Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hedensted 1 4. marts 2011 Beskæftigelsespolitiske udfordringer Hedensted.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hedensted 1 4. marts 2011 Beskæftigelsespolitiske udfordringer Hedensted."— Præsentationens transcript:

1 Hedensted 1 4. marts 2011 Beskæftigelsespolitiske udfordringer Hedensted

2 2 Permanente forsørgelsesordninger Samme udfordring i Hedensted Ingen hurtige eller lette løsninger Holdningsændringer blandt borgere, samarbejdspartnere og medarbejdere Fokus på dem, som vi har mulighed for at hjælpe! Social inklusion via arbejde og uddannelse

3 Hedensted 3 Social inklusion via arbejde og uddannelse Social inklusion – Dorte Caswell Teoretisk funderet på Allardts udviklingsteori – at elske, at have, at være. Velfærdssamfundets udfordring – forsørgelsesydelser medvirker til eksklusion.

4 Hedensted 4 Indsats i Jobcenter Hedensted -1 Det skal give mening (vores indsats) Vi har brug for dig (samfundet) Du har brug for os (din fremtid/indtægt) At være en del af en arbejdsplads giver – indtægt (have) – fællesskab (elske) – anerkendelse (være)

5 Hedensted 5 Indsats i Jobcenter Hedensted-2 Vi bruger mange ressourcer på de svageste – ledige og sygemeldte Tæt samarbejde med virksomheder Mentoraftaler Revalidering (højt politisk prioriteret)

6 Hedensted 6 Udfordringer Høje sociale ydelser modvirker motivation til job med lav løn Ønsket om et fleksjob kræver en stærk motivation til at påbegynde et revalideringsforløb Tilkendelse af førtidspension til unge betyder en fattig folkepensionist – manglende indbetaling til Arbejdsmarkedspension

7 Hedensted 7 Spørgsmål til debat 1. Hvordan kan vi med udgangspunkt i "social inklusion" finde et fælles grundlag for at afhjælpe de udfordringer der er for velfærdssamfundet - jeg tænker arbejdsgiver/arbejdstager og udfordringen på forsørgelsesudgifter og presset fra billig udenlandsk arbejdskraft.

8 Hedensted 8 Spørgsmål til debat 2. Hvordan tænker I, at "social inklusion" kan indtænkes i den aktive beskæftigelsesindsats for at modvirke fattige folkepensionister ?


Download ppt "Hedensted 1 4. marts 2011 Beskæftigelsespolitiske udfordringer Hedensted."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google