Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Politikersprog. Anker Boye (S) Jeg vil have, at Odense skal være sjovere at bo i. Jeg vil have, at Odense skal være Danmarks kreative by. I Odense skal.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Politikersprog. Anker Boye (S) Jeg vil have, at Odense skal være sjovere at bo i. Jeg vil have, at Odense skal være Danmarks kreative by. I Odense skal."— Præsentationens transcript:

1 Politikersprog

2 Anker Boye (S) Jeg vil have, at Odense skal være sjovere at bo i. Jeg vil have, at Odense skal være Danmarks kreative by. I Odense skal vi skabe sjove arbejdspladser Her har vi Søren. Han læser molekylærbiologi på universitet, og drømmer om at åbne sin egen virksomhed, der forsker i at helbrede sygdomme. Ved siden af har vi Ole, som spiller musik i bandet "Blue Steel". Hans drøm er, at det næste store musikalske gennembrud, som kommer, er fra Odense. Fælles for Søren og Ole er, at de har en stor tro på, at i Odense kan vi skabe en sammenhæng mellem at have en sjov by, en kreativ by og en by fuld af viden. Det gør, at Odense bliver en by, hvor vi skaber sjove arbejdspladser, og en by som folk både har lyst til at bo i, men som også er spændende at besøge for mennesker fra hele verden.

3 Kommunikationsmodellen HVEM – HVAD – HVORDAN – HVEM? 1: Hvem (=afsender) siger 2: hvad (=budskab) 3: hvordan (= gennem hvilket medie/hvilken kanal?) og til 4: hvem (=modtager)?

4 Vigtige begreber Modtagerrelevans, dvs. hvordan gør politikeren sit budskab relevant for modtageren Budskabets udformning Negativt budskab, - er imod en bestemt politik Positivt budskab, - fremfører sit eget politiske budskab Hvad appellerer politikeren til? Det rationelle Det følelsesladede

5 Eksempel – negativt budskab Lars Løkke Rasmussen: ”De, der ikke vil være med, må blive hjemme”. Sådan lød det kontante budskab fra Helle Thorning-Schmidt, da hun blev ny socialdemokratisk leder. Man fristes i dag til at sige, at Helle Thorning-Schmidt ikke er kommet udenfor en dør. Dengang lovede hun brede forlig. Hun ville arbejde regeringen ud af...

6 Det følelsesladede Dyremishandling skal straffes hårdt, og vi skal have omfattende lovgivning, der beskytter og giver dyrene de bedst mulige leveforhold. Vi har alle set de hjerteskærende billeder af, hvordan slagtekvæg lider på døgn-lange transporter ned gennem Europa. Ifølge EU's regler må man gerne mishandle dyr på denne måde. Men det finder vi os ikke i! Vi forlanger, at Danmark går enegang og standser dyreplageriet - uanset hvad EU siger. Alt andet vil være uanstændigt!

7 Sproglige virkemidler Emotiver, dvs. ord som ikke er neutrale men ladede med følelser og vurderinger Plusord – positivt ladede ord, dvs modtageren overtager en positiv holdning Minusord – negativt ladede ord, dvs ord som har en indbygget kritik eller anklage, ex plattenslagere Nydannede ord, dvs ord politikeren selv skaber Retoriske spørgsmål, spørgsmål politikeren selv svarer på

8 Argumentationstyper Mængdeargument Generaliseringsargument Ekspertargument Erfaringsargument Skræmmeargument


Download ppt "Politikersprog. Anker Boye (S) Jeg vil have, at Odense skal være sjovere at bo i. Jeg vil have, at Odense skal være Danmarks kreative by. I Odense skal."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google