Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Camilla Kring, PhD Hvad er balance?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Camilla Kring, PhD Hvad er balance?"— Præsentationens transcript:

1 Camilla Kring, PhD www.supernavigators.com Hvad er balance?

2 BALANCE = DET GODE LIV Ubalance = stress, dårlig trivsel, dårlig samvittighed

3 Balancen er både individuel og kollektiv Balancen er individuel. Vi har forskellige familieformer, arbejdsformer og døgnrytmer. Balancen er social. Det handler om accept af individuelle valg i en kollektiv kontekst (privat/arbejde). ”Vigtigt ikke at føle pres fra arbejdet, når man har sagt nej til en ekstra vagt og vigtigt med accept fra privatlivet når man har sagt ja til en ekstra vagt.” (Citat fra balanceundersøgelsen)

4 Balanceundersøgelsen - resultater 855 besvarelser 84% kvinder 82% lever i parforhold 85% har et eller flere børn 30% sygeplejersker 9 ud af 10 medarbejdere ser det som vigtigt at have en god balance. Hver tredje medarbejder føler i høj grad en god balance, 55% føler at de i nogen grad har en god balance. Halvdelen af medarbejderne føler i nogen grad støtte fra arbejdspladsen til balancen.

5 Hvorfor er det vigtigt med balancen? Trivsel Energi, overskud Ubalance –> så kan jeg ikke yde optimalt Det hænger sammen – hvis privatlivet ikke fungerer, så fungerer arbejdslivet heller ikke. Livskvalitet, større arbejdsglæde og livsglæde. At kunne koble 100% fra. Ikke at tænke på arbejde når man har fri. At være 100% tilstede hvor man er. Sundhed

6 Hvad forringer balancen? Ekstra arbejde, weekendvagter, skiftende arbejdstider. Arbejder for meget. Kan ikke komme hjem. Jeg har ikke tid til mig selv Belastende at vide at man altid kan blive kaldt på arbejde. Jeg har aldrig fri Tappes for energi på arbejdspladsen. Lang transporttid For stor arbejdsbelastning Træthed og manglende fysisk aktivitet

7 Hvor føler du dig tilstrækkelig..? 1)På arbejdet 2)I familien 3)Fritid/venner

8 Hvad kan give dig en bedre balance? 1)Mere tid til familien (42%) 2)Mere tid til motion/fritidsaktiviteter (42%) 3)At arbejdet fylder mindre i mine tanker uden for arbejdstiden (40%) 4)Mere tid for mig selv (25%)

9 Hvad kan din arbejdsplads gøre..? 1)Skabe mere fysisk overskud gennem fokus på sundhedsfremme (30%) 2)Reducere arbejdsmængden (27%) 3)Give mig mere indflydelse på mine arbejdstider (23%) 4)Skabe mere accept af at møde og gå på andre tidspunkter end normen (20%) 5)Mulighed for at arbejde hjemmefra (18%)

10 Hvad kan du selv gøre for at skabe balance? Jeg er ikke god til at sige nej. Jeg stiller for høje krav til mig selv.

11 Hvis du havde mere indflydelse på din arbejdstid, hvordan ville du så bruge den? Jeg vil ikke ændre noget i forhold til i dag (32%) Arbejde mere i perioder for at kunne arbejde mindre/holde fri i andre perioder (23%) Arbejde færre dage, men i længere tid (22%) Arbejde mere hjemmefra (19%)

12 3 balanceproblemer A-samfundet (8-16) Industriel arbejdskultur (sammenlignelighedskultur) Vi vil alt (hamsterræset)


Download ppt "Camilla Kring, PhD Hvad er balance?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google