Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Til et badmintonbarn. Forældre – til et badmintonbarn Citat fra en ungdomstræner: Man skal have i baghovedet, at det hurtigt kommer til at fylde en stor.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Til et badmintonbarn. Forældre – til et badmintonbarn Citat fra en ungdomstræner: Man skal have i baghovedet, at det hurtigt kommer til at fylde en stor."— Præsentationens transcript:

1 til et badmintonbarn

2 Forældre – til et badmintonbarn Citat fra en ungdomstræner: Man skal have i baghovedet, at det hurtigt kommer til at fylde en stor del af forældrenes liv og deres identitet at være ”badmintonforældre”. Det kan være en sårbar og udsat identitet. Der er også noget på spil for dem, når det drejer sig om deres børns udvikling”.

3 Forældre – til et badmintonbarn Top 5 over forældreadfærd som giver problemer for børnene: Hovedvægt på at vinde Urealistiske forventninger Coaching / indblanding Kritiserer Overbeskytter

4 Forældre – til et badmintonbarn I hvilken grad bør klubberne arbejde med ovenstående problemstillinger? Hvilke tilbud har DGI vedr. forældrerollen i badminton?

5 Forældre – til et badmintonbarn Den gode badminton forældre: Bakker synligt og mærkbart op i forhold til fx: Kørsel Arrangementer i klubben Udstyr Kost og ernæring Skader og behandling af disse Har styr på brug af Badmintonpeople, tidsfriser mv.

6 Forældre – til et badmintonbarn Den gode badminton forældre: Undlader fx: At gå sine egne veje i forhold til klub og træner Blander sig unødvendigt i spil og træning Overbeskyttelse fx ved at bære tasker, fylde drikkedunke osv.

7 Vejledning – nye forældre Kampplan: I kampplanen kan du se, hvornår det forventes at dit barns kampe finder sted, men da badminton ikke spilles på tid er det indlysende, at det kun kan være en vejledende tidsplan. Det kan blive før det angivne tidspunkt, som fx kan skyldes, at der kan være afbud og kampe udgår. Så flyttes man efterfølgende kampe frem. Derfor er det en god idé at være klar lidt før det angivne tidspunkt. Det kan også blive senere, hvis kampene varer længere end forventet. Du ved heller ikke, hvornår stævnet slutter for dit barn, da de sidste kampe er cupkampe, hvor du kun spiller videre, når du vinder.

8 Vejledning – nye forældre Spilleregler: Der er ikke specielle regler for børn i badminton udover, at banen er lidt mindre i U9, hvor det er forreste baglinje, som gælder. Der spilles til 21 point i hvert sæt med running score (point på alle bolde) - dog min. 2 overskydende point og max. til 30 point. Det er derfor muligt at vinde 30 - 29 i et sæt. Den der først vinder 2 sæt vinder kampen.

9 Vejledning – nye forældre Hjælpeopgaver for forældre: Der kan være mange forskellige opgaver for forældre på en stævnedag: · tælle kampe (og altså ikke dømme så det kan alle finde ud af) · håndtere nederlag/sejr. Badmintonkampe har altid en vinder og en taber. Det er nemmest at vinde, så efter en tabt kamp kan der være brug for en trøstende bemærkning eller lignende. Det hjælper ofte, at have mere fokus på spillet end resultatet. Du kan have spillet godt - og tabt. Så er det godt at fokusere på den gode præstation.

10 Vejledning – nye forældre · hjælpe med at spilleren er klar, når det er ens tur. Følg med i kampnumrene og vær klar over, hvilket nr. dit barn skal spille · det kan være en kunst at få indlagt spisepauser, når man ikke kender kamptiderne præcist. Så det kan være mange små måltider i løbet af dagen. Du kan medbringe selv eller købe i cafeteriet eller en kombination. Sørg for at spillerne får meget væske i løbet af dagen. · at få udfyldt resultatsedlen korrekt og afleveret ved stævnebordet. Det er normalt vinderen som afleverer resultatet · at medvirke til fair play og god stemning i hallen

11 Vejledning – nye forældre Pauser: Der vil selvfølgelig være en del pauser undervejs for spillerne. For at give optimale spillebetingelser for dem på banen, må der ikke spilles bag banerne.

12 Vejledning – nye forældre Det som er helt anderledes ved badminton i forhold til fx fodbold og håndbold er, at spillerne selv dømmer kampene. Se nedenstående vejledning for god stævneopførsel. Under spillet - heller ikke mellem duellerne - er det ikke tilladt at komme med tilråb! Du må fx gerne sige "kom igen", men ikke "spil i baghånden".

13 Retningslinjer for god stævneopførsel. På banen: Man dømmer på sin egen banehalvdel og respektere modstanderens kendelser på dennes banehalvdel. Man dømmer altid bolden, som man ser den. Er man i tvivl, giver man modstanderen bolden. Man må ikke råbe eller kaste med ketsjeren. Man må gerne vise glæde og begejstring, men aldrig være hånende eller nedladende overfor modstanderen Man bakker sin doublemakker op med ros og opmuntring. Man kritiserer aldrig sin makker. Man giver pænt hånd som tak for kamp, uanset om man vinder eller taber.

14 Retningslinjer for god stævneopførsel Udenfor banen: Leder/forælder/tilskuer blander sig ikke i kampens forløb, men lærer børnene, at de selv skal håndtere situationen. Leder/forælder/tilskuer blander sig ALDRIG i om en bold er ude eller inde. Coachen må hjælpe med gode råd og coaching i i de faste pauser, som er mellem sættene, og når den første spiller kommer til 11 point. Derudover må man IKKE komme med gode råd i løbet af kampen (gælder ikke fra U17)

15 Retningslinjer for god stævneopførsel Leder/forælder/tilskuer må gerne klappe og heppe på en spiller, men med respekt for modstanderen. Man må IKKE klappe af modstanderens fejl. Som tæller i en kamp skal man forholde sig neutral. Man skal kun tælle og ikke dømme. Respekterer man disse regler, kan man sagtens være tæller i en af ens eget barns/ klubkammeratskampe.

16 Forældre – til et badmintonbarn Diskussionspunkter: Gør klubberne nok i forhold til at opdrage/ informere forældre? Gør DGI badminton nok i forhold til at opdrage/ informere forældrene Er vi gode nok til at håndtere de vanskelige forældre?


Download ppt "Til et badmintonbarn. Forældre – til et badmintonbarn Citat fra en ungdomstræner: Man skal have i baghovedet, at det hurtigt kommer til at fylde en stor."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google