Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Motivation som begreb ”Motivation er den potentielle energi, som en person er villig til at lægge bag opnåelsen af et givent mål” Hvor kommer drivkraften.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Motivation som begreb ”Motivation er den potentielle energi, som en person er villig til at lægge bag opnåelsen af et givent mål” Hvor kommer drivkraften."— Præsentationens transcript:

1 Motivation som begreb ”Motivation er den potentielle energi, som en person er villig til at lægge bag opnåelsen af et givent mål” Hvor kommer drivkraften fra..?? - At gavne sig selv (incitamenter) eller undgå straf (regulering) - Ekstrinsisk motivation – (belønning, løn, det økonomiske aspekt) - At nyde opgaven i sig selv - Intrinsisk motivation, indrestyret (det psykologiske aspekt) - At gøre det godt for andre eller for samfundet - Public Service Motivation) Inspiration: Oplæg v. Lotte Bøgh Andersen professor v. Statskundskab Aarhus Universitet

2 Typer af ledelses i forhold til udvikling af motivation Transaktionsledelse: - Betinget pengemæssig belønning - Eksplicitte krav til medarbejdere med mulighed for belønning - Betinget ikke-pengemæssig belønning (ros og feedback) - Betinget sanktion - Eksplicitte krav til medarbejdere med mulighed for påtaler eller fyring Transformationsledelse - Tydeliggørelse, deling og fastholdelse af organisationens vision

3 Muligheden for at lykkes med den meningsfulde kerneopgave Retning og vision MotivationEvaluering

4 Fælles summeøvelse – konkrete spørgsmål Hvorfor er decentral ledelse så vigtig for medarbejdermotivation og resultater…?? Hvordan kan teorierne overføres til dagtilbudsverdenen..?? Hvilke af ledelsesstrategierne bruger I..?? Hvilke successer har I oplevet ved at bruge strategierne..?? Hvilke barrierer har I oplevet ved at bruge strategierne..??

5 Fælles summeøvelse – Hypotetiske spørgsmål - Hvis antagelsen er, at PSM præger de gode resultater inden for den offentlige sektor i relation til arbejdet med børn, unge og givetvis også ældre medborgere, kan du så få øje på et dilemma mellem dét at være drevet af PSM og så fastholdelse af en rimelig lønudvikling og egen- udvikling for de offentligt ansatte – eks. i forhold til videre- og efteruddannelse m.m…?? - Kan det set i et samfundsperspektiv fremadrettet være svært at skabe grobund for en højere status for vores fag, hvilket i årtier har været en udfordring for området…?? - Kan man med PSM som omdrejningspunkt risikere en tilstand af løntryk eller kontinuerligt forringede arbejdsvilkår via en politisk legitimering af yderligere effektiviseringer eller besparelser inden for den offentlige sektor…??


Download ppt "Motivation som begreb ”Motivation er den potentielle energi, som en person er villig til at lægge bag opnåelsen af et givent mål” Hvor kommer drivkraften."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google