Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Mineraler – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Mineraler – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde."— Præsentationens transcript:

1 Mineraler – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.

2 Kalium Rig på (min. 30 % af ADT) Hasselnød37 % Mandel36 % Pastinak32 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

3 Kalium Kilde til (min 15% af ADT) Fuldkorns spaghetti25 % Svinemørbrad24 % Avocado23 % Spinat22 % Kartoffel21 % Broccoli20 % Nakkefilet, svinekød20 % Hvedekerner19 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

4 Kalium Kilde til (min 15% af ADT) Havregryn19 % Banan18 % Lammekølle18 % Solbær17 % Laks17 % Oksemørbrad17 % Rødspætte16 % Ærter15 % Okseculotte15 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

5 Calcium Rig på (min. 30 % af ADT) Ost 30+92 % Ost 20+88 % Ost 45+76 % Mandel32 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

6 Calcium Rig på (min. 15 % af ADT) Minimælk16 % Letmælk15 % Sødmælk15 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

7 Calcium Kilde til (min 15% af ADT) Havregryn23 % Hasselnød17 % Spinat16 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

8 Phosphor Rig på (min. 30 % af ADT) Ost 20-45+ 76-84% Mandel70 % Havregryn65 % Brune ris53 % Fuldkorns spaghetti53 % Svinelever53 % Hasselnød50 % Kalvelever47 % Hvedekerner39 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

9 Phosphor Rig på (min. 30 % af ADT) Svinemørbrad31 % Rødspætte31 % Æg30 % Lammekølle30 % Oksemørbrad30 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

10 Phosphor Kilde til (min. 15 % af ADT) Laks29 % Nakkefilet, svinekød26 % Leverpostej24 % Okseculotte24 % Tun i vand23 % Rugbrød22 % Hel kylling21 % Hel and20 % Ærter19 % Pastinak16 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

11 Phosphor Kilde til (min. 7,5 % af ADT) Letmælk14 % Minimælk14 % Sødmælk13 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 7,5 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

12 Magnesium Rig på (min. 30 % af ADT) Mandel71 % Havregryn53 % Hasselnød42 % Brune ris32 % Hvedekerner31 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

13 Jern Rig på (min. 30 % af ADT) Svinelever96 % Leverpostej40 % Kalvelever36 % Spinat32 % Mandel32 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

14 Jern Kilde til (min. 15 % af ADT) Fuldkorns spaghetti29 % Hvedekerner25 % Hasselnød20 % Oksemørbrad18 % Lammekølle16 % Okseculotte15 % Kilde: www.foodcomp.dk 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til:

15 Zink 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk Rig på (min. 30 % af ADT) Svinelever68 % Ost 30+45 % Okseculotte43 % Ost 45+ og 20+40 % Kalvelever37 % Lammekølle33 % Mandel33 % Havregryn30 % Oksemørbrad30 %

16 Zink Kilde til (min. 15 % af ADT) Tun i vand29 % Hvedekerner28 % Nakkefilet, svinekød27 % Leverpostej25 % Brune ris16 % Svinemørbrad18 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

17 Kobber 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk Rig på (min. 30 % af ADT) Kalvelever235 % Hasselnød140 % Svinelever101 % Mandel78 % Leverpostej41 % Hvedekerner32 %

18 Kobber Kilde til (min. 15 % af ADT) Spaghetti25 % Havregryn20 % Polerede ris20 % Brune ris18 % Rugbrød17 % Laks17 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

19 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Mangan Rig på (min. 30 % af ADT) Hasselnød360 % Havregryn290 % Hvedekerner180 % Mandel125 % Brune ris120 % Spinat85 % Rugbrød60 % Polerede ris45 % Rødbede30 %

20 Mangan Kilde til (min. 15 % af ADT) Broccoli29 % Fuldkorns spaghetti26 % Hvedebrød22 % Svinelever20 % Pastinak20 % Ærter19 % Gulerod18 % Kalvelever16 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

21 Selen Rig på (min. 30 % af ADT) Tun i vand124 % Svinelever87 % Laks59 % Kalvelever55 % Rødspætte53 % Hel and44 % Æg42 % Leverpostej35 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

22 Selen Kilde til (min. 15 % af ADT) Hel kylling23 % Svinemørbrad19 % Nakkefilet, svinekød18 % Ost 20+18 % Ost 30+17 % Oksemørbrad17 % Ost 45+16 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

23 Chrom Kilde til (min. 15 % af ADT) Spinat23% Tun i vand23% Lammekølle20% Hvedebrød16% 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

24 Jod Rig på (min. 15 % af ADT) Sødmælk16% Minimælk16% 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

25 Jod Kilde til (min. 15 % af ADT) Rødspætte23 % Laks20 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

26 Jod Kilde til (min. 7,5 % af ADT) Letmælk12 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 7,5 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk


Download ppt "Mineraler – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google