Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Orientering om proces for tilpasning og ændret organisering af dagtilbuddene Elsted og Lystrup.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Orientering om proces for tilpasning og ændret organisering af dagtilbuddene Elsted og Lystrup."— Præsentationens transcript:

1 Orientering om proces for tilpasning og ændret organisering af dagtilbuddene Elsted og Lystrup

2 Baggrund 91 ledige dagtilbudspladser i Elsted Dagtilbud og Lystrup Dagtilbud pr. 1. august 2016 fordelt på 49 vuggestuepladser og 42 børnehavepladser. Pladsefterspørgsel i Elev Dagtilbud: Alle pladser er optagede, og der udpendler 21 børn til Elsted og Lystrup dagtilbud. Børn og Unge er forpligtede til at sikre den mest optimale udnyttelse de ressourcer, der er til rådighed To scenarier: 1. Bevarelse af Elsted Dagtilbud og Lystrup Dagtilbud 2. Fusion af Elsted Dagtilbud og Lystrup Dagtilbud Scenarierne er udarbejdet i samarbejde med Børn og Unges planlægningsafdeling samt efter drøftelser mellem områdechefen, dagtilbudslederne og de pædagogiske ledere i de to dagtilbud

3 Scenarie 1 – bevarelse af de nuværende dagtilbud Børnehaven Troldehøj i Elsted Dagtilbud lukkes Børnehuset Lyset i Elsted Dagtilbud flyttes organisatorisk til Lystrup Dagtilbud Møllehuset i Lystrup Dagtilbud flyttes organisatorisk til Elev Dagtilbud Vuggestuen Godthåb i Elsted Dagtilbud gøres til en integreret afdeling med 24 vuggestuepladser og 40 børnehavepladser Ørnereden i Elsted Dagtilbud nednormeres med 15 vuggestuepladser Børneuniverset i Lystrup Dagtilbud nednormeres fra 20 til 12 vuggestuepladser og fra 80 til 70 børnehavepladser. Pavillonen tages ud af drift. Elsted Dagtilbud vil fremover bestå af fem afdelinger med en samlet normering på 314 pladser Lystrup Dagtilbud vil fremover bestå af fire afdelinger plus dagpleje med en samlet normering på 326 pladser. Samlet set reduceres antallet af ledige pladser fra 91 til 1.

4 Scenarie 2 – en fusion af dagtilbuddene Børnehaven Troldehøj i Elsted Dagtilbud lukkes Møllehuset i Lystrup Dagtilbud flyttes organisatorisk til Elev Dagtilbud Vuggestuen Godthåb i Elsted Dagtilbud gøres til en integreret afdeling med 24 vuggestuepladser og 40 børnehavepladser Ørnereden i Elsted Dagtilbud nednormeres med 15 vuggestuepladser Børneuniverset i Lystrup Dagtilbud nednormeres fra 20 til 12 vuggestuepladser og fra 80 til 70 børnehavepladser. Pavillonen tages ud af drift. Hurlumhejhuset i Lystrup Dagtilbud nednormeres med 4 vuggestuepladser. Det fusionerede dagtilbud vil fremover bestå af ni afdelinger plus dagplejen med en samlet normering på 644 pladser. Det største dagtilbud i Aarhus Kommune. Samlet set reduceres antallet af ledige pladser fra 91 til 5.

5 Organiseringens konsekvenser Scenarie 1 – en bevarelse af to dagtilbud Lever ikke op til de anbefalede 5-10 afdelinger pr. dagtilbud (mhp. det mest hensigtsmæssige ledelsesteam Fortsat fleksibilitet i forhold til at ændre fysiske rammer fra vuggestue til børnehave og omvendt Scenarie 2 – en fusion af de to dagtilbud Der skal udpeges én dagtilbudsleder Forenklet samarbejdsstruktur mellem skoler og dagtilbud Større fleksibilitet ved tilpasning af antal pladser Forældre til børn i dagpleje får nemmere adgang til børnehavepladser i både Elsted og Lystrup dagtilbud Et større ledelsesteam vil give bedre mulighed for fordeling af tværgående opgaver Mindre tid til ledelsessparring mellem dagtilbudsleder og pædagogisk leder Det administrative fællesskab vil blive samlet på enten Elsted Skole eller Lystrup Skole.

