Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan."— Præsentationens transcript:

1

2 Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan fysisk aktivitet kan anvendes i undervisningen Elevernes kommentarer Praktiske eksempler på øvelser i undervisningen Opsamling

3 Hvem er jeg Stine Christiansen Efterskolelærer på Strib Idrætsefterskole Læser pt. meritlærer i fysik/kemi Medlem af foreningens Sundhedsfremmeudvalg BA i Idræt og Sundhed Projekt: ”Sæt skolen i bevægelse!”

4 Formålet med workshoppen At give jer inspiration til, hvordan I kan anvende fysisk aktivitet i den boglige undervisning på jeres efterskole.

5 Forskning om fysisk aktivitet i undervisningen En dokumenteret sammenhæng mellem fysisk aktivitet og læring At fysisk aktivitet integreret i undervisning ud over idrætsundervisning har vist sig at fremme læring At fysisk aktivitet forbedrer kognition. Det er sandsynliggjort i forhold til problemløsning, logisk tænkning, rumopfattelse, sproglige færdigheder, arbejdshukommelse, selvopfattelse og opmærksomhed. At læring fremmes bedst, hvis den fysiske aktivitet er udfordrende, varieret og indebærer succesoplevelse Kilde: Kulturministeriets udvalg for idrætsforskning, 2011

6 Forskning om fysisk aktivitet i undervisningen Læringsstile: Børn lærer forskelligt Vi ved i dag, at børn har hver deres egen måde at lære på - de har forskellige 'læringsstile'. Læringsstile handler om, hvordan vi koncentrerer os, og hvordan vi behandler og husker ny viden, vi præsenteres for. De senere år er man i højere grad blevet bevist om de kropslige aspekter ved indlæringen, og at mange børn lærer bedst, når de bevæger sig frem for at sidde stille og modtage den mere traditionelle tavleundervisning. Kilde: Svend Erik Schmidt: Nu kan de lære det, Alinea 2008

7 Mit formål med fysisk aktivitet i undervisningen At eleverne genfinder eller bibeholder lysten til at lære. At det skal være sjovt at lære. At fysiske aktivitet i undervisningen er god til at skabe fællesskaber. At undervisning bør være afvekslende.

8 Hvordan fysisk aktivitet kan anvendes i undervisningen Den fysiske aktivitet kan ikke stå alene i undervisning, man anvendes som et supplement. Vigtig at der er et stærkt fokus på det faglige ellers kan aktiviteten udvikle sig til kun at være et underholdende indslag. Det er vigtigt, at følge op på det, der er sket og reflektere sammen over indholdet. Ca. en gang om måned eller når det passer ind.

9 Hvordan fysisk aktivitet kan anvendes i undervisningen Tværfaglighed med idræt og sport Arbejde med begreber, teori, tekster og regneopgave Evaluering af et emne el. repetition til eksamen

10 Hvordan fysisk aktivitet kan anvendes i undervisningen Tværfaglighed med idræt og sport Historie: Eleverne skal lave idræt fra en bestemt tidsperiode og få en fornemmelse af, hvordan og hvorfor det var sådan dengang. Fysik: Eleverne anvender begreber og teori fra fysikken til at måle forskellige ting i idræt.

11 Hvordan fysisk aktivitet kan anvendes i undervisningen Frisbee golf Læringsaspekt Formålet kan være: At arbejde med tekster, begreber, teori eller regneopgaver Materialer En Frisbee pr. gruppe Snor eller hulahopringe til huller Ark med spørgsmål/opgaver til hvert hul Eleverne har papir og blyant med rundt og evt. tekst Rum Udenfor eller i en hal/gymnastiksal Opgavens forløb Der laves en bane med 9 el. 18 huller, som er nummeret, og hvor der ved hvert hul er placeret en opgave. Eleverne inddeles i mindre grupper, hvor grupperne starter ved hver sit hul med at løse den opgave, som ligger ved hullet. Derefter kaster de deres frisbee til næste hul på færreste mulig slag og løser opgaven ved dette hul. Herefter forsætter de videre til andre huller på samme måde. Det gælder om at få færreste mulige slag pr. gruppe, men ikke på kortets tid, da det primære er at løse opgaverne. Øvelsens kan sluttes af med fælles opsamling på klassen, hvor man evt. diskuterer spørgsmålene. Variationer Der kan spilles med forskellig bolde rundt på golfbane

12 Elevernes kommentarer ” Undervisning er sjovere og jeg får mere lyst til at lære om det vi har, når vi ikke bare skal sidde i klasseværelset” ”Det er sjovt, jeg er ikke så god til at sidde stille og lytte på, at læreren står og fortæller os noget” ” De små øvelser, spil og løb er en god variation til vores almindelig klasseundervisning. Jeg var lidt skeptisk i starten, troede bare vi skulle lege, men jeg lærer faktisk noget af det, så det er fedt!”

13 Praktiske øvelser I skal nu ud i grupper og afprøve nogle af øvelserne: 1. Afprøv øvelsen kort. 2. Snak sammen i gruppen om, hvordan I kan anvende øvelsen i jeres fag hjemme på efterskolen. 3. Diskutere evt. udviklingsmuligheder af øvelsen. 4. Der er ca. 10-15 min til hver øvelse.

14 Tak for i dag Gode links Sæt skolen i bevægelse: http://www.saetskolenibevaegelse.dk/ Aktiv læring – hjernenæring: http://www.swiflet.com/tk/bogu/15/1/ http://www.swiflet.com/tk/bogu/15/1/ Kulturministeriets udvalg for idrætsforskning: http://kum.dk/Documents/Publikationer/2011/F ysisk%20aktivitet%20og%20l%c3%a6ring_KIF.p df


Download ppt "Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google