Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter."— Præsentationens transcript:

1 1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter modtages på sygehusene, har ikke kun betydning for akutmodtageområdet og det personale der arbejder der. FAM-etableringen vil få virkninger på resten af sygehuset, der gør, at der skal ses på hvordan sygehusene fungerer som en Helhed, herunder samspillet med omgivelserne.

2 2 Den største ændring af sygehusenes måde at fungere på i mange år Etablering af fælles akutmodtagelser vil på sigt medføre meget store ændringer i sygehusenes måde at fungere på udløst af blandt andet: En ændring af patientflowet på sygehusene, hvor de akutte patienter kommer ind gennem en fælles akutmodtagelse og de fleste akutte patienter bliver hjemsendt fra FAM En ændring i anvendelsen af den faglige ekspertise på sygehuse med speciallæger i tilstedeværelsesvagt alle årets timer, som vil resultere i, at den akutte patient, hurtigt kan udredes og behandles med bistand fra de relevante speciallæger.

3 3 Sygehuset som helhed Med den sygehusplan, som regionsrådet har vedtaget, er der lagt en overordnet struktur for sygehusdriften i regionen For at følge op FAM-etableringen og udfylde den overordnede sygehusstruktur, er der nedsat en arbejdsgruppe med repræsentanter fra de forskellige sygehusenheder, lægelige specialer og faggrupper på sygehusene, der skal udarbejde forslag til et fagligt og organisatorisk grundkoncept for sygehusdriften

4 4 Nogle af de spørgsmål som rejser sig for sygehuset som helhed pga. FAM: Konsekvenser for sengepladser og afdelinger? Konsekvenser for arbejdstilrettelæggelse og vagter? Konsekvenser for arbejdsmåden? Konsekvenser for ansvarsfordelingen? Konsekvenser for serviceafdelinger? Konsekvenser for samarbejde mellem sygehuse? Konsekvenser for praksis? Konsekvenser for kommuner? Konsekvenser for forskning og uddannelse? Konsekvenser for logistikken i sygehuset, og dermed for hvordan sygehusene skal ombygges og nybygges?

5 5 Arbejdsgruppens opgaver er at beskrive 1 Samspillet og arbejdsdelingen mellem FAM og de øvrige stationære afsnit i relation til udredning af, behandling og pleje af patienter, herunder at beskrive kliniske grundkoncepter. I den sammenhæng inddrages de tidligere beskrevne regionale patientforløb Konsekvenserne for dimensioneringen af sygehuset herunder stationær og ambulant aktivitet Det optimale samspil mellem sygehusene i regionen: akutsygehuse, specialsygehuse, ø-sygehuset og skadeklinikker fagligt og logistisk Uddannelse, forskning og kvalitetsudvikling på sygehuset

6 6 Arbejdsgruppens opgaver at beskrive 2 Ledelse, ansvarsfordeling, organisering og arbejdstilrettelæggelse i sygehuset Hvordan der skabes attraktive og bæredygtige faglige miljøer Det optimale samspil mellem primær sektor, praksis, den præhospitale indsats og sygehuset De hensigtsmæssige fysiske rammer herunder behovet for lokalemæssig fleksibilitet Den optimale logistik på sygehuset som følge af etableringen af FAM herunder konsekvenser for serviceafdelingerne og vareforsyningen Implementeringsopgaver som følge af forslaget

7 7 Arbejdsgruppens afrapportering Arbejdsgruppen går i gang med arbejdet efter konferencen og udarbejder inden sommerferien oplæg til politisk beslutning om Sygehuse i Syddanmark – et fagligt og organisatorisk grundkoncept herunder et forslag til organiseringen af syge- husene som en helhed som følge af etableringen af Fælles Akutmodtagelser/ FAM skal udformes i rapportform. Arbejdsgruppens rapport vil blive politisk behandlet i efteråret.

8 8 Eftermiddagens program Til inspiration har vi her i eftermiddag 2 udenlandske oplægsholdere: Terrence Mulligan og Jane Sonerud, der vil fortælle om deres Erfaringer med virkningerne for resten af sygehuset, når der etableres En akutmodtagelse, og hvilke muligheder et nyt sygehus eller større udbygning/renovering giver for udvikling af sygehusdriften Til sidst er der mulighed for, at I i den afsluttende plenumdebat kan komme med bidrag til den arbejdsgruppe, der efter konferencen skal i arbejdstøjet og udarbejde et forslag til et regionalt fagligt og organisatorisk grundkoncept for sygehusdriften

9 9 Plenumdebat Jeg håber også, at der er mange vil komme med ideer og synspunkter til den afsluttende plenumdebat, som input til den arbejdsgruppe, der trækker i arbejdstøjet efter konferencen.


Download ppt "1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google