Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Flytning af statslige arbejdspladser

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Flytning af statslige arbejdspladser"— Præsentationens transcript:

1 Flytning af statslige arbejdspladser www.sjlaw.dk

2 Flytning af statslige arbejdspladser BEDRE BALANCE (regeringen) ”De statslige institutioner er sat i verden for at løse opgaver til gavn for borgere og virksomheder i hele Danmark. Statens arbejdspladser skal derfor også være fordelt i hele landet. Staten skal løse opgaverne effektivt med høj faglig kvalitet og være tæt på virksomheder og borgere. Samtidig skal de statslige arbejdspladser medvirke til at skabe aktivitet i hele landet.

3 www.sjlaw.dk Flytning af statslige arbejdspladser For at tilgodese disse hensyn bedst muligt vil regeringen over de kommende år flytte ca. 3.900 statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet til landets fire andre regioner. Over 10 pct. af de ca. 32.000 relevante statslige arbejdspladser i hovedstaden flyttes. Det er den største samlede flytning af statslige arbejds- pladser nogensinde herhjemme.”

4 www.sjlaw.dk Flytning af statslige arbejdspladser ”…..formålet med flytningerne: bedre geografisk balance og mere nærhed til borgere og virksomheder. Arbejdspladserne flyttes så hurtigt, som det er praktisk muligt. De fysiske flytninger forventes at strække sig over flere år. De konkrete flytninger gennemføres på grundlag af planer, som de ansvarlige ministerier udarbejder. Flytningen indebærer personalerelaterede udgifter (fx fra- trædelsesgodtgørelse for overenskomstansatte, udgifter til rekruttering mv.), flytte- og etableringsomkostninger samt eventuelle udgifter til yderligere personalemæssige tiltag.

5 www.sjlaw.dk Flytning af statslige arbejdspladser Regeringen har afsat en reserve på 400 mio. kr. i 2016, der kan indgå i finansieringen af udgifter i forbindelse med flytningen. Udgifter fra 2017 og frem indarbejdes på finanslovsforslaget for 2017. Med denne plan tager regeringen et væsentligt skridt i retning af et mere geografisk balanceret Danmark. Regeringen har ikke planer om yderligere flytninger af statslige arbejdspladser. Regeringen vil dog fortsat tage hensyn til en balanceret geografisk placering af statslige arbejdspladser og en effektiv organisering af staten.”

6 www.sjlaw.dk Flytning af statslige arbejdspladser Væsentligt at notere, at der ikke i udgangspunktet er tale om en ressortomlægning, men om flytning af arbejdspladser Det er ”bare” arbejdspladsen, der flyttes Pligt til at følge med?

7 www.sjlaw.dk Flytning af statslige arbejdspladser Tjenestemænd har pligt til at acceptere ændringer i tjeneste- stedets placering og til at flytte med stillingen, hvis stillingen ligger inden for ansættelsesområdet Ansættelsesområdet fremgår af ansættelsesbrevet Man skal altså ikke acceptere en flytning, hvis det nye arbejdssted ligger uden for ansættelsesområdet

8 www.sjlaw.dk Flytning af statslige arbejdspladser Da det er flytning af arbejdspladser, som skal foretages, er udgangspunktet, at stillingen ikke forandres. Man skal lave det samme efter, som før flytningen Kun hvis flytningen medfører, at stillingen forandres, så tjenestens karakter ændres, og stillingen ikke længere kan anses for passende, kan tjenestemanden afvise stillingen med henvisning til tjenestemandslovens § 12

9 www.sjlaw.dk Flytning af statslige arbejdspladser Vurderingen, af om tjenestemandens tålegrænse overskrides, kan først foretages, når det er fastslået, hvem der skal flyttes til hvilken stilling

10 www.sjlaw.dk Flytning af statslige arbejdspladser Det er tjenestemanden, som har standspunktsrisikoen, hvis man afviser at flytte med stillingen Institutionen kan således i medfør af ledelsesretten pålægge tjenestemanden at flytte med stillingen Tjenestemanden kan så enten tiltræde stillingen under protest eller udeblive (Tjenestemanden skal orientere arbejdsgiveren) Hvis man er pligtig til at følge med stillingen, er evt. udeblivelse uberettiget, og tjenestemanden har derfor ikke krav pension

