Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Disposition 1. Generelt om eksamen 2. Eksamensplaner 3. Antallet af prøver 4. Sygdom 5. Hvornår er en prøve begyndt? Hvad sker der, hvis jeg kommer for.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Disposition 1. Generelt om eksamen 2. Eksamensplaner 3. Antallet af prøver 4. Sygdom 5. Hvornår er en prøve begyndt? Hvad sker der, hvis jeg kommer for."— Præsentationens transcript:

1

2 Disposition 1. Generelt om eksamen 2. Eksamensplaner 3. Antallet af prøver 4. Sygdom 5. Hvornår er en prøve begyndt? Hvad sker der, hvis jeg kommer for sent? 6. Snyd ved eksamen 7. Hjælpemidler 8. Øvrige informationer om prøver 9. Fejl og mangler 10. Klage og klageprocedure 11. Prøver tilrettelagt på særlige vilkår 12. Offentliggørelse af prøver frem til 27. maj

3 Generelt om eksamen Formål: ”…at dokumentere, i hvilken grad eksaminanden opfylder de mål og krav, der er fastsat i faget og uddannelsen.” Det er fagets mål og krav, som er i fokus

4 Generelt om eksamen Eksamen bygger på gensidig tillid Reglerne findes i: ”STX-bekendtgørelsen BEK. Nr. 776 af 26. juni 2013 med ændringer: fagbilag” ”Eksamensbekendtgørelsen BEK. nr. 343 af 8. april 2016 ”Karakterskalabekendtgørelsen” BEK. Nr. 262 af 20. marts 2007 Link til information om prøver: http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale- uddannelser/Proever-og-eksamen http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale- uddannelser/Proever-og-eksamen

5 Eksamensplaner Eksamensplan for skriftlig eksamen Eksamensplan for mundtlige eksamen Se planerne på lectio Spørgsmål rettes til HD Ændringer i rækkefølge til mundtlig eksamen kan i ganske særlige tilfælde aftales med HD

6 Antal prøver 8 afsluttende prøver, inklusiv AT, og et studieretningsprojekt Elever med ekstra A-fag aflægger tilsvarende antal ekstra prøver Der afholdes altid mundtlig prøve i AT Prøver i fag på B-niveau med både skriftlig og mundtlig prøve indgår frit i udtrækket I fag på A-niveau med både mundtlig og skriftlig prøve aflægges mindst en prøve Alle skal have mindst 3 mundtlige og mindst 3 skriftlige prøver Det er kun prøver på det højeste niveau, man har faget, der tæller.

7 Sygdom og anden uforskyldt udeblivelse Ring straks til skolen Kontakt læge og få en lægeerklæring (for egen regning) Der er et fast krav om dokumentation Ved udeblivelse, hvor det kan dokumenteres, at det er uforskyldt tilbydes eleven snarest muligt mulighed for at gå til eksamen Skriftlig sygeeksamen planlægges af UVM Mundtlig sygeeksamen planlægges af skolen – hvis det kan lade sig gøre: før sommerferien.

8 Hvornår er en prøve begyndt? Prøven er begyndt, når udlevering af opgaven er påbegyndt eller eleven har trukket sit spørgsmål For sen ankomst betragtes som udeblivelse Rektor kan efter skøn tillade, at eleven deltager Prøvetiden forlænges normalt ikke Rektor kan dog forlænge efter et individuelt skøn Ved mundtlig prøve kan du tildeles ny prøvetid, hvis begrundelsen anses for rimelig Ved for sen ankomst kontakt straks rektor, eksamensansvarlig eller sekretariatet

9 Kommunikation med omverden - snyd Kommunikation og kontakt med omverden eller andre prøvedeltagere er ikke tilladt og medfører bortvisning Ved bortvisning bortfalder karakteren og eleven henvises til prøve ved næste eksamenstermin Snyd medfører bortvisning fra eksamen for alle deltagende parter Den der snyder Den der bidrager til snyd Kontakt via mobiltelefoner Kontakt via netkort Kontakt til andre prøvedeltagere Afskrift Ikke tilladte hjælpemidler Der kan skrides ind overfor snyd straks eller efterfølgende

10 Hjælpemidler I de fleste tilfælde er alle hjælpemidler tilladte I har pligt til selv at medbringe alle hjælpemidler Computer må anvendes til såvel mundtlig som skriftlig prøve Internettet må benyttes til at tilgå egne læremidler og noter