6 Konsekvenser for ydelserne Scenarie 1 – en bevarelse af to dagtilbud Hovedparten af alle børn og forældre i de to dagtilbud vil ikke opleve ændringer som følge af den ændrede organisering 15 børn og deres forældre, som er tilknyttet Troldehøj pr. 1. august 2016, skal flytte. De vil komme forrest i køen og få frit valg blandt ledige pladser Scenarie 2 – en fusion af de to dagtilbud Hovedparten af alle børn og forældre i de to dagtilbud vil ikke opleve ændringer som følge af den ændrede organisering 15 børn og deres forældre, som er tilknyttet Troldehøj pr. 1. august 2016, skal flytte. De vil komme forrest i køen og få frit valg blandt ledige pladser På sigt bedre pædagogiske rammer for børnene pga. øgede samarbejdsmuligheder inden for dagtilbuddet og på tværs af dagtilbud, skole og FU.

7 De ressourcemæssige konsekvenser Scenarie 1 – en bevarelse af to dagtilbud Elsted Dagtilbud mister et afdelingstillæg på ca. 14.000 kr. som en konsekvens af lukningen af Troldehøj Lukningen af Troldehøj resulterer i en kapitaliseret værdi på ca. 2,8 mio. kr. Heraf skal der afsættes ca. 500.000 kr. til fraflytning samt ca. 400.000 kr. til ombygning af Godthåb til en integreret afdeling. De resterende 1,9 mio. kr. vil indgå i puljen til tilpasninger på dagtilbudsområdet. Scenarie 2 – en fusion af de to dagtilbud Dagtilbuddet sparer ca. 600.000 kr. til en dagtilbudslederløn Dagtilbuddet mister ca. 210.000 kr. i grundtillæg samt ca. 14.000 kr. i afdelingstillæg. Dagtilbuddet får således ca. 376.000 kr. til at styrke kerneydelserne Lukningen af Troldehøj resulterer i en kapitaliseret værdi på ca. 2,8 mio. kr. Heraf skal der afsættes ca. 500.000 kr. til fraflytning samt ca. 400.000 kr. til ombygning af Godthåb til en integreret afdeling. De resterende 1,9 mio. kr. vil indgå i puljen til tilpasninger på dagtilbudsområdet.

8 Konsekvenser for effekten Scenarie 1 – en bevarelse af to dagtilbud Effekten er, at rammerne for børnenes udvikling og trivsel styrkes, fordi tilpasningen giver mulighed for bedre udnyttelse af de ressourcer, der tildeles dagtilbuddene. Scenarie 2 – en fusion af de to dagtilbud Effekten er, at rammerne for børnenes udvikling og trivsel styrkes, fordi den ændrede organisering giver mulighed for bedre udnyttelse af de ressourcer, der tildeles dagtilbuddet.

9 Tidsplan 16. september: Rådmandsmøde 16. september: Orienteringsmøde for dagtilbudsledere og pædagogiske ledere 16. september: Forhåndsdrøftelse med bestyrelser 17. september: Forhåndsdrøftelse med MEDudvalg samt FTR, TR og AMR 18. september: Lokale orienteringsmøder for medarbejdere Uge 39 – 40: Udarbejdelse af høringsmateriale Uge 41 – 43: Høring Uge 43 – 45: Udarbejdelse af indstilling til politisk behandling Uge 43 – 45: Evt. udpegning af dagtilbudsleder Ultimo 2015/primo 2016: Politisk behandling 1. august 2016: Ændringer træder i kraft

10 Spørgsmål


Download ppt "Orientering om proces for tilpasning og ændret organisering af dagtilbuddene Elsted og Lystrup."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google