Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvem er jeg og hvorfor er jeg her i dag? Trafikulykker rammer os alle i mere eller mindre grad. Rør det noget i os eller er det bare en notits i avisen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvem er jeg og hvorfor er jeg her i dag? Trafikulykker rammer os alle i mere eller mindre grad. Rør det noget i os eller er det bare en notits i avisen."— Præsentationens transcript:

1

2 Hvem er jeg og hvorfor er jeg her i dag? Trafikulykker rammer os alle i mere eller mindre grad. Rør det noget i os eller er det bare en notits i avisen eller et indslag i tv/radio? Hvis de involverede i ulykkerne er nogle vi kender rører det os mere end hvis vi ikke kender dem.

3 3 309 Antal dræbte 2009 Det svarer til mere end 6 dræbte om ugen

4 Til samligning var der 49 drab i forbindelse med voldelige overfald.

5 Antal kvæstede i 2009 var der ca. 5000

6 6 De 15 til 24-årige udgør ca. 30% I ca. hver tredje trafikulykke er en ung altså involveret

7 Natten til lørdag. To personer kom alvorligt til skade i en soloulykke på Sjælør Boulevard i København natten til lørdag. Bilen kørte i høj fart direkte op bag i en parkeret lastbil. Ulykken skyldes muligvis alkohol, men det vides endnu ikke med sikkerhed. Både fører og passager blev fastklemt ved ulykken, og brandvæsenet måtte skære bilen i småstumper for at befri dem. De blev straks kørt til Rigshospitalets traumecenter, men er meldt uden for livsfare.

8

9 9 En ulykke berører mange! Musikvideo Simple Plan.

10

11 4-hjørnes øvelse. Du står ved skolen og ser din bedste kammerat komme kørende hen til dig på en ulovlig knallert. Du ved, at knallerten kan køre 70 km/t. Han spørger dig om du har lyst til at sætte dig bag på knallerten og køre med hen til et par af jeres fælles venner. Hvad vil du gøre?

12 1.hjørne. Jeg vil straks sætte mig op på knallerten og køre med ham! 2.hjørne. Jeg vil sige til ham, at jeg ikke vil køre 2 på en knallert og slet ikke på en ulovlig knallert fordi det er for farligt! 3.hjørne. Jeg vil sige til ham, at jeg kun vil køre med ham, hvis han kører 30 km/t.! 4.hjørne. Det åbne hjørne.

13 08. nov. 19- å rig dr æ bt i knallertulykke Tre unge menneskers k ø rsel p å en knallert endte fatalt natten til i dag i Nyk ø bing Mors. P å K æ rvej k ø rte knallerten ind i en holdende bil. Den 19- å rige f ø rer af knallerten blev erkl æ ret d ø d ved ankomsten til hospitalet. Bag p å knallerten sad en pige p å 15 å r og en dreng p å 16. Begge kom alvorligt til skade, men sidstn æ vnte fik de v æ rste kv æ stelser, og hans tilstand betegnes som kritisk. Drengen blev overf ø rt til Aalborg Sygehus. Ingen af de tre bar styrthjelm, oplyser politiet, som ikke kan sige, om f ø reren var beruset. Alle tre er fra Mors.

14

15

16 Hvor dyrt kan det blive, hvis jeg kører galt? Sker der en ulykke, dækker ansvarsforsikringen ikke, hvis du kører ulovligt på knallerten. Det er fx hvis "Knallerten er tunet "Du har en passager med bagpå "Du har pillet nummerpladen af Du skal af egen lomme betale erstatning for skader, du forvolder på mennesker og ting - selv om ulykken ikke er din skyld.

17 Eksempel: Du kommer kørende på en ulovlig knallert. En 31-årig mand træder ud foran dig og du rammer ham. Du er uden skyld i ulykken, men har alligevel ansvaret. Manden kommer slemt til skade og bliver sygemeldt i 3 måneder. Han bliver 8 % invalid efter ulykken.

18 Du skal betale: Tabt arbejdsfortjeneste i 3 mdr. 75.000 kr. Svie og smerte i 3 mdr.13.000 kr. Tab af erhvervsevne450.000 kr. Méngrad53.560 kr. I alt592.060 kr.