11 Reglerne om anvendelse af hjælpemidler på Horsens Gymnasium Eleverne må ikke kommunikere utilsigtet under prøverne - hvilket vil sige at kommunikere mundtligt eller skriftligt med andre under prøven eller i forberedelsestiden. Eleverne skal følge Ministeriets retningslinjer vedr. adgangen til konkret anvendte materialer i undervisningen - som gennemgået ved eksamensorienteringen d. 13. maj og besked i Lectio. Hovedregel: I må læse og anvende - ikke skrive Eleverne må alene anvende adgang til nettet via skolens netværk. Brug af sløringstjenester, fx Tor, anses fra snyd.

12 - En opfordring Eleverne opfordres til selv at downloade alt væsentligt materiale forud for prøverne. Der kan være nedbrud på internettet Der kan være lange svartider, når alle skal på internettet Alle elevers adfærd på internettet logges. Det vil sige vi registrerer om I bruger ikke tilladte hjælpemidler eller kommunikerer vi internettet. Vi gennemfører overvågning i prøvesituationen

13 Eksamensbekendtgørelsen 2016 § 14: Institutionen skal sikre, at prøverne gennemføres under forhold, der er egnede til at udelukke, at eksaminanden kommunikerer utilsigtet.

14 Eksamensbekendtgørelsen 2016 §15: Under prøverne er anvendelse af hjælpemidler, herunder elektroniske, tilladt, jf. dog stk. 2, medmindre der i regler for den enkelte uddannelse er fastsat begrænsninger. §15 stk. 2: Eksaminanden har under prøver, der er underlagt tilsyn, alene adgang til internettet, for så vidt angår egne læremidler, egne notater og egne arbejder.

15 Ministeriets fortolkning af §15 stk. 2 Det er ikke eksaminanden, men skolen, der inden for de givne rammer beslutter, hvad der ved den enkelte prøve, hvortil der ellers ikke er netadgang, er egne læremidler. Der skal være tale om et bestemt, konkret læremiddel, herunder i- og e-bøger, som et hold/en klasse på skolens foranledning har benyttet i under- visningen.

16 Ministeriets fortolkning af §15 stk. 2 Det er forudsat, at det pågældende hjælpemiddel i øvrigt er tilladt ved prøven. Bestemmelserne giver ikke adgang til brug af hjælpemidler ud over det, der er tilladt i den konkrete læreplan. Eksaminanderne får således ikke flere hjælpemidler til rådighed end tidligere – mediet for hjælpemidlerne-/adgangen hertil er blot anderledes.

17 Konkrete eksempler på, hvad der kan anses for egne læremidler, og hvad der falder uden for Infomedia: Elever på et hold har i undervisningen benyttet Infomedia (en ganske bestemt artikel). Derved har eleverne under prøver og i forberedelsestiden kun adgang til at benytte denne bestemte artikel. Det giver dem ikke retmæssig adgang til at benytte andre artikler i Infomedia.

18 Konkrete eksempler på, hvad der kan anses for egne læremidler, og hvad der falder uden for Bestemte data fra databaser: Elever på et hold har benyttet bestemte data fra databaser som Surveybanken og Statistikbanken i undervisningen. Derved har eleverne kun online adgang til disse bestemte data. Det giver dem ikke retmæssig adgang til alt i databasen, men kun til at benytte de samme allerede anvendte data.

19 Konkrete eksempler på, hvad der kan anses for egne læremidler, og hvad der falder uden for Wolfram Alpha: Elever på et hold har benyttet Wolfram Alpha. Derved har eleverne kun online adgang til de bestemte værktøjer, der har været anvendt i undervisningen. Det giver dem ikke retmæssig adgang til alt andet på Wolfram Alpha, men kun til at benytte de samme allerede anvendte værktøjer.

20 Konkrete eksempler på, hvad der kan anses for egne læremidler, og hvad der falder uden for Bestemte værkstøjer som videoer, Restudy, Fri viden el. lign. Elever på et hold har benyttet bestemte værktøjer som videoer el. lign. i Restudy, Fri viden og lign.. Derved har eleverne kun online adgang til de bestemte dele heraf, der har været anvendt i undervisningen. Det giver dem ikke retmæssig adgang til alt andet på Restudy, Fri Viden og lign., men kun til at benytte de samme allerede anvendte videoer mv.

