Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både."— Præsentationens transcript:

1 Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både tjenestemænd og andre ansatte. Aftalen gælder i perioden indtil 1. april 2008, hvorefter den bortfalder. Aftalens §§ 10-15 gælder dog også efter 1. april 2008.

2 Anvendelsesområde § 1 Aftalen gælder for de ansatte, som i henhold til lovgivningen om kommunalreformen overgår til ansættelse i staten eller en statsligt selvejende institution. For ikketjenestemænd gælder aftalen kun, hvis de overgår til ansættelse på et område, der er dækket af en statslig overenskomst. Aftalen gælder ikke for rektorer og ledere ved hf-kurser.

3 Aftalens systematik Udgangspunktet i aftalen er, at de ansatte er omfattet af de aftaler og overenskomster, der gælder i staten, jf. aftalens § 2. De statslige personaleorganisationer har aftale- og forhandlingsretten for de ansatte, jf. aftalens § 3.

4 Særvilkår I aftalen er fastsat nogle særvilkår, som gælder i tilknytning til de statslige aftaler og overenskomster. Der kan derfor administreres efter de statslige aftaler og overenskomster, men man skal være opmærksom på de særvilkår, som de ansatte har derudover. Særvilkårene fremgår af aftalens §§ 4-6, hvor §§ 4-5 vedrører løn og pension og § 6 vedrører andre ansættelsesvilkår.

5 Løn- og pensionsvilkår De ansatte aflønnes indtil 1. april 2008 efter regler svarende til de kommunale regler. Der indbetales tilsvarende pensionsbidrag til de kommunale pensionsordninger med den kommunale bidragsprocent. De ansatte har mulighed for at opnå lokale lønforbedringer efter de statslige aftaler om henholdsvis nye lønsystemer, lokalløn og chefløn, jf. § 5, stk. 1-5. En vis udmøntning er forudsat, jf. § 5, stk. 6.

6 Andre ansættelsesvilkår Særvilkår, der består af andet end løn, fastsættes i medfør af aftalens § 6. I medfør af § 6 er der allerede indgået aftale om særvilkår til alle de statslige generelle aftaler. Disse særvilkår, der f.eks. omfatter ferie, barsel og tillidsrepræsentanter, er optrykt som bilag 1 til aftalen.

7 Andre ansættelsesvilkår Personalestyrelsen er begyndt at identificere særvilkår i fællesoverenskomster og organisationsaftaler. Der kan derudover være særvilkår i lokale aftaler og kutymer. Dem skal i selv kortlægge.

8 Åremål og senior Åremålsaftaler, som er indgået før overgangen, fortsætter uændret, også selvom de først udløber efter 1. april 2008. Tilsvarende gælder senioraftaler, generationsskifteaftaler og frivillige fratrædelsesaftaler, der er indgået før overgangen. Nye åremålsaftaler og senioraftaler indgås efter de statslige regler.

9 I aftalens § 7 er skabt mulighed for, at de ansatte kan overgå til de statslige vilkår på et tidligere tidspunkt end 1. april 2008. Tjenestemænd kan på hvilket som helst tidspunkt indtil 1. april 2008 vælge at overgå til statslige vilkår. Dog opretholder tjenestemændene de særlige ansættelsesvilkår, der er aftalt i henhold til § 6. Overgang til de statslige vilkår

10 Overgang til statslige vilkår Derudover kan bidrag til supplerende pensionsordninger fortsat indbetales til de kommunale pensionsordninger. Overenskomstansatte kan indtil 6 måneder efter overgangen vælge at overgå til statslige vilkår med virkning fra overgangstidspunktet.

11 Overgang til statslige vilkår Efter denne periode kan ansættelsesmyndigheden og den ansatte, hvis forholdene taler for det, aftale at den ansatte overgår til statslige vilkår. Overenskomstansatte bliver ved overgang til de statslige vilkår fuldt ud omfattet af de statslige aftaler og overenskomster. Dog kan pensionsbidrag fortsat indbetales til den kommunale pensionsordning.

12 Hvis de ansatte frivilligt søger og får ansættelse i en anden stilling, ansættes de fuldt og helt på de statslige vilkår, der gælder for stillingen. Aftalen giver i følgende tilfælde mulighed for at aftale, at særvilkårene i §§ 4-6 bevares: Retrætestillinger De ansatte ansættes i forbindelse med overgangen efter opslag i en stilling, de er forpligtet til at overtage De ansættes i en stilling, som den ansatte ikke er forpligtet til at overtage Ansøgte stillingsskift § 8

13 1. april 2008 Særvilkårene bortfalder uden opsigelse. Det betyder, at de ansatte fuldt ud er omfattet af de statslige aftaler og overenskomster. Dog er der for overenskomstansatte fastsat bestemmelser i aftalen om deres løn- og pensionsvilkår fra 1. april 2008. Der vil tilsvarende blive fastsat bestemmelser om tjenestemændenes lønvilkår fra 1. april 2008. Finansministeriet vil fastsætte dem i et cirkulære.

14 Implementeret i aftalens §§ 10-14. Hvis overgang til statslig aflønning pr. 1. april 2008 vil indebære en lønnedgang for overenskomstansatte, får de et tillæg til udligning af lønnedgangen. Hvis det hidtidige pensionsbidrag er højere end det statslige ydes et pensions-udligningstillæg. Det kan aftales, at lokale løntillæg modregnes i pensionsudlignings-tillægget. CFU-forligets bilag Q

15 Ændringer af lønnen pr. 1. april 2008 Hvis der sker en væsentlig stillingsændring som følge af reformen kan en eventuel ændring af lønnen ske med gældende varsel, således at den aftrappes til det nye niveau over 3 år. For andre kan lønnen med gældende varsel fastfryses indtil den svarer til lønniveauet i den pågældende stilling. En aftrapning/fastfrysning af lønnen omfatter også pensionsudligningstillægget.

16 Pensionsbidrag Indtil 1. april 2008 indbetales pensionsbidrag til de kommunale ordninger. Ansatte, der overgår til statslige vilkår i perioden indtil 1. april 2008, kan vælge, at pensionsbidragene fortsat indbetales til den kommunale ordning. Efter 1. april 2008 indbetales pensionsbidrag til de statslige ordninger.

17 Pensionsbidrag Ansatte, der på grund af helbredsmæssige forhold ikke kan optages i de statslige pensionsordninger på samme vilkår, som var gældende under den kommunale ordning, kan vælge at pensionsbidragene fortsat indbetales til den kommunale ordning. I andre tilfælde kan Finansministeriet og (central)organisationerne aftale, at bidragene fortsat indbetales til de kommunale ordninger.


Download ppt "Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google