Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvad er videnskab? Indspark i kursusrækken 2016 Kommunistisk Parti v/ Klaus Fink.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvad er videnskab? Indspark i kursusrækken 2016 Kommunistisk Parti v/ Klaus Fink."— Præsentationens transcript:

1 Hvad er videnskab? Indspark i kursusrækken 2016 Kommunistisk Parti v/ Klaus Fink

2 Et svært spørgsmål at videnskab er en forfinelse af dagliglivets erfaringer; at den er teoretisk, modsat praktisk viden; at den er karakteriseret ved formen af sine udsagn, fx at de skal være universelle og matematisk formulerede; at den er karakteriseret ved bestemte metoder og procedurer, fx eksperimenter; at den giver objektiv viden via sociale mekanismer til sikring af dens offentlige karakter; at den resulterer i offentlig tilgængelig viden i form af bøger og artikler.

3 Videnskabsteori Naturvidenskab Samfundsvidenskab Humaniora Positivisme Hermeneutik Socialkonstruktivisme Fænomologi …

4 Kendetegn ved naturvidenskab Bygger på hypoteser. Bekræftelse af hypoteser ved iagttagelser, eksperimenter eller anden evidens. Teorier er det øverste niveau. Teorier skal kritisk diskuteres Teorier skal helst være enkle, smukke og matematiske. Teorier skal bekræftes på et utal af måder. Man må aldrig stemme om videnskab.

5 Karl Marx

6 Marx’ metode En metode med udgangspunkt i naturvidenskaben Skille ad Finde det vigtigste og en rækkefølge Samle igen

7 Et videnskabeligt parti Al begyndelse er svær, det gælder i enhver videnskab (Karl Marx) Vi må ikke forvente svar, vi kan bruge til politisk arbejde her og nu Politisk økonomi er særligt svært, der indgår matematik og formler.

8 Videnskab er smukke formler?


Download ppt "Hvad er videnskab? Indspark i kursusrækken 2016 Kommunistisk Parti v/ Klaus Fink."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google