn – Lyse/mørke – Stærke/Svage Hvordan bruges farverne?

10 Hvordan? Hjælp Fortæller billedet en historie? Er der anvendt symboler eller metaforer der peger på fx: - Litteraturen? - Mytologien? - Biblen? - Andet? Tekst og titel kan også ofte sige noget om budskabet. Kig også på hvem afsender og modtageren er, gør det en forskel? Hvad tror du billedet betyder?

11 Hvordan? Hjælp Hvad er din personlige mening om billedet? Har analysen ændret dit syn på billedet? Hvad synes du?

12 Lav nu selv en reklame Enten alene, eller i grupper – I kan eventuelt bruge jeres mobiltelefon til at fotografere et godt motiv som i synes er spændende!

13 It- assistentens muligheder og begrænsninger Vores refleksioner og ideer til at forbedre It- assistenten Andet.

14 Billedtid af Jørgen Riber Christensen og Jane Kristensen forlag – Dansklærerforeningen 1. udgave 1998


Download ppt "Kontekst: Formålet er at lave en let overskuelig og hjælpsom guide til billedanalyse i 8. klasse. Målet er at eleverne skal opnå en god forståelse for,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google