Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Blodkredsløbet Lavet af Silke, Binarn og Emma. Blodkredsløbet fører ilt og energi rundt i kroppen. Det sørger også for at komme af med affaldsstoffer.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Blodkredsløbet Lavet af Silke, Binarn og Emma. Blodkredsløbet fører ilt og energi rundt i kroppen. Det sørger også for at komme af med affaldsstoffer."— Præsentationens transcript:

1 Blodkredsløbet Lavet af Silke, Binarn og Emma

2 Blodkredsløbet fører ilt og energi rundt i kroppen. Det sørger også for at komme af med affaldsstoffer.

3 Hvad er blodkredsløbet? Blodets kredsløb er et system i kroppen. Det sørger for at føre blodet rundt i kroppen. Blodets kredsløb består af tre ting: Vores hjerte, vores blod og et net af blodårer. Blodet fører ilt med rundt i kroppen. Det sørger også for at skille sig af med kuldioxid, som er iltens affald.

4 Det store og det lille kredsløb Blodkredsløbet er delt op i to kredsløb – et stort og et lille. Det store kredsløb fører friskt blod fra hjertet og ud i alle delene af kroppen. Fx fra hjertet og ned til tæerne. Det brugte blod løber tilbage til hjertet. Fra hjertet løber det brugte blod ud til lungerne. I lungerne bliver blodet renset og får tilført ilt, så det er friskt igen. Det et det, der kaldes for det lille kredsløb. Når blodet er blevet renset i lungerne, føres det tilbage til hjertet. Nu er blodet klar til at tage samme tur rundt.

5 Hjerteslag Hjertet sidder bag brystkassen i venstre side. Det er på størrelse med en knyttet hånd. Hjertet fungerer som en pumpe, der pumper blod rundt i vores krop. Når hjertet slapper af, bliver det fyldt med blod. Når hjertet trækker sig sammen, presses blodet ud af hjertet og løber rundt i kroppen.

6


Download ppt "Blodkredsløbet Lavet af Silke, Binarn og Emma. Blodkredsløbet fører ilt og energi rundt i kroppen. Det sørger også for at komme af med affaldsstoffer."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google