19 Dertil kommer udgifter til medicin og behandling. Du har nu som 16-årig allerede en gæld på over 1/2 million. Du kommer altså til at hænge på en meget stor gæld resten af dit liv. Samtidig skal du leve med, at du har forvoldt et andet menneske stor skade. I følge Forsikringsoplysningen sker det 3 gange hver uge, at en knallertkører bliver indblandet i uheld, hvor deres ansvarsforsikring ikke dækker. Enten fordi de kører ulovligt, eller fordi de slet ikke har tegnet en forsikring

20 Hvis du kører spritkørsel på knallert (over 0,5 promille). 1. gang: 2000 kr. i bøde 2. gang: 4000 kr i bøde 3. gang: 10 dages fængsel

21 Knallerteftersyn for hastighed. I dag har vi fået rullefelter, som kan måle hastigheden og det er hastigheden der afgør om knallerten er ulovlig. Mellem 40-43 km/t bøder. 1. g og 2. g 1000 kr. 3. g 1500 kr. og 4. og over 2000 kr.

22 Nye knallertregler. Første gang man bliver stoppet på en knallert og den er gjort ulovlig får man besked om at trække hjem og fjerne de ulovlige dele og gøre knallerten lovlig. Der ud over får man en bøde på 1000 kr. Anden gang inden for 3 år får man konfiskeret hele knallerten og ligeledes en bøde på 1000 kr.

23 23

24 Torsdag morgen i Københavns Sydhavn måtte en ung knallertkører vinke farvel til sin knallert, da han inden for en halv time blev stoppet to gange på sin ulovlige og tunede knallert.

25 De tre største farer i trafikken. For høj fart Manglende sikkerhedsudstyr (sele og hjelm). Spirituskørsel.

26 Du er sammen med 3 af dine kammerater og den ene af kammeraternes storebror. Han er 18 å r og har lige f å et k ø rekort og bil. I bliver enige om, at k ø re med en tur i bilen, men da du s æ tter dig ind sammen med de andre tager ingen af dem sele p å. Hvad g ø r du?

27 1. Tager selv sele p å. 2. Lader v æ re med at tage sele p å. 3. Siger til de andre, at du syntes I alle skal tage sele p å.

28 Seler fart og vægt. Hvis jeg kørte med en hastighed på ca. 30 km/t og kørte ind i en mur eller noget andet fast ville min vægt øges fra ca. 80 kg. til 1886 kg Det svarer til en større varevogn

29 Filmen no seatbelt.

30

31

32 Underretning af pårørende. Det værste de unge, vi har snakket med, kan komme ud for er at være skyld i en ulykke der går ud deres venner eller kæreste. Det sværeste en politimand kan komme ud for er at fortælle om et dødsfald. Du tænker, at det kunne være din egen familie. De forskellige reaktioner man kan komme ud for. Lige fra vantro overfor budskabet til en aggressiv handling overfor politimanden.

33 16- å rig dreng fortsat i yderste livsfare, efter at han og en 15- å rig ven k ø rte galt i stj å len bil En 16- å rig dreng fra Ribe sv æ ver fortsat mellem liv og d ø d efter et trafikuheld tidligt l ø rdag morgen. Den 16- å rige var passager i en bil, der blev f ø rt af hans 15- å rige ven. Drengene havde stj å let bilen natten til l ø rdag og k ø rte galt og endte i en gr ø ft, da de ville krydse en vej. Den 15- å rige slap uskadt og hev sin tilskadekomne kammerat ud af bilen, inden han stak af, da en mand n å ede frem til ulykkesstedet. Den 16- å rige havde p å draget sig inde kv æ stelser, og hans tilstand blev f å timer efter ulykken betegnet som kritisk. Det er den fortsat godt 30 timer efter ulykken. L æ gerne k æ mper for at redde hans liv. Han har meget alvorlige indre kv æ stelser i maveregionen, siger vagtchef ved Politiet.

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48 Slut.


Download ppt "Hvem er jeg og hvorfor er jeg her i dag? Trafikulykker rammer os alle i mere eller mindre grad. Rør det noget i os eller er det bare en notits i avisen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google