11 www.sjlaw.dk Flytning af statslige arbejdspladser Hvis man følger med stillingen, fordi man har pligt til det, har man krav på den hidtidige løn i stillingen, jf. tjenestemandsloven § 55 §55, stk. 2: ”Lønnen i den hidtidige stilling omfatter den samlede faste løn, herunder pensionsbidrag til en supplerende pensionsordning. Løndele, der ydes som kompensation for overarbejde, merarbejde eller arbejde på ubekvemme tidspunkter, indgår ikke. Tidsbegrænsede og opgavebestemte løndele indgår indtil periodens udløb henholdsvis opgavevaretagelsens ophør.”

12 www.sjlaw.dk Flytning af statslige arbejdspladser Flyttegodtgørelse: Befordringsudgifter ifm. flytningen (også til besigtigelsesrejse inden flytningen) Godtgørelse af flytteudgifter (flytning skal være forårsaget af forflyttelsen, og flytningen bringer medarbejderens bopæl væsentligt tættere på den nye bopæl) Supplerende flyttegodtgørelse (engangsbeløb: 29.390 for gifte 17.280 for enlige – 2006-satser) Huslejetab (også renteudgifter ved ejerboliger og boligafgift i andelsbolig, som ikke har kunne sælges – godtg. kan betales i boligens opsigelsesperiode og ved ejer-andelsbolig normalt max 6 mdr. )

13 www.sjlaw.dk Flytning af statslige arbejdspladser Flyttegodtgørelse: Godtgørelse af udgifter ved dobbelt husførelse Skal være forårsaget af forflyttelsen. Der har ikke kunne skaffes en passende bolig ved det nye tjenestested. Opretholdelse af husførelse på det tidligere tjenestested, dvs. ægtefælle og/eller hjemmeboende børn skal bo i boligen. Medarbejderen skal have til hensigt at skifte bolig Godtgørelse af dokumenterende udgifter til overnatning og fortæring og alene for den forflyttede (ikke for familien). Beløbet må ikke overstige de godtgørelsesbeløb, der udbetales hhv. for dag og nat-udgifter under udstationering Normalt godtgørelse i max. 12 mdr.

14 www.sjlaw.dk Flytning af statslige arbejdspladser Flyttegodtgørelse: Godtgørelse af udgifter ved dobbelt husførelse (fortsat) Omfatter ikke enlige. De kan i stedet – hvis de ikke har kunnet sælge boligen – få godtgjort dokumenterede udgifter til overnatning inden for den ramme, der er fastsat til udstationering Besøgsrejser: Medarbejderen kan få godtgjort udgifter til hjemrejse en gang ugentligt. Billigste off. transportmiddel eller laveste km-takst. Familien kan også besøge ved tjenestestedet. Dog dækkes kun udgift svarende til medarbejderens udgift hjem.

15 www.sjlaw.dk Flytning af statslige arbejdspladser Flyttegodtgørelse: Godtgørelse for befordring mellem hjem og nyt arbejdssted (I stedet for godtg. for dobb. husførelse – udgifter til offentlig befordring eller godtgørelse for kørsel efter laveste sats) Normalt godtgørelse i max. 12 mdr. og maximalt et beløb som godtgørelse for dobbelt husførelse og højst med det beløb, som transportudgifter er forøget med efter forflyttelsen

16 www.sjlaw.dk Flytning af statslige arbejdspladser Flyttegodtgørelse: Opmagasinering af bohave (i stedet for godtgørelse af huslejetab eller for dobbelt husførelse – indtil medarbejderen har skaffet sig anden passende bolig, normalt højst 12 mdr.) Godtgørelse for handelsomkostninger (adv./ejd.mæglersalær, stempelafgift, energimærkning mm. ifm. køb og/eller salg af fastejendom op til et beløb på kr. 55.000) Også ved køb/salg af andelsbolig. Yderligere godtgørelse på højst kr. 32.500 (dog ikke ud over dokumenterede samlede udgifter)


Download ppt "Flytning af statslige arbejdspladser"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google