Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Fagpilotordningen et jobrettet redskab til unge under 30 år med en erhvervsuddannelse Kontorchef Kirsten Thomsen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Fagpilotordningen et jobrettet redskab til unge under 30 år med en erhvervsuddannelse Kontorchef Kirsten Thomsen."— Præsentationens transcript:

1 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Fagpilotordningen et jobrettet redskab til unge under 30 år med en erhvervsuddannelse Kontorchef Kirsten Thomsen Netværksmøde den 5. december 2013

2 Fagpilotordningen – en ny landsdækkende ordning  Fagpilotordningen er en del af aftalen ”En Ungepakke – Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job”. Aftalen indeholder en række initiativer, der skal understøtte, at unge kommer i job eller uddannelse.  Der på forsøgsbasis afsat 7 millioner kr. årligt i perioden 2013-2015 til en fagpilotordning.  Fagpilotordningen er et landsdækkende initiativ, der er forankret i BRHS. Det er BRHS’ opgave at godkende ansøgninger fra virksomheder over hele landet om ansættelse af en fagpilot.  Formålet med ordningen er bl.a. at styrke innovation i små og mellemstore virksomheder over hele landet. Desuden giver ordningen unge under 30 år med en erhvervsfaglig uddannelse mulighed for at få konkret erhvervserfaring og en fod inden for på arbejdsmarkedet.

3 Hvad er fagpilotordningen? Fagpilotordningen er en pendant til videnpilotordningen, men ordningen er målrettet unge faglærte under 30 år, som fx tømrere, smede, tekniske designere, mediegrafikere mv. Fagpiloten er et tilbud til små og mellemstore virksomheder om ansættelse af en erhvervsuddannet medarbejder. Et fagpilotprojekt skal give virksomheden et innovativt løft, hvor fagpiloten skal bidrage med en ny vinkel på virksomhedens opgaveløsning. Ambitionen er, at ordingen skal skabe både vækst og beskæftigelse. Eksempler på opgaver for en fagpilot:  Udvikling af nye produkter  Indførelse af ny teknologi  Opdyrkning af nye markeder  Ny viden om design, forretningsforståelse eller lignende.

4 Overordnede betingelser Krav til virksomheden – tilskud er betinget af, at virksomheden opfylder følgende betingelser  Privat virksomhed med mindst to og højest 100 fuldtidsansatte.  Der må ikke være ansatte – nu eller gennem de seneste to år – der har en erhvervsuddannelse svarende til fagpilotens.  Virksomheden skal mindst have haft 1 mio. kr. i omsætning de seneste 12 mdr.  For koncernen gælder kravene for hele koncernfællesskabet og ikke kun den ansøgende virksomhed.  Virksomheden må ikke være under konkurs, i betalingsstandsning eller have forfalden gæld til det offentlige. Krav til fagpiloten – tilskud er betinget af, at fagpiloten opfylder følgende betingelser  Fagpiloten skal mindst have gennemført én EUD-uddannelse, og uddannelsen skal være afsluttet på ansættelsestidspunktet.  Fagpiloten skal være under 30 år ved ansættelsestidspunktet  Fagpiloten må inden for de seneste 2 år ikke have arbejdet i virksomheden mod løn, honorar eller andre former for godtgørelse.  Fagpiloten må indenfor de seneste 2 år højest have arbejdet 8 uger i virksomheden uden løn.  Fagpiloten må ikke tidligere have været ansat som fagpilot i virksomheden

5 Se hjemmeside – fagpilot.dk

6 Faktaark – til uddeling i virksomheder Faktaark findes på http://brhovedstadensjaelland.dk/da/Indsatsomraader/Virksomhedskontakt/Matchning.aspx http://brhovedstadensjaelland.dk/da/Indsatsomraader/Virksomhedskontakt/Matchning.aspx


Download ppt "Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Fagpilotordningen et jobrettet redskab til unge under 30 år med en erhvervsuddannelse Kontorchef Kirsten Thomsen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google