Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lederkursus December 2014. REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lederkursus December 2014. REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer."— Præsentationens transcript:

1 Lederkursus December 2014

2 REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer II Aftaler indgået mellem forhandlingsberettiget organisation og Grønlands Selvstyre Aftaler indgået mellem forhandlingsberettiget organisation og KANUKOKA. Aftale indgået mellem forhandlingsberettiget organisation og en kommune

3 Ledelses - retten Den frie antagelsesret Den frie afskedigelsesret Retten til at udstede reglementariske bestemmelser Retten til at give direktiver for udførelsen af arbejdet Retten til at placere arbejdstiden indenfor de overenskomstmæssige rammer Arbejdsgiverens fortolkningsprivilegium

4 Ledelses - retten Retten til at lede og fordel arbejdet og til at anvende en efter deres skøn passende arbejdskraft, skal udøves på en sådan måde, at de ansattes overenskomstmæssige rettigheder ikke krænkes. Lovgivningen f.eks. tjenestemandsloven, arbejdsmiljø- lovgivningen, folkeskoleforordningen mv. Overenskomsten TR- aftalen Andre aftaler Aftalen om medbestemmelse og medindflydelse og retningslinier fastsat i henhold til denne. Begrænsninger i ledelsesretten:

5 Hvem bestemmer hvad? samarbejdsudvalget pædagogisk råd skolebestyrelsen

6 PERSONSAGER Er tavshedsbelagte – den ansatte har dog ytringsfrihed Diskuteres ALDRIG på trin –, skolebestyrelses-, pædagogiskråds, SU-, medlemsmøder eller på lærerværelset Drøftes alene mellem ledelse og den enkelte ansatte samt TR

7 Rettigheder og pligter Ret til at være omfattet af en aftale, tjenestemandslovene eller en overenskomst. Ret til bolig! Ret til bohaveflytning! Ret til at vide hvor man er ansat Ret til løn herunder tillæg Ret til at stige i løn Ret til pension Ret til at kende sin arbejdstid Ret til tjenestefrihed ved sygdom mv. Ret til barsel Hvilke rettigheder:

8 Rettigheder og pligter Ret til ferie Ret til feriefrirejse/feriefond Ret til en tillidsrepræsentant Ret til organisering Ret til at få rettigheder beskrevet i et ansættelsesbrev Hvilke rettigheder fortsat:

9 Rettigheder og pligter Tjenestemanden skal samvittighedsfuldt overholde de regler, der gælder for stillingen og såvel i som udenfor stillingen vise sig værdig til den agtelse og tillid som stillingen kræver. Det samme gælder overenskomstansatte selvom det ikke står i overenskomsten Pligter:

10 Rettigheder og pligter Tilsynspligt Samarbejdspligt Tavshedspligt Pligt til at tåle ændringer i stillingen Pligt til at sikre at evt. bibeskæftigelse ikke påvirker arbejdet Eksempler på pligter:

11 Tillidsrepræsentantens rolle AFTALEN: Pligt til at samarbejde og medvirke til rolige og sunde arbejdsforhold – samme pligt har lederen i forhold til TR Pligt til gensidig orientering af ledelsen– samme pligt har lederen over for TR vedrørende alle forhold der vedrører de ansattes ansættelsesforhold. Talsmand for de ansatte Bindeled til faglig organisation

12 Tillidsrepræsentantens rolle I praksis Faste møder med øverste leder Medlem af samarbejdsudvalg Kontortid Medlemsmøder Formøder SU Faglig klubmøder Dialog dialog dialog


Download ppt "Lederkursus December 2014. REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google