Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

LP på CPH WEST Læringsmiljø – og pædagogisk analyse Symposium for forskere og fagfolk Fastholdelseskaravanen Der er blandt undervisere på erhvervsskoler.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "LP på CPH WEST Læringsmiljø – og pædagogisk analyse Symposium for forskere og fagfolk Fastholdelseskaravanen Der er blandt undervisere på erhvervsskoler."— Præsentationens transcript:

1 LP på CPH WEST Læringsmiljø – og pædagogisk analyse Symposium for forskere og fagfolk Fastholdelseskaravanen Der er blandt undervisere på erhvervsskoler et behov for kompetenceudvikling. Mange undervisere har ikke de nødvendige faglige/pædagogiske forudsætninger for at løfte målsætningerne i erhvervsskolepædagogikken. Der vil derfor være brug for kompetenceudvikling af underviserne. Det er et ledelsesansvar på de enkelte skoler at sikre, at den pædagogiske linje er defineret tydeligt for hele personalet, ligesom det er ledelsens ansvar at sikre, at rammerne er dækkende i forhold til udviklingen og udfoldelsen af erhvervsskole-pædagogikken. Det var arbejdsgruppens vurdering, at der på mange erhvervsskoler er behov for en mere tydelig pædagogisk ledelse.

2 Motivation Sammenhæng mellem teori/forskning og praksis. Et behov for at kvalificere projektmøllen. Et behov for at komme nærmere på kerneydelsen på alle niveauer. At få synliggjort god praksis. At få et fælles pædagogisk sprog. Et behov for at arbejde med "indre" tiltag fremfor "ydre" tiltag. At få pædagogik på dagsorden Professionalisering af lærerne (2 ben; pæd. og faglighed)

3 Udfordringer Tværgående samarbejde: tovholdere fra andre afdelinger: kultur, sprog og samarbejdsformer. Brugerundersøgelse: fra forsvar til professionel nysgerrighed og analyse, fra vi synes/mener til vi ved! Selvoplevet dygtighed bliver sat under lup! Det vi ikke kan gøre noget ved, det parkerer vi! Ændring i det vi taler om, bruger tid på og i sidste ende arbejder med. Læsning af litteratur inden for det aktuelle felt. Vælger vi "tæt på" eller "langt fra" problemstillinger! Analyse og undersøgelser: fra tanke til handling! Det er ikke endnu et projekt men en ny måde at arbejde på i hverdagen!

4 Processen Uddannelse af lærerne, tovholdere og vejledere + ledelse. Etablering af LP grupper med tovholdere Kommunikation tværgående og opad Planlægning af arbejdsgange og mødestruktur Organisering

5 Resultater (so far!) Et fælles pædagogisk sprog (begreber) En metode til udvikling Fælles læring Forskningsbaseret viden Tværgående samarbejde Vi taler pædagogik! Et vilkår er et vilkår Eleverne i fokus Mindre frafald Større elevtilfredshed (UV) Større variation

6 Resultater fra LP undersøgelsen 1 De generelle spørgsmål

7 Resultater fra LP undersøgelsen 2 De specifikke spørgsmål

8 Hvordan arbejder vi?

9 Blomsten… Kontekstperspektiv med fokus på læringsmiljøet og den pædagogiske virksomhed Aktørperspektiv med fokus på barnets virkelighedsopfattelse og mestringsstrategier Individperspektiv med fokus på barnets udvikling, hjemmeforhold, vanskeligheder og forudsætninger (patologi)

10 Hvad forventer vi? De faglige præstationer øges De sociale kompetencer forbedres Uro i undervisningen reduceres Motivationen øges Konflikter mellem elever og mobning mindskes Lærernes arbejdsglæde øges Mere samarbejde mellem lærere/pædagoger Eleverne har fået bedre relationer til deres lærere Elever og lærere oplever, at der er en bedre struktur i undervisningen Relationerne mellem eleverne/klassemiljø er bedre og mere inkluderende


Download ppt "LP på CPH WEST Læringsmiljø – og pædagogisk analyse Symposium for forskere og fagfolk Fastholdelseskaravanen Der er blandt undervisere på erhvervsskoler."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google