Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Almen Studieforberedelse - AT MUSIK – 2016:. De kunstneriske fag kan deltage med overskridelse af kulturelle, genremæssige og æstetiske grænser og alt.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Almen Studieforberedelse - AT MUSIK – 2016:. De kunstneriske fag kan deltage med overskridelse af kulturelle, genremæssige og æstetiske grænser og alt."— Præsentationens transcript:

1 Almen Studieforberedelse - AT MUSIK – 2016:

2 De kunstneriske fag kan deltage med overskridelse af kulturelle, genremæssige og æstetiske grænser og alt efter emnet kan det kombineres med sprogfagene, samfundsfag, historie og fysik. Grænsesætningen i en kunstnerisk sammenhæng fører ofte til nye, innovative og kreative udtryk. Besvarelsen må indeholde nogle kommunikative overvejelser.

3 Det er vigtigt at holde nogle problemstillinger for øje. Selve værket kan være grænsesøgende i sin æstetiske udtryksform, uden at emnet i sig selv er grænseoverskridende. Og omvendt, så kan teaterstykket, filmen, billedet og musikken være imødekommende, men selve emnet kan være grænseoverskridende.

4 For at kvalificere beskrivelsen af grænseoverskridelsen kan man beskrive et før og et efter…… en normalitet, en standard over for et nybrud. Det gamle over for det nye. Traditionen over for avantgarden.

5 Eksempler på muligheder med musik: Rave i 90´ernes England – hvilke mennesker går til raves? – hvad kendetegner musikken? – dens historiske rødder? (samfundsfag) Raceadskillelse – musik i Sydafrika før og efter ophævelsen af apartheid - særlige genretræk? (historie, samfundsfag) Tidlig jazz - grænser mellem sort musik og hvid populærmusik. Broadwaysange overfor samtidige stompers og rags (historie)

6 Symfoniorkestret – akustiske instrumenter sætter grænser for lydniveauet, fordoblinger af roller; musikalsk analyse med fokus på samme (historie) Markedsgørelsen af indie. Undersøgelse af forestillingen om autenticitet i ord og musik. Uafhængighed og hitlistesucces. Masseproduceret kunst og dets indbyggede dilemmaer (dansk, historie, engelsk, samfundsfag) Indspilningsteknikkernes historie. Lakplader, voksruller, magnetisme og overføring af information (fysik)

7 David Bowie i Berlin. Undersøgelse af murens betydning i musik og tekst på pladerne Low, Heroes og Lodger (engelsk) Den grønne bølge – grunge på dansk. Dizzy Mizz Lizzy, Kashmir etc. Analyse af sangtekster, musikalske genretræk, diskussion af sang på modersmål, grænser for genialiteter og banaliteter (engelsk) Ingen begrænsninger – Frank Zappa arbejder på tværs af musikalske genrer; grænseoverskridende sceneshows med selviscenesættelse. Det musikalske univers på tværs af grænserne (engelsk) The Beatles/Rolling Stones flyttede musikalske og ungdomskulturelle grænser i 60´erne (engelsk, samfundsfag)

8 Punk (Sex Pistols) blev opfattet som grænseoverskridende og var i opposition til for- og samtiden. Alle grænser skulle prøves af – senere blev den mainstream (engelsk) Hiphop som social markør. Konkurrenceelementet i genren. Nok mest oplagt med det allertidligste sorte Brooklyn (dansk, engelsk) Rammstein og provokationens kunst; et band, der bryder grænser med bevidst provokative tekster, der medfører censur (tysk)


Download ppt "Almen Studieforberedelse - AT MUSIK – 2016:. De kunstneriske fag kan deltage med overskridelse af kulturelle, genremæssige og æstetiske grænser og alt."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google