21 Konkrete eksempler på, hvad der kan anses for egne læremidler, og hvad der falder uden for System- og programudviklingsprojekter: Elever på et hold har benyttet online-værktøjer i forbindelse med system- og programudviklingsprojekter (fx MIT Scratch, App- inventor, SeattleClouds, nemprogrammering.dk og lign.). Derved har eleverne kun onlineadgang til disse konkrete online udviklingsværktøjer, der har været anvendt i undervisningen. Det giver dem ikke retmæssig adgang til andre onlineværktøjer, men kun til at benytte de samme allerede anvendte værktøjer.

22 Konkrete eksempler på, hvad der kan anses for egne læremidler, og hvad der falder uden for En bestemt analyse og fortolkning af en tekst: Hvis elever på et hold har benyttet en bestemt analyse og fortolkning af en novelle af Karen Blixen, er det et eget læremiddel, der må anvendes online. Det er derved ikke tilladt, at eleven går på nettet og søger efter andre analyser og fortolkninger under prøven eller i forberedelsestiden.

23 Konkrete eksempler på, hvad der kan anses for egne læremidler, og hvad der falder uden for Google, studieportalen og lign.: Elever på et hold har i undervisningen benyttet Google, studieportalen og lign. og herigennem fundet frem til et bestemt materiale/en artikel og lign.. Derved har eleverne under prøven og i forberedelsestiden kun adgang til dette konkrete materiale. Det giver dem ikke retmæssig adgang til ubegrænset anvendelse af Google, studieportalen og lign..

24 Konkrete eksempler på, hvad der kan anses for egne læremidler, og hvad der falder uden for Konkrete undervisningsmaterialer: Elever må under prøven og i forberedelsestiden gerne online hente konkrete undervisningsmaterialer (fx tavlenoter fra elektroniske tavler), som har indgået i undervisningen.

25 Konkrete eksempler på, hvad der kan anses for egne læremidler, og hvad der falder uden for Onlineordbøger JA – oversættelsesprogrammer NEJ Ved prøver, hvor anvendelse af ordbøger er tilladt, er det også tilladt for eleverne at anvende onlineordbøger. Adgang til oversættelsesprogrammer er derimod fortsat ikke tilladt.

26 Konsekvenserne af at bryde reglerne på Horsens Gymnasium Overtrædelse af reglerne medfører bortvisning fra prøven/prøverne på grund af SNYD, hvilket betyder, at man ikke gennemfører og dermed består prøven/prøverne sommeren 2016.

27 Øvrig information om eksamen Information gives af fagets lærer Spørg hellere én gang for meget…… I har pligt til selv at opsøge information Få tvivl og uklarheder afklaret Find flere oplysninger på http://www.horsensgym.dk/undervisning/sk oleaaret/eksamen-2016/ http://www.horsensgym.dk/undervisning/sk oleaaret/eksamen-2016/

28 Fejl og mangler Rektor kan udbedre fejl og mangler Ved væsentlige fejl – omprøve eller ombedømmelse Gør straks opmærksom på fejl og mangler Eksempler: Manglende sider, lyset går ud, for kort forberedelsestid etc.

29 Klage over eksamen Klage skal afgives inden 2 uger efter at bedømmelsen er bekendtgjort Der kan klages over: Eksaminationsgrundlaget Eksamensforløbet Bedømmelsen Kontakt straks rektor eller eksamensansvarlig, - ved medhold kan du eventuel få en ny prøvetid samme dag Ny prøve eller ombedømmelse kan resultere i lavere karakter

30 Klage over eksamen Klagen skal være skriftlig og begrundet. Før klage afgives så tal med Jeres lærer Kontakt rektor for råd og vejledning Krav til klagen findes i eksamensbekendtgørelsen. Kan findes på skolens hjemmeside.

31 Særlige prøve vilkår Gælder elever med særlige vanskeligheder eller handicap Gennem læsevejleder eller studievejleder kan der søges dispensation for eksamensvilkår

32 God eksamen Gør Jer umage Brug alt hvad I har lært – eksamen er vigtig Held og lykke Lærere og rektor


Download ppt "Disposition 1. Generelt om eksamen 2. Eksamensplaner 3. Antallet af prøver 4. Sygdom 5. Hvornår er en prøve begyndt? Hvad sker der, hvis jeg kommer for."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google