Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

’MØRDRUPSKOLENS KANTINE - et sundt alternativ til madpakken’

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "’MØRDRUPSKOLENS KANTINE - et sundt alternativ til madpakken’"— Præsentationens transcript:

1 ’MØRDRUPSKOLENS KANTINE - et sundt alternativ til madpakken’

2 Fra skolebod til kantine. Kø til dørsalget i kælderetagen lige under aulaen.

3 Kantinebestyrer Kate Sørensen Køkkenet var ikke godkendt til produktion af varm mad,

4 Varesortimentet Sandwichboller med fyld, pastasalat, pizzaboller og færdigkøbte varer.

5 2003-04 Sortering i varesortimentet

6 2004-05 Handleplan for ’Sundhed, trivsel og bevægelse’ Slogan: Det sunde valg skal være det letteste valg! Arbejdsgruppen bestod af: 2 elever, 3 lærere, 1 sundhedsplejerske, 1 pædagog fra fritidshjemmet, 1 skolebestyrelsesmedlem og 1 ledelsesrepræsentant.

7 Indsatsområder vedr. kost/kantinen Fortsætte med at renovere, udbygge og forbedre kantinen. Nedskrive en madpolitik udfra ønsket om, at der kun skal sælges sund mad og drikkevarer i kantinen. Sætte fokus på spisekulturen i de 3 faser. Nedskrive en madpakkepolitik for de 3 faser og producere en folder * se næste dias.

8 Madpakkeideer S K O L E P O R T E N © S k o l e s o f t o g U N I C 2 0 0 1 - 0 8 S k o l e s o f t U N I C 0.-3. klasse4.-6. klasse7.-9. klasse Madpakken= kærlighed og tryghed Ofte lille appetit, spiser langsomt. Madpakken spises over flere timer/gange så maden skal mætte selv om der kun spises lidt af gangen. Fingermad er populært! Hapsprincip, dvs grøntsager, frugt og kød må gerne være skåret ud i spisevenlige stave og stykker. Er glad for rugbrød, dog små håndvenlige skiver! Gerne en overraskelse i madpakken. Madpakken skal være gennemskuelig, eleverne vil gerne vide, hvad de putter i munden Mellemmåltid: Små grovboller/frugt Drikkelse: Skolemælk eller vand i dunk. Eleven er mere ”flyvsk” i spisepausen så det er en fordel, at maden kan tages med. Vil gerne have indflydelse på egen madpakke. Stadig haps- princip, men til større ting som f. eks grøntsager el. frikadeller på spyd. Stadig rugbrødsmadder, men det skal varieres med noget ”spændende” som f.eks. pizzabolle eller smør- selv grovbolle med tunsalat. Madpakken skal være sjov, spændende og sej! Madpakken skal være gennemskuelig, eleverne vil gerne vide, hvad de putter i munden Mellemmåltid: Hel frugt og grovboller Drikkelse: Skolemælk eller vand i dunk. Eleven spiser i farten, sjældent i klasseværelset. Maden skal have take away/fast food kendetegn som f.eks. burgerbolle, sandwich, pizzabolle, blandede salater m.v. Ønsker indflydelse på egen madpakke! Mishag ved rugbrød! Madpakken må ikke lugte! Eleverne er mere opmærksomme på hinandens madpakker. Maden signalerer identitet! Mellemmåltid: hel frugt og grovboller Drikkelse: Skolemælken bliver for kedelig. Vand/kildevand i stedet for.

9 Juni 2006 Godkendelse og ’opstart’ af det beskrevne projekt: ’Mørdrupskolens kantine - et sundt alternativ til madpakken’ for……..

10 Madpakken er god, når Den er der Der er noget godt i den Den ikke er blevet for varm Den ikke er blevet for mast De andre også spiser madpakke Der nogle gange er en hilsen, der viser kærligheden til barnet

11 Det overordnede mål med kantinen er: At skabe sunde kostvaner hos børn og unge i skolen med henblik på fremme af sundhed og velvære At fremme elevernes koncentration og energi med henblik på øget udbytte af undervisningen At skabe ro og trygge rammer, så børnene forbinder det at spise med noget rart At sikre ernæringsrigtig mad som supplement/erstatning for madpakken i skolens kantine.

12 Ressourceudgangspunktet: Kantinebestyreren er i gennemsnit ansat 3,5 timer/dag, 8.45-12.15! Kantinens drift koster pt. lønnen Elever fra 6. årgangs hjemkundskab er kantinemedhjælpere 4 dage om ugen Betalingen til medhjælperne er frokost i kantinen samme dag Der tildeles én ekstra lektion i hjemkundskab og én deletime om ugen Pr. 1. august 2009 har skolen 600 elever Der er plads til ca. 68 spisende i spisesalen!

13 Spisesalen I spisesalen er der plads til 68 spisende.

14 Indvielse 6. marts 2009 En glad og meget tålmodig kantinebestyrer - renoveringen skulle være påbegyndt juli 2006

15 Nogle glade kantinemedhjælpere Vi har skabt en kantine sammen med eleverne, så de på 6. årgang er ydere og nydere af tilbuddet i kantinen.

16 Flere glade kantinemedhjælpere Udover at deltage i produktionen er eleverne fælles om oprydning, opvask og rengøring. Deres ’arbejdstid’ er 8.45-12.00.

17 Vi vil opnå målene ved: At opfordre alle elever til at spise frokost At indtagelse af frokostmåltider foregår i en god atmosfære At der dagligt dufter af frisklavet mad fra kantinen At der bruges rigtigt service i spisesalen At tilbyde fase 2 og 3 at kunne købe og spise en sund frokost i kantinen 1-2 dage om ugen At ’dagens ret’ er et reelt frokosttilbud, der er et godt og sundt alternativ (nødløsning) til de almindelige madpakker

18 At prisen for ’dagens ret’ er fast 20 kr. At serveringen foregår på en enkel måde, så eleverne ikke står længe i kø At ’madmor’ bestemmer menuen under rimeligt hensyn til moderne børns smagsløg og sundhed At ugens menu annonceres på skolens hjemmeside At der serveres kold vand i krus til alle At mad og måltider gøres til et pædagogisk dannelsesprojekt – især for eleverne på 6. årgang

19 Spisesalen i brug

20 Opstarten i den nye kantine Inden indvielse holdt kantinebestyreren indkøring med 6. klasserne og hygiejnekursus Fase 2 og fase 3 har indtil nu kunnet købe på forskellige ugedage (der er ca. 375 elever) Fase 2: tirsdag, torsdag og nogle fredage Fase 3: mandag, onsdag og nogle fredage Næste uge prøver vi forsøgsvis at åbne for både fase 2+3 alle dagene Kantinebestyreren er ’alene’ om fredagen Èn dagens ret Besøg af Fødevaredirektoratet 2 Konkurrence om navn til kantinen – ikke afsluttet


Download ppt "’MØRDRUPSKOLENS KANTINE - et sundt alternativ til madpakken’"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google