Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

2 JUNE 2014 COWI POWERPOINT PRESENTATION 1 Evaluering af etableringen af Familieambulatorierne.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "2 JUNE 2014 COWI POWERPOINT PRESENTATION 1 Evaluering af etableringen af Familieambulatorierne."— Præsentationens transcript:

1 2 JUNE 2014 COWI POWERPOINT PRESENTATION 1 Evaluering af etableringen af Familieambulatorierne

2 Hovedkonklusion I 16 MARTS 2015 EVALUERING AF ETABLERINGEN AF FAMILIEAMBULATORIERNE 2 De fem regionale ambulatorier er i dag vel etablerede og indgår som en fast bestanddel af de regionale sundhedstilbud til den relevante målgruppe Givet sværhedsgraden af de patienter og emner ambulatorierne arbejder med, leverer de en indsats som i høj grad er værdsat af de samarbejdende kommuner, rusmiddelcentre samt samarbejdspartnere internt på sygehusene. Og en indsats som ligeledes er værdsat af patienterne Ambulatorierne er succesfuldt etableret blandt andet på baggrund af en dedikeret 'ildsjæle' indsats blandt det involverede personale

3 Samarbejdsparternes tilfredshed 16 MARTS 2015 EVALUERING AF ETABLERINGEN AF FAMILIEAMBULATORIERNE 3

4 16 MARTS 2015 EVALUERING AF ETABLERINGEN AF FAMILIEAMBULATORIERNE 4

5 Hovedkonklusion II 16 MARTS 2015 EVALUERING AF ETABLERINGEN AF FAMILIEAMBULATORIERNE 5 Ambulatorierne har samtidig fremadrettet en række udfordringer, hvor engagement og 'ildsjæle-indsats' ikke er tilstrækkeligt. Udfordringerne omfatter: Der er fortsat mange kommuner, som har meget få kvinder/familier, der bliver fulgt i ambulatorierne. Henvisnings- og dækningsgrad varierer meget Der er indgået meget få konkrete kommunale samarbejdsaftaler Samarbejdet med kommunale alkohol- og stofmisbrugsbehandlingssteder kan forbedres betydeligt og ambulatorierne kan lære af hinanden, bl.a. om hvordan man skaber kendskab og opmærksomhed blandt praktiserende læger og øger deres henvisningshyppighed

6 Aftaler med kommuner 16 MARTS 2015 EVALUERING AF ETABLERINGEN AF FAMILIEAMBULATORIERNE 6

7 7

8 Målgruppens størrelse

9 Detaljerede konklusioner I 16 MARTS 2015 EVALUERING AF ETABLERINGEN AF FAMILIEAMBULATORIERNE 9 Ambulatorierne mærker allerede i dag, det stigende arbejdspres, som er forbundet med det voksende børnetal. Først i 2017 vil FA have børn, der har været igennem et fuldt forløb (fra mor er blevet fulgt i graviditetsperioden til barnet selv har nået skolealderen). Selve interventionsmodellen vil dermed også blive udfordret. Det er evaluators forslag, at dimensioneringen af interventionsmodellen revurderes i forhold til den samlede ressourcebelastning over de syv år fra første henvisning af en gravid til afslutningen af børneforløbet. Ligeledes kan ressourcebelastningen og fordelingen imellem faggrupperne genovervejes i denne sammenhæng.

10 Børneforløb 16 MARTS 2015 EVALUERING AF ETABLERINGEN AF FAMILIEAMBULATORIERNE 10

11 Detaljerede konklusioner II 16 MARTS 2015 EVALUERING AF ETABLERINGEN AF FAMILIEAMBULATORIERNE 11 Baseret på tal i FA databasen, peger evalueringen på, at størstedelen af kvinderne som følges i FA ophører med forbrug af alkohol og cannabis (som er langt de hyppigst benyttede rusmidler) i graviditetsperioden. Tallene siger dog ikke noget om tilbagefald efter endt graviditetsforløb.

12 Udvikling i forbrug (antal forløb) 2011-14 16 MARTS 2015 EVALUERING AF ETABLERINGEN AF FAMILIEAMBULATORIERNE 12


Download ppt "2 JUNE 2014 COWI POWERPOINT PRESENTATION 1 Evaluering af etableringen af Familieambulatorierne."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google