Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

DAWN af Takao Tanabe fra 2003 Et landskabsbillede kan en gang imellem have svært ved at sige én noget. Men det er bestemt ikke tilfældet med TANABEE’s.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "DAWN af Takao Tanabe fra 2003 Et landskabsbillede kan en gang imellem have svært ved at sige én noget. Men det er bestemt ikke tilfældet med TANABEE’s."— Præsentationens transcript:

1 DAWN af Takao Tanabe fra 2003 Et landskabsbillede kan en gang imellem have svært ved at sige én noget. Men det er bestemt ikke tilfældet med TANABEE’s billede ”Dawn”. Som vi så på udstillingen maler han mange af denne slags landsskabsbilleder og han formår meget virkningsfuldt at hensætte tilskueren i en bestemt stemning med dem.

2 Analyse Billedet er meget klassisk opbygget. Horisontlinien ligger i det nederste gyldne snit, hvilket giver det ro. De mørke øer ude til højre går fra billedets kant og ind til omkring det vertikale højre gyldne snit. Det skaber igen ro og harmoni i billedet, så øjet ikke forvirres. Billedets dybde skabes af linjerne på himlen, der går diagonalt fra venstre øverste hjørne mod et punkt i horisonten hvor de mødes med bølgernes linjer som ligeledes går diagonalt fra hjørne mod punkt. Det skaber dybde og dynamik, og tilskuerens blik bliver ført ind i billedet og ind mod punktet på horisonten. Punktet på horisonten er et hul i skyerne hvor det lyserøde/lysegule lys trænger igennem den matte blå himmel. De ensartede blå farver er dystre og rolige, og får havet og himlen til at flyde sammen. Hist og her skinner solen igennem skyerne med sit rød/gule lys der står i kontrast til de tunge skyer. Analyse og fortolkningen

3 AnalyseSelvom billedet umiddelbart virker roligt, er der spænding mellem himlen og vandet. Skyerne er urolige og skråt over de mørke øer er der en slags hvirvel i skyerne der kunne minde om en orkan. Dette giver himlen en indre spænding, en uro, som en slags stilheden før stormen. Vandet ser mere roligt ud end himlen, men har dog en masse små krusninger på overfladen som får det til at stå og sitrer. Lysstriberne i vandet giver det energi, da de er vertikale og derfor bryder med resten af billedets horisontale linjer. Overordnet kan man sige at lyset er vigtigste i billede. Det giver spænding. Billedet viser overgangen fra nat til dag, hvor de mørkeblå farver repræsenterer natten og de lyse gullige farver repræsenterer dagen og solen. Billedet viser British Columbias natur og alle dens kræfter. Det er et meget kontrastfuldt billede; Dag og nat, himmel og hav og også lidt jord, liv og død. Af gruppe 3


Download ppt "DAWN af Takao Tanabe fra 2003 Et landskabsbillede kan en gang imellem have svært ved at sige én noget. Men det er bestemt ikke tilfældet med TANABEE’s."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google