Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Bæredygtighed i tjenesten Hvordan bevare passion og motivation som børneleder på den lange bane?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Bæredygtighed i tjenesten Hvordan bevare passion og motivation som børneleder på den lange bane?"— Præsentationens transcript:

1 Bæredygtighed i tjenesten Hvordan bevare passion og motivation som børneleder på den lange bane?

2 Baggrund 1. Et stresset samfund 2. Børneleder – velsignelse og hårdt arbejde Hvordan lykkes vi som børne- og juniorledere i et frugtbart tjenesteliv, hvor vi værner om de gaver vi har fået og undgår at ende i udbrændthed og mangel på passion?

3 Drøftelse Hvorfor blev jeg børneleder?

4 … Fordi jeg oplever mig kaldet Fordi jeg vil give det videre Fordi jeg kan se et behov Kaldet og passionen bevæger os – vi motiveres!

5 Frivillige børneledere… ”Jeg ser børn som de vigtigste i kirken........ Fordi de er forbilleder i forhold til mange af Jesu lignelser, og læring til os.” ”Jeg oplever, at når børnene har det godt, er forældrene glade, og børnene får en grundlæggende oplevelse af at være vigtige, den grundlæggende følelse, tænker jeg de bærer med sig videre frem i livet.” ” Jeg er vild med børn, de beriger mig, lærer mig om livet, og er fordomsfrie. Det trives jeg rigtig godt i. ”

6 Hvordan bevarer jeg passion og motivation? En personlig fortælling

7 Drøftelse 2 og 2 Har du oplevet at miste passion og motivation i tjenesten?

8 på et tjenesteliv der kan holde på den lange bane

9 Gør det du er god til

10 STOP med at leve op til andres forventninger

11 Sæt sunde grænser ”Vigtigt i fællesskab at turde sætte tydelige ”grænser” for både børn og forældre, så man ikke selv føler sig mast.” – Erfaren børneleder

12 ”Der vil blive alle mulige former for modstand mod vores grænser og vores mål. Men en person med modne grænser er klar over det, gør plads for det, accepterer det. Og han eller hun ved, at om nødvendigt er der et klart nej i hjertet – rede til brug. Ikke til angreb. Ikke for at straffe nogen. Men for at beskytte og udvikle den tid, de talenter og skatte, som Gud har tildelt os.” - Cloud & Townsend, Ph.D. Psyk.

13 Drøftelse Hvilke(n) gaver har Gud betroet dig – hvilken skat skal du beskytte?

14 Lær at prioritere vigtige ting fra – og husk at hvile! Hvile handler om begrænsninger eller ”at forsømme gode ting i den rigtige rækkefølge” Hvilen er ikke bare noget der begrænser sig til en tilbagetrækning. Den er ikke blot et mellemrum mellem vigtige opgaver, den er ikke en guddommelig eftertanke. Den er skabt og dermed en del af den opgave, det er at være menneske. Derfor kan man sige, at den, der hviler, tager sin livsopgave alvorligt. – Tomas Sjödin

15 Frihed i tjenesten

16 Børnelederne om frihed: ”En anden grund kan være at vi har haft frihed til at holde børnekirke på vores egen måde.” ”Frihed til at formidle og være sammen med børnene på den måde, som passer den enkelte bedst.” ”At arbejdsbyrden ikke er for stor, og at der er mulighed for at drosle lidt ned ind i mellem, uden at skulle vinke helt farvel.”

17 Giv Gud ansvaret og hav tillid til Ham ”At mærke Guds nærhed i tjenesten, både i forberedelsen og i samværet med børnene.” - Børneleder

18 Gå aldrig alene – vær et team

19 ”Team” rates højest som udholdenhedsfaktor ”At der i teamet er en god harmoni og uden at vi er og skal gøre ting ens.” ”En gensidig respekt for det arbejde, som den enkelte gør i teamet.” ”Teamet vi har i kirken, oplever jeg som et stærkt team, fordi vi er enige om kursen, men forskellige i udtrykket. Mange farver i spil. Børn er Guds gave.” ”Jeg tror, at en af grundene er fællesskab og en fælles passion for at give børnene en god gudstjeneste.” ”Det at vi i teamet er gode til at hjælpe hinanden/bytte når noget kommer i vejen i kalenderen er også et stort plus.”

20 Gør det bæredygtigt - gå efter win wins

21 Nyd det undervejs

22 Hold visionen højt

23 Afsluttende drøftelse 1. Genkender du nogle af disse ”bud” som vigtige i dit tjeneste liv? – Fremhæv evt. en enkelt af dem. 1. Hvilke(n) oplevelse med tjeneste tænker du tilbage på, som noget der gav dig energi og glæde? 1. Hvilke win wins oplever du i din nuværende tjeneste?

24 ”Det sker når du hviler” – Tomas Sjödin ”Hvor går grænsen” – Cloud & Towsend ”Ledelse af frivillige” – Rie Skårhøj & Dorte Kappelgaard


Download ppt "Bæredygtighed i tjenesten Hvordan bevare passion og motivation som børneleder på den lange bane?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google