Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

MENTOR Sagsbehandler UU-vejleder Studievejleder Kontaktlærer Psykiatrien Rusmiddelcentret Prak. læge Prak. psykolog Ydelseskontoret Familieafd. Visitation.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "MENTOR Sagsbehandler UU-vejleder Studievejleder Kontaktlærer Psykiatrien Rusmiddelcentret Prak. læge Prak. psykolog Ydelseskontoret Familieafd. Visitation."— Præsentationens transcript:

1 MENTOR Sagsbehandler UU-vejleder Studievejleder Kontaktlærer Psykiatrien Rusmiddelcentret Prak. læge Prak. psykolog Ydelseskontoret Familieafd. Visitation Social Jobkonsulent Kriminalforsorgen Familien Venner Praktikpladsen

2 Logbog Navn: Kontaktforløbet: Mål med indsatsen jf. Jobplanen: - Arbejde - Uddannelse - m.m. Borgerens delmål i indsatsen: Hygiejne, døgnrytme, nærmeste udviklingszone, hvad er realistisk, små skridt, misbrugsbehandling, anden behandling, praktik, kurser m.m. Personlig og sociale kompetencer: Samarbejdsevne, grænsesætning, fleksibilitet, ansvarlighed, disciplin, engagement / motivation, omstillingsevne, indlæringsevne, koncentration, fokusering, stabilitet/fravær/fremmøde, ressourcer /begrænsninger både fysisk, psykisk og socialt, skånehensyn, evnen til at tage vare på sig selv, sige til og fra, evne til at strukturere og indgår i samarbejde med andre. Uddannelse/ arbejdsmarkedsperspektiv: Økonomi, netværk og bolig: Helbred: Fysisk og psykisk helbredstilstand Samlet vurdering: - Vurdering af barrierer herunder evt. barrierer pga. fysiske eller psykiske helbredsproblemer. - Vurdering af mulighederne for udvikling - Vurdering af støttebehov herunder skånehensyn - Vurdering af mulighederne for uddannelse/arbejde - Vurdering af evt. praktikforløb/kursusforløb m.m. Fremmøde, arbejdsindsats, socialt.

3 MENTOR Det opnås bedre kendskab til de unge. Det skaber en hurtigere og mere målrettet indsats i sagsbehandlingen. Tættere opfølgning i sagsbehandlingen, når unge har mentor. De unge kommer hurtigere i udd./arbejde. Uden mentor ville sagsbehandlerens opgaver være langt flere. De unge m. mentor har fået mere tillid til systemet. Fået mere kendskab til nogle unge, der ikke ønsker hjælp/ændring. Godt at have faglig sparring med mentor. De unge m. mentor får en hurtigere og mere håndholdt indsats. Mentor har stort kendskab til borgeren, det giver i samarbejdet gode muligheder for helhedsorienteret socialt arbejde. Bedre støtte til borgere i praktik, særligt de svagere borgere har større chancer for at lykkedes i praktikken. I planlægningen af vores arbejde, har vi haft sikkerhed for at mentor, kan gøre det ekstra der skal til at hjælpe dem i gang, støtte ift. fastholdelse i praktikken. Mentor er en kollega mere omkring borgeren, som man kan sparre med. Der har i samarbejdet været en hurtig respons fra sagsbehandlerne på vores henvendelser, hvilket har øget effektiviteten i arbejdet med den unge. Samarbejdet hjælper borgeren til en bedre forståelse af, hvad der kan/skal gøres i det videre forløb. En god sparringspartner, når der har været udfordringer ift. den unge. Tværfaglig vidensdeling. I flere tilfælde har dialogen med sagsbehandler været en ”eye opnener” i arbejdet med den unge. Godt samarbejde, den unge mærker at der er fælles fodslaw i bestræbelserne på at hjælpe den unge videre. Det er et tættere samarbejde Der er bedre sparring. Der er en mere ”synlig” plan for det videre forløb, da den unge får mere støtte. Der er mere fokus på at få de unge i arbejde/uddannelse. Når mentor er tilknyttet giver det større mulighed for mere tid til andre typer af borgere. Mentorindsatsen og samarbejdet har større fokus på udd./arbejde. Samarbejdsmøderne hyppigere, let at justere/tilrette/iværksætte. Mere kontakt og bedre dialog Mentorerne bedre til at give sagsbehandlerne oplysninger om borgerens udvikling. I mentorprojektet skal der ikke hele tiden fokuseres på bevillinger, timeantal og forlængelsesmuligheder Sagsbehandler Jobkonsulent 14 Ja / 2 Nej 2 Ja / 2 Nej


Download ppt "MENTOR Sagsbehandler UU-vejleder Studievejleder Kontaktlærer Psykiatrien Rusmiddelcentret Prak. læge Prak. psykolog Ydelseskontoret Familieafd. Visitation."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google