Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
Offentliggjort afEjnar Johansen Redigeret for ca. et år siden
1
Hvor kommer jern fra? Kilde: Danskernes kostvaner 2003-2008 Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding
2
Jernindtaget fra kosten 10-15% hæmjern Kød, fjerkræ, fisk Ca. 25% absorption 85-90% ikke-hæmjern Vegetabilske produkter, kød, mælk, æg Absorption varierer 2-20% Fødevaredirektoratet, 2002 Landbrug & Fødevarer
3
Jern-råd – til dem der mangler jern Spis C- vitaminrige fødevarer til alle måltider (juice, frugt, grønt) Kvinder i den fødedygtige alder bør øge deres indtag af magert kød Spis kød og fisk til måltider, hvor det passer ind Undgå så vidt muligt kaffe, te og kakao til hovedmåltider og et par timer efter Måling af jernstatus jævnligt -Kvinder i den fødedygtige alder -Bloddonorer -Vegetarer -Folk med tidligere jernmangel Landbrug & Fødevarer
4
Hvor kommer zink fra? Landbrug & Fødevarer Kilde: Danskernes kostvaner 2003-2008 *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding
5
Hvor kommer calcium fra? Landbrug & Fødevarer Kilde: Danskernes kostvaner 2003-2008 *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding
6
Hvor kommer selen fra? Landbrug & Fødevarer Kilde: Danskernes kostvaner 2003-2008 *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding
7
Hvor kommer kalium fra? Landbrug & Fødevarer Kilde: Danskernes kostvaner 2003-2008 *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding
8
Hvor kommer magnesium fra? Landbrug & Fødevarer Kilde: Danskernes kostvaner 2003-2008 *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding
9
Hvor kommer jod fra? Landbrug & Fødevarer Kilde: Danskernes kostvaner 2003-2008 